5 Şubat 2013 Salı

Vietnam Usulü Tavuk

Günün Olumlaması: Anlıyor, bağışlıyor ve teşekkür ediyorum. Hayatımı bu şekilde planladığım için kendimi kutluyorum ve rabbime, meleklerine teşekkür ediyorum. Düşmanlarıma, bana huzursuzluk veren, yoran, kıran, düşüren herkese ve tüm yaşanmışlıklarıma teşekkür ediyorum. Bana düştüğüm yerden kalkmayı, dik durmayı, keşfedilmemiş özelliklerimi keşfedip içimdeki cevheri yaşama sunmayı öğrettiğiniz için. Aydınlanan yolumda güçlü ve prensipli olmayı öğrettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.



Vietnam Stil Karamel Tavuk Kanatları
Malzemeler
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı balık sosu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı biber sosu 
  • Doğranmış 2 diş sarımsak,
  • 2 tavuk kanatları, yıkandı ve  kurutuldu
Yol
  1. Bu yaklaşık 10 dakika derin bir tencerede, orta ateşte su ve şeker pişirin.
  2. Balık sosu, limon suyu, biber sosu ve sarımsak karıştırılır ve karamel eriyene kadar dikkatlice, karamalize olana kadar pişirin.
  3.  Tavuk kanatları bu sosta marine edin ve bir gece buzdolabında bekletin .
  4. Bir  folyo üzerine,veya bir raf üzerinde tavuk kanatları yerleştirin yaklaşık 25-30 dakika, altın kahverengi ve çıtır çıtır gevrek olana kadar ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. 
  5. Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Günün olumlaması ne kadar güzel ve anlamlı.

    Fotoğraf da çok iştah açısı. Tam da göbeğimden kurtulmak isterken kışkırtıyor beni böyle fotoğraflar: )

    YanıtlaSil
  2. Günün olumlaması ne kadar hoş, bayıldım.

    Tarif çok hoş. Zaten tavuk kanadı süper bir şey. Ama mangalda falan sevmem genelde. KFC'de bayılarak silip süpürüyorum. Marine malzemesinde şeker var ya; acaba yerken çok şeker tadı geliyor mu onu merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel yazmışsınız. Yaşadığımız her şey bizi olgunlaştırıyor, şekillendiriyor. Hepsi için şükretmek lazım sizin gibi. Hatırlattığınız için teşekkürler.
    Kanatlar çok iştah açıcı görünüyor. Böyle parlak parlak görüntüsü çok hoşuma gitti. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil