29 Ocak 2012 Pazar

PAZAR KAÇAMAĞI

Pazar günü kahvaltı keyfi bir başka olur .
Uzun kahvaltı saatleri  uzun gazete okumaları falan filan.Bende bu sabah gonca  ve  Nonim uyurken kahvaltıyı hazırlayayım dedim.
Ekmek kutusunu açıp bayat ekmekleri görünce aklıma birden böyle değerlendirmek geldi.


Bayat ekmekleri kuşbaşı doğruyoruz.

Ben kalıntı peynirleri  daha  sonra kullanmak üzere ya sütün içine yada yoğurdun suyuna koyarım.Biraz kalınt peynir.

Süt yumurta ve biraz yağ karışımı.

Ekmekleri payrekse koyuyoruz.

Üzerine peynir kırntıları ve sütlü karışımı döküyoruz.Sonra 200 derece de fırında pişiriyoruz.

Evet ekmek böreğimiz hazır .AFİYET OLSUN


Böreği  yedikten sonra kilo almaktan korkanarımız  için biraz spor yaparız olur biter.

16 yorum:

  1. biz buzluga atıyoduk kala peynırler
    annem pogaca yapmak için kullanır ya da borek ama boyle sutun ıcıne koymak da iyi fikirmiş
    ekmek ısrafına da cok gzel bir cozum aslında
    ellerine saglık
    işini bilen tutumlu ısraf sevmeyen ev hanımı

    YanıtlaSil
  2. bizim yöremizde bu yaptığınıza "papara" denilir çok iyi bilirim annem miss gibi yapar ve afiyetle yeriz:)şimdi görünce çoktandır yemediğimi ve çok özlediğimi hissettim,zira nefis gözüküyor:)iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  3. Harika bir değerlendirme olmuş. Eminim çok lezizdir. Ellerinize sağlık ve de afiyet olsun:)
    Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor, haftaya pazar kesinlikle deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  5. KOVA KADINI:Eskiden bende buzluğa atıyordum amapeynir türü yiyecekler buzluktan çıkınca tadı bir garip oluyor ve bulgur gibi dapılıyor bu yöntem güzel dene derim.

    MEYRA:Bizim trakya yöresinde papara bayat ekmekle yapılır ama tavuk veya hndi haşlanır suyuyla ekmekler ıslatılır etleri de üzerine konup fırına atılır :)Bizim papara da böyle yapılıyor.

    OKUYAN:Evet çok lezzetli olduki gonca yarıdan çoğunu götürdü.:)

    YOKARTIKYAA:Dene canım tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. merhaba,
    nonim neden hala dönmedi, bebek gelicekmiş diye okuduk, inşaallah sağlıklı, hayırlı geçer tüm süreçler, herşey yolunda mı?
    not:bu blog olayının da bu yönü kötü. okuyunca benimsiyor, bişi olunca da merak ediyor; öğrenmek istiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  7. Çılgın hn. Merhaba.
    Ellerinize sağlık. çok güzel bir fikir, bayat ekmekler için ve pazar kahvaltısı için iyi bir süpriz olur...

    Görüşemedik bu aralar, herkesin uygun bir zamanını kollamaya çalışıyoruz, denk düşmedi gitti..

    YanıtlaSil
  8. afiyetler olsun mevdoşcum...
    kolay ve çok leziz görünüyor... ilk fırsatta denemeliyim.

    YanıtlaSil
  9. Denemekte yarar var. leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık Mevdoş hanım,çok leziz görünüyor..Kalan peynirleri sütün içine koymayı duymuştum ama yoğurda duymadım..ben de deneyeyim..Afiyet olsun size:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Ben tost ekmeğinin arta kalanı ile yapıyorum bunu Meloşcuğum, bütün olarak ekmekler,peynirli sufle diyoruz ama buna aklım yattı doğrama işi daha pufi yapmış:)Ellerine sağlık afiyet olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  12. Ben tost ekmeğinin arta kalanı ile yapıyorum bunu Meloşcuğum, bütün olarak ekmekler,peynirli sufle diyoruz ama buna aklım yattı doğrama işi daha pufi yapmış:)Ellerine sağlık afiyet olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  13. Afiyet olsun: )

    Ben de ekmekleri çok ziyan edenlerdenim: ( aklımda olsun bu tarif, değerlendiririm.

    Sevgimle,

    YanıtlaSil
  14. Eline sağlık Mevdoşcum çok güzel görünüyor doğrusu. Ben genelde ekmekleri dilimleyip üzerine malzemesini koyarım, sıcak kanepe gibi yani. Ama bunun görüntüsüne bayıldım doğrusu.

    YanıtlaSil
  15. bu harika bişeymşi ya yapmalı kayıt altına almalı çok beğendim çok ellerinize sağlık

    YanıtlaSil