22 Nisan 2012 Pazar

23 NİSAN KUTLAMASI


Sabah çayımı koydum tostumu yaptım amanin o ne ses öyle dışarsı yıkılıyor.Hemen kafamı camdan dışarı çıkarttım gördüğüm manzara harika.
Uzun zamandır okul şenliklerine o kadar uzak kadım ki.Hemen eskilere aktım gittim .Ne güzel olurdu 23 Nisan çocuk bayramı şenlikleri. İnşallah yakında bu bayramı da kaldırmazlar.
23 nisan çocuk bayramınız kutlu olsun.











2 yorum:

  1. Kaldırmasınlar diyorsunuz da Mevoş Teyzeciğim. o bayramlar ne çekiyorduk biz biliriz. güneş altında. yağmur altında. her 23 nisan sonrası hastalanırdım yorgunluktan. uzaktan izleyenler için görsel şölen oluyordu belki ama çocuğa sormalı bide. kendi çocuk bayramımı eğlenerek geçirmek isterdim. mutlu olarak. 23 nisan gelmesin isteyen bir çocuktum. çünkü biliyordum, yorulacaktım, hastalanacaktım. birileri şiir okurken bir yerler de robot gibi durmak zorundaydık. ya da saatlerce yürümek. aykalarım hep yara olurdu. Ve hala yüzümün kenarın da öyle zorunlu bir bekleyişten kalma güneşin bıraktığı yaranın izi vardır. bence çocuk bayramı çocukların özgürce eğlenebildiği bir bayram olmalı. hiç sanmıyorum ki Atatürk protokollar için çocuklar incitilsin istedi. şuan Atatürk olsa hiç bir çocuk bu sıkıntıya maruz bırakılmazdı bile. gerçek anlamıyla bayram yaşanırdı ! bu uygulamayı kaldırmayan her hükümet, Atatürk'ün amacı dışında duruyor bence !
    Dönüp dolaşıp illa Atatürk'ü mum ile arıyoruz :(

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten her çocuğun bu duyguyu yaşaması ve bu törenlere katılması gerekiyor. Ben çok severdim 23 nisan kutlamalarını ve diğer bayram kutlamalarını da.. bir yıl iple çekerdim Nisan ayını.. o kutlamalarla milli duguları güçleniyor insanın ve kızım da bu sene gösteri yaptı.. inanılmazdı güzeldi hem onun hem benim için:)sevgiler..

    YanıtlaSil