26 Mayıs 2010 Çarşamba

MURVET TEYZE

.Yemin ediyorum zaman cok hizli geciyor diyoruz ya bu zamani hizlandiran birazda bizleriz.Hergun ne cok is cikiyor yapacak .
Biri beni okudu ufledi herhalde .Hic isim bitmiyor.Bugun  sabah sabah kan tahlillerimi aldim .Yarin 2 kontrolum var .Onemli birsey yok .Hastahane havasi beni bayagi geriyor.
Sirami  beklerken tanimadiginiz insanlarin siziiiii cok eskiden beri taniyormus gibi hayat hikayelerini anlatmasi hosuma da gitmiyor degil.Kitap alirkende hep otobiografi tarzi kitaplari secerim .
Cok seviyorum bu olayi bazen imreniyorsunuz bazen de sukrediyorsunuz.Teyzemde oyle imrenilecek gibi degildi ama anlattiklari dogruysa yazmadiysa bu zamanda pes dedim.
Lafa once karsida oturan kendi yasindaki kadinin ne kadar cok ve gereksiz konusmasini elestirerek muhabbete basladi .Evet tahmin ettiginiz gibi arkasi geldi tabi oyle ilginc seyler anlattiki seneryo yapsan guzel bir film cikar.Tuzla tarafindan geldigini soyledi kan kanseriymis once hic evlenmedigini soyledi .Sonra da 4 tane cocugu oldugunu milletvekili akrabalari oldugunu falan.Birgun kapisi caliyor bu teyzemin 2 tesetturlu kadin  bu arada adi da tesaduf bu ya annemin adi  MURVET  cikmazmi .Kadinlar hacca gitmis namaz kilarken bu teyzem de sozde yanlarinda namaz kiliyormus aslinda hic hacca falan gitmemis murvet teyzem .Ben aman teyze inanma sakin haaa iceri falan almadin degilmi gibi abuk bir soru sordum.Murvet teyzem almis kadinlari kahve yapmis kadinlar da ona namaz ortusu ve tesbih verip gitmisler .Bu murvet teyzem sokakta aglayan kimi gorurse hele de genc kizsa evine almis.Bakmis evlendirmis bu yuzden 4 cocugum var demis.Belkide  yardimsever oldugu icin kadinlarin onu hacda gordugunu ima etmek istedi ne dusunup anlattiysa.
O aldiklarinin da hikayesi de bir baska zamana insallah.
Teyzem anlattikca costu costukca anlatti benim numaram yaklastikca ben kadina aman teyzem arkasi yarin gibi olmasin  cabuk anlat sonunu merak ediyorum dedim .
Bir daha gorurmuyum bilemiyorum ama daha cookkk hikayeler vardi teyzemde ama ben dinledikce pes dedim.

2 yorum:

  1. ayyy ben dr. ofisinde niye karsilasmam bu tur insanlarla... harikaaa... :)

    YanıtlaSil
  2. hoşunuza gitmesi benim de hoşuma gitti. bazıları da tırım tırım kaçar insanlardan. oysa gerilimi fazla olan hastane ortamlarında insan konuşmak dertleşmek ister hiç tanımasa da paylaşmak ister. belki bi teselli aramak için kimbilir.. ben de hastanelerde başka bi dünyaya girmiş gibi olurum o insan çeşitliliği arasında :)

    YanıtlaSil