20 Ocak 2011 Perşembe

AŞK VE KADER

Birden durdu kız tam sınıftan okulun bahçesine çıkarken.Yanından geçti oğlan yanık tenine beyaz gömlek ne kadar da yakışmıştı.Esmer uzun boylu  siyah saçları koyu kahve gözleri  vardı ve yakışıklıydı.,bayağı etkilenmişti küçücük kalbinde garip çırpıntılar hissetmişti .O zamanlar o yaşlarda nerden bilebilirdiki aşk böyle birşey kalbin göğsünden  dışarı çıkacakmış gibi deli deli çarpar  nabzın hızlanır.İçinden evet  benim aşık olacağım adam böyle olmalı diye geçirdi.Ve hemen atağa geçti.Annesi birzamanlar kızlar duygu his olarak daha çabuk gelişiyor demişti ona doğrumuydu bu acaba.
Kız saçını ve kıyafetini düzeltti birden salınarak  genç delikankının tam da önünden  geçti belki farkeder diye şöyle sarı uzun saçlarını savurup mağrur ifadeyle bir bakış attı oğlana,Ama genç delikanlı  hiç oralı bile olmadı o başka dünyalarda elindeki defteri tomar yapar gibi avuçlarının arasında sıkmış belli ki kafasında başka düşünceler vardı.Kızın yanından geçti gitti.
Ogünden sonra bir iki defa daha karşılaştılar tenefüslerde ve uzun süre görmedi genç kız onu.Okullar tatil olmuş yaz gelmiş ve geçmişti.
Yeni okula kayıtlar yapılmış yeni arkadaşlar yeni öğretmenler herşey yeni kısacası .Hikaye bu ya ders zili çaldığında kargaşa kalabalık sınıfa derse yetişme telaşı
( tam can alıcı nokta burada) genç kız birden tökezlemiş .Genç kız düşmek üzereyken kuvvetli bir el kolundan yakalamış  düşmek üzere olan genç kızı ayağa kaldırmış.Genç kız başını kaldırdığında gözlerine inanamamış evet yine o  esmer yakışıklı delikanlı.Bu sefer geçen seferki gibi olmamış .Tanışmışlar tenefüslerde birlikte olmaya başlamışlar güzel bir arkadaşlık başlamış aralarında.
Genç adam okadar başarılı çalışkan ki  hep yükseğe en yükseğe çıkmaya kararlı .Okul tatil olmuş bizim delikanlı da en yükseğe çıkmağa kararlı ya birgün ser verip sır vermeden ortalıktan kaybolmuş arkasına bakmadan çekmiş gitmiş .
Genç kız deli gibi  önüne gelen herkese tanıdık tanımadık oğlanı sorar olmuş.En nihayet  genç delikanlının Ankarada olduğunu öğrenmiş ve onu unutmaya karar vermiş.













Ama aşk öylemi  bir gelip girdimi insanın kanına beynine kemirir bitirir insanı . Öyle karar verdim unutuyorum demekle olmamış bu. Sürekli onu düşünür olmuş.Aşk ateşiyle yanar olmuş.
Bu iş böyle olmamalıydı takıntılarından kurtulup bir işe yaramalıydı karar verdi arkasına bakmadan giden bu adamı düşünmeyecek bir yerden başlayacaktı ama nereden .Sonunda karar verdi ailesini razı edip bir kursa yazıldı .Haftanın 3 günü daktilo kursuna gidiyordu.

O güne kadar oturduğu semtten hiç dışarı çıkmamış değişik yerler görmemişti. Birden  bu yeni hayata girmek adapte olmak onu biraz   ürkütüyordu.Ama bu çok uzun sürmedi akıllı ve uyanık bir kızdı hemen adapte oldu kendi gibi  arkadaşlar buldu . Bu kursa gitmek ona çok iyi gelmişti.Genç kız güzel giyiniyor kendine daha bir özen gösteriyor hafif hafif te makyaj yapıyordu. Hayat ne güzeldi .
Taaa ki o güne kadar evet yanlış okumadınız.İkisinin de hayatını değiştirecek o güne kadar.

Evet  kader ağlarını örüyordu o trene bindi genç adam trenden indi.Birbirlerine sadece kompartımanın kapıları kapanan kadar kurs yeri ve satti verildi.

Bu hikaye genç bir yazarın hikayesi sizlere ancak bu kadarını yazabiliyorum gel de KADERE inanma değilmi.

Evden çıkmayınca eski kitapları karıştırıp okumaya başladım bu hikaye çok hoşuma gitti adı  AŞK  ve KADER  .
Sizlerle de paylaşayım istedim .Aşk hikayesi sevenlere yazdım.Sevdiyle kalın
.



Lütfen hikayeyi okurken  adamoyu da dinleyin .




12 yorum:

  1. çok güzel bi hikaye beni lise yıllarıma götürdü.

    YanıtlaSil
  2. Mevdoşcum, bana aşk demeeeee. Canım yanıyor :)))

    YanıtlaSil
  3. ratatoule hepimiz zaman zaman anılarımıza gidiyoruz


    Depresifçiğim kıyamam sana ne oldu aşık mı oldun bittimi yoksa

    YanıtlaSil
  4. Mevdoşcuğum,
    Artık böyle aşklar tozlu kitapların sayfalarında kaldı.Acı ama gerçek..Eros bugün fazla mesai yapsın ve oklarını bolca fırlatsın sağa sola:))Belki biride bana isabet eder:))Sçs

    YanıtlaSil
  5. lebişim senin için bugün daha fazla dua edeyim bari oklar sana dönsün

    YanıtlaSil
  6. bu arada lebişce hoşgeldin buloguma

    YanıtlaSil
  7. Ben de sonunda "işte bu benim aşk hikayem "yazacaksınız diye bekledim :))

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. İzDüŞümLer çok akıllısın sen

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle Merhaba:)
    Kadere de tesadüflere de inanmak gerek.Güzel bir aşk yazısı eğer İzdüşümler'in dediği gibi sizin hikayenizse daha da güzel..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. İKİZ ANNESİ BİLMEM BEKİDE BENİM HİKAYEMDİR CANIM

    YanıtlaSil
  11. mevdoş abla blogunuzu yeni takip etmeye başladım, eski yazılarınızı bile okuyorum hepsi çok güzel. inanılmaz birisiniz siz, idolüm olabilirsiniz!

    hazır evdeyken bu aralar, sizden bol bol yemek tarifi bekliyorum. ingiliz tatlınızın da tarifini aldım en kısa zamanda yapacağım. sizi çok öperim kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
  12. nerde o masum lise aşkları onlar bile sanal oldu artık.birinci ders başlıyor ikinci dersin sonunda bitiyor.

    YanıtlaSil