2 Şubat 2013 Cumartesi

ZAYIFLAMA YAZISI SONRASI BU OLURMU

Evet zayıflama yazısından sonra böyle bir tarif nasıl olur bilemiyorum ama.önümüzdeki hafta sonu arkadaşlar kahvaltıya gelecek bende,Pinterest 'te dolaşırken  bu tarifi gördüm aynen bire bir yayınlıyorum.
Görüntü harika ye beni ye  diyor .
Ham ve Yumurta Krep Kareler
MALZEMELER

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 1/2 su bardağı süt
4 büyük yumurta
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
9 ince dilim jambon
9 yumurta
Kıyılmış taze maydanoz

YOL

1. Un, şeker, tuz, süt, dört yumurta ve 30 saniye boyunca yüksek bir blender ve karışımı eritilmiş tereyağı birleştirin. 15 dakika dinlendirin.

2.  12 inç yapışmaz tavada orta ısıda tavayı tereyağ ile yağlayın vebir kepçe harcı tavanın her yerine dağıtın ince hamur ekleyin.Krepin  altı çok hafifçe yaklaşık 2 dakika, kahverengi olmaya başlayıncaya  kadar pişirin.
3. Spatula ile krep kenarı gevşetin ve sonra da büyük bir spatula veya parmaklarınızı kullanarak, yukarı kaldırın ve ters çevirin. Yağlı kağıt üzerine tavada dışarı kaydırın sonra başka bir 1-2 dakika pişirin ve. Tüm krepi bitinceye  kadar tekrarlayın. İşiniz bittiğinde yaklaşık 9 TANE  olmalıdır.
4. Fırını önceden 190derece ısıtın. Tepsiye  3-4 sığabilecek)şekilde krepleri koyun . Krepin ortasına 1 dilim  jambon ve dikkatle jambonun üzerine 1 yumurta kırın. Kenarlardan ortaya doğru krepi Katlayın. Yumurtanın üzerine Tuz ve karabiber serpin ve fırında  yumurta beyazı 10-12 dakika, pişirin. Kıyılmış maydanoz serpin ve bir güzel afiyetle mideye indirin .Valla haftaya bunu yapmak için sabırsızlanıyorum.
YARIN PAZAR HAFTA SONU KESİN BİRİNİZ BUNU YAPAR DİYE ÜMİT EDİYORUM BANA DA HABER VERİN OLURMU.

5 yorum:

  1. yapmak için bir an can attım da mevdoşcum ama toplamdaki o 13 adet yumurta yok mu? korktum ben...
    :)

    YanıtlaSil
  2. harika:))kayıt ettim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Süper tarif tesekkürler ikinizede!

    YanıtlaSil
  4. Mevdoşumm bu harika görünüyor. Ama ben bunu hazır satılan lavaşlarla yapmak istedim. Nedense krep yaparken bana darallar basıyor çünkü. Gerçi lavaşla yapınca krep havasını vermez ama o kadar uğramamış olursun. Hem çıtır çıtır olur. Du bakalım :)

    Paylaştığın için teşekkür ederim arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. off off off ki ne off... bu ne güzel bir tarif böyle.. ımmmmm yarın yapmalıyım :) teşekkürler canım paylaşım için. süper

    YanıtlaSil