Pazar günü kahvaltı keyfi bir başka olur .
Uzun kahvaltı saatleri uzun gazete okumaları falan filan.Bende bu sabah gonca ve Nonim uyurken kahvaltıyı hazırlayayım dedim.
Ekmek kutusunu açıp bayat ekmekleri görünce aklıma birden böyle değerlendirmek geldi.
Uzun kahvaltı saatleri uzun gazete okumaları falan filan.Bende bu sabah gonca ve Nonim uyurken kahvaltıyı hazırlayayım dedim.
Ekmek kutusunu açıp bayat ekmekleri görünce aklıma birden böyle değerlendirmek geldi.
Bayat ekmekleri kuşbaşı doğruyoruz. |
Ben kalıntı peynirleri daha sonra kullanmak üzere ya sütün içine yada yoğurdun suyuna koyarım.Biraz kalınt peynir. |
biz buzluga atıyoduk kala peynırler
YanıtlaSilannem pogaca yapmak için kullanır ya da borek ama boyle sutun ıcıne koymak da iyi fikirmiş
ekmek ısrafına da cok gzel bir cozum aslında
ellerine saglık
işini bilen tutumlu ısraf sevmeyen ev hanımı
bizim yöremizde bu yaptığınıza "papara" denilir çok iyi bilirim annem miss gibi yapar ve afiyetle yeriz:)şimdi görünce çoktandır yemediğimi ve çok özlediğimi hissettim,zira nefis gözüküyor:)iyi pazarlar
YanıtlaSilHarika bir değerlendirme olmuş. Eminim çok lezizdir. Ellerinize sağlık ve de afiyet olsun:)
YanıtlaSilMutlu pazarlar.
Çok lezzetli görünüyor, haftaya pazar kesinlikle deneyeceğim:)
YanıtlaSilKOVA KADINI:Eskiden bende buzluğa atıyordum amapeynir türü yiyecekler buzluktan çıkınca tadı bir garip oluyor ve bulgur gibi dapılıyor bu yöntem güzel dene derim.
YanıtlaSilMEYRA:Bizim trakya yöresinde papara bayat ekmekle yapılır ama tavuk veya hndi haşlanır suyuyla ekmekler ıslatılır etleri de üzerine konup fırına atılır :)Bizim papara da böyle yapılıyor.
OKUYAN:Evet çok lezzetli olduki gonca yarıdan çoğunu götürdü.:)
YOKARTIKYAA:Dene canım tavsiye ederim.
Ohhh afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilnonim neden hala dönmedi, bebek gelicekmiş diye okuduk, inşaallah sağlıklı, hayırlı geçer tüm süreçler, herşey yolunda mı?
not:bu blog olayının da bu yönü kötü. okuyunca benimsiyor, bişi olunca da merak ediyor; öğrenmek istiyorsunuz.
Çılgın hn. Merhaba.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. çok güzel bir fikir, bayat ekmekler için ve pazar kahvaltısı için iyi bir süpriz olur...
Görüşemedik bu aralar, herkesin uygun bir zamanını kollamaya çalışıyoruz, denk düşmedi gitti..
afiyetler olsun mevdoşcum...
YanıtlaSilkolay ve çok leziz görünüyor... ilk fırsatta denemeliyim.
Denemekte yarar var. leziz görünüyor :)
YanıtlaSilElinize sağlık Mevdoş hanım,çok leziz görünüyor..Kalan peynirleri sütün içine koymayı duymuştum ama yoğurda duymadım..ben de deneyeyim..Afiyet olsun size:)
YanıtlaSilSevgiler..
Ben tost ekmeğinin arta kalanı ile yapıyorum bunu Meloşcuğum, bütün olarak ekmekler,peynirli sufle diyoruz ama buna aklım yattı doğrama işi daha pufi yapmış:)Ellerine sağlık afiyet olsun hepinize.
YanıtlaSilBen tost ekmeğinin arta kalanı ile yapıyorum bunu Meloşcuğum, bütün olarak ekmekler,peynirli sufle diyoruz ama buna aklım yattı doğrama işi daha pufi yapmış:)Ellerine sağlık afiyet olsun hepinize.
YanıtlaSilAfiyet olsun: )
YanıtlaSilBen de ekmekleri çok ziyan edenlerdenim: ( aklımda olsun bu tarif, değerlendiririm.
Sevgimle,
Eline sağlık Mevdoşcum çok güzel görünüyor doğrusu. Ben genelde ekmekleri dilimleyip üzerine malzemesini koyarım, sıcak kanepe gibi yani. Ama bunun görüntüsüne bayıldım doğrusu.
YanıtlaSilbu harika bişeymşi ya yapmalı kayıt altına almalı çok beğendim çok ellerinize sağlık
YanıtlaSil