7 Mart 2012 Çarşamba

KADINLARI ANMA GÜNÜ

Bugün kadınlar gününü kutlama değil anma günü .Önce bunu iyi bilmek gerekiyor.
Şimdi bugün kadınlar günü diye kadın ölümleri tatilemi girdi yani.Şubat ayı 29 çekiyor bu ay 24 kadın öldürülmüş.Kocalar kadınlarını dövmeyecekmi?Bu gün mola verip yarın kaldıkları yerden devam mı edecekler.
 Birgün önce sırf kafası bozuldu diye ağzını geleni düşünmeden söyleyen ,kalp kırıp bağırıp çağıran   içindeki nefreti kusup bugün elinde bir demet çiçekle gelip onun kadınlar gününümü kutlayacak.........Bana  göre çok komik bir gün yaaa.Bana göre alttaki yazı daha önemli.Bugün gereksiz yere hiç yoktan ölen kadınları anma günü kutlama değil .Kadınlara keşke hergün saygı sevgi ilgi gösterilse erkeklerde bunun karşılığını kat kat alabilse.Ama bu çok zor gibi görünüyor .Aslında ben bütün günlere karşıyım.

Dünya Kadınlar Günü (08 Mart) ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma şartları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak 129 kadının ölmeleriyle gündeme geldi.


"Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diymez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim." M.Kemal Atatürk... 




MUTLU YILLAR CANIM ANNEM


NE MUTLU Kİ BANA BENİM ANNEMSİN İYİKİ VARSIN    SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM ANNEM


9 yorum:

  1. Sinir oluyorum ben kadınlar gününe. Ama neden? Bugün kadın çalışanlar izinli, bizler geldik buraya zalak gibi. Ona fesatlandığımdan :)))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Meydoş,
    Yazını o kadar beğendimki sana teşekkür etmek istedim.Bu günü niye kutlandığını hiç düşünmemiştim.İş yerinde herkes birbirinin kadınlar gününü kutlarken yazına rastladım.Gerçekten anma günü olmalı.
    Olmalı ki kadınlara yapılanlar sık sık gündeme gelip hatırlatılmalı.
    Sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
  3. nice yıllara...
    kadınlar günün kutlu olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Allah annenize sağlıklı uzun ömürler versin,mutlu yıllar:)
    Gül Saim

    YanıtlaSil
  5. anneye sağlıklı,huzurlu nice yıllar diliyorum,
    ve gününü kutluyorum...

    YanıtlaSil
  6. Şiddetin, cinayetin, tecavüzün, adaletsizliğin dibine vurulan ülkemizde "kutlu" olsun kadınlar günü!

    YanıtlaSil
  7. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canım.
    365 gün döv söv.1 gün göklere çıkar metodu.
    Anneye nice mutlu yıllar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Allah annenize sağlıklı uzun ömürler versin,mutlu yıllar:)

    kadınlar gününüz kutlu olsun

    YanıtlaSil
  9. Mevdoş, anneciğinin doğum günü kutlu olsun.Allah sağlıkla, afiyetle uzun ömür nasip eylesin.4 Mart da benim babacığımın doğum günüydü!Allah ağız tadınızı daim etsin arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil