27 Ocak 2012 Cuma

KARIN GETİRDİKLERİ



Hava soğuk çayımı koydum camdan dışarıya bakıyorum bakınca derin dşüncelere dalıp gidiyorum .
 Heryer bembeyaz kara bürünmüş ince ince de yağmakta .
 Ev sıcacık ama bu beni mutlu etmiyor .Aklım dışarıda kalanlarda evsizlerde , sevimli elemanlarda .
Bazen çok ama çok param olsun zengin olayım   istiyorum .Sırf bu soğuk havalar için onları bir çatı altında toplayabilme gücü için .Elimden gelen sadece onlara mama alıp onlara vermekten başka faydam olmuyor.Çayımı koydum bu soğuk kış gününde insanlar hastalıktan kırlırken aklıma sıcacık bir tas çorba geliyor.
Ama bu alışık olduğumuz bir çorba değil .

Balkabagi . mevsimi şimdi.tatlısını yap ,çorbasını yap. Yemek için bir başka neden beta-karotenin en iyi bitki besin kaynaklarından biri, vücutta A vitamini dönüştürülür güçlü bir antioksidandır . Bu gözümüzün normal görme korumaya yardımcı olur ve katarakt riskini en aza indirmek için yardımcı olabilir.Balkabagi bu sinir bozucu soğuk hava enfeksiyonları geçiştirmek yardımcı olabilir, fakat aynı zamanda kanser, felç ve kalp hastalığına karşı koruyabilir. Salatasını da yeşil yapraklı sebze karotenoidlerin zengin kaynağı, en çok kanser savaşçısıdır . Östrojen düzenlemeye yardımcı olur, kalp hastalıklarına karşı korur ve kan basıncını düzenler . Sütten daha fazla kalsiyum içerir)! Bu hem osteoporoz, artrit ve kemik kaybının önlenmesi ve tedavisi için mükemmel bir seçim haline getirmektedir .

Balkabagi çorbası

 Malzemeler:Zeytinyağı,1 soğan, 3diş sarımsak, karanfil, kişniş, pul biber, zencefil, Balkabagi,  Adet patates, tavuk suyu, limon suyu Kalori: 148
Yapılışı:Kabağı,Patatesi ,1kuru soğanıkuşbaşı doğrayın tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin tencerede blendırla ezin.Sarımsak zencefil limon suyunu koyup 10 dakika pişirin üzerine zeytinyağında pul biber ve nane kızdırıp dökün.
.
Malzemeler:
1 nohut, süzülmüş
Dilimlenmis 2 avokado,
1 limon suyu
2-3 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 / 4 su bardağı su
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı:
 İlk beş malzemeyi (haşlanmış nohut, avokado, limon suyu, sarımsak, ve su) Bilendıra koyun karıştrıp püre yapın. 
 Tadını  sizin beğeninize göre tuz ve karabiberi ilave edin. 
Humus doğru kıvamı alıncaya kadar zeytinyağı , çok güzel ve kremalı olmalıdır. Karışım pürüzsüz kadar kırmızı biber ve kişnişi (isteğe bağlı)) gezdirilir garnitür ile süsle.
Pide cips ile servis yap.
AFYET OLSUN.

7 yorum:

  1. Güzel insan Mevdoş'um aynı duygularla doluyuz inan... Allah kimi kimsesi olmayan evsiz barksızların ve sokaktaki 4 ayaklıların yardımcısı olsun !
    Canım arkadaşım gözünüz aydın ! Noni'den aldım mutlu haberi az önce :)Her şey gönlünüzce olsun !

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Bu iki tarifide daha önce hiç yapmadım ama şimdi denemem lazım diyorum oldukça iştah açıcı gözüküyor,Ellerine sağlık
    Allah gönlündeki dileklerini gerçekleştirmen için Kapılar açmasını dilerim Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. balkabağı çorbası hiç denemedim ama hep aklımda umarım bir fırsat bulurum

    YanıtlaSil
  4. Mevdoş'cum gözünüz aydın çok sevindim :) bu soğuk günlerde, dışarıdaki canlıları düşününce maalesef insan huzurlu olamıyor :(

    YanıtlaSil
  5. sabah metroda bir evsiz gördüm ve içim acıdı,şükretim.Ama hiç bişey yapmadan yanından geçmek çok üzdü beni:(Belediyeyi arayıp ihbarda bulundum umarım sığınma evine alınmıştır!
    Ayrıca ananeliğin hayırlı olsun, çok güzel bir haberdi:))

    YanıtlaSil
  6. mevdoş, bizde evde kar keyfi yapıyoruz. az önce noninin blogunda çok güzel şeyler okudum.Allah tamamına erdirsin inşlh. çok sevindim..

    YanıtlaSil
  7. bal kabağı, çocuklar için müthiş besleyiciymiş, ben dilimli alıp buzluğa atıyorum.. dilim dilim çıkarıp çorbasını yapıyorum....

    YanıtlaSil