29 Aralık 2011 Perşembe

MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR

Heyt be kim korkar mutfaktan .Girmem girmem ama mutfağa bir girerim pir girerim tutmayın beni .Az önce blog arkadaşıma yorum bıraktım yemek yapmayı sevmiyorum diye şimdi o bunları görünce bu ne perhiz bu ne lahana  turşusu diyecek  .
Ama gerçekten zamanında şantiye şantiye dolaşırdık .Kalıcı olduğumuz için şantiyeye kim gelirse benim iyi niyetli mi desem biraz saf mı desem goncam herkesi bize yemeğe davet ederdi .2 Küçük çocuk allahın dağında tepesinde ben garip  girer mutfağa allah ne verdiyse yapmaya çalışırdım.Bu yüzdendir ki artıkkk  yemek yemeyi ve yapmayı sevmiyorum .
Daha az uğraştırıcı basit şeyleri yapmak istiyorum ama .Bazende abartıyorum .Dengesizmiyim ne hiç ayarım yok benim yaaaaa.


Leylak Dalı arkadaşımın tarifini denedim bakalım inşallah becermişimdir .



Kerevizi portakallı ve bu şekilde yapıyorum   ben .

Bugün canım pırasa böreği istedi .

Pırasayı minik doğra  tavada mayışıncaya kadar ateşte çeviriyorsun salçasını ilave edip biraz daha çeviriyorsun indirince peynır ilavesi yapıp soğumaya bırakıyorsun.O soğusun dursun . Böreğin üzerine sürmek için 1yumurta 2 kaşık yoğurt karıştırıyorsun onuda koy kenara .bir bardak süt,zeytinyağ karıştır .Yufkaları tezgaha aç sütlü karışımla  ıslat kavrulmuş pırasayı kaşıkla  serp rulo gibi sar.Yuvarlak tepsinin ortasından gül gibi sara sara döşe üzerine yumurta yoğurt harcı sür fırında pişir.

Afiyet olsun


Bunun üzerine coştum birde damla sakızlı muhallebi yapayım bari dedim.Ayarım yok demişmiydim az önce.

Çeşmeden alınan damla sakızlı macunundan koydum ben.Evde kimseninyüzüne baktığı yok bari böyle kullanayım .

1Kilo Süt ,3kaşık un 1 kaşık mısır nişastası  ,1 bardak şeker,hepsi çiğden konup ateşin üzerindedibi tutmasın diye karıştırılıyor .İndirmeye yakın damla sakızını ilave ediyorsun 2-3 dakika da öyle .Sonracıma efendim bütün işin püf noktası muhallebiyi indirince çok az katı yağ koyup çırpabildiğiniz kadar mikserle 10 dakika 15 dakika çırpıyorsunuz.Bütün iş çırpmakta .Buna damla sakızıolmazsa yalancı tavuk göğsü de deniyor.Payreksi  ıslat muhallebiyi dök üzerini de ya hindistan cevizi rendesi veya tarçınla süsleyin efendim.

Valla bayağı güzel lmuş yanında dondurmaylaharika oluyor .

Belimle sorunum olduğunu bilenler bilir bu  kadar işi yaparken yarım saatte bir oturur dinlenirim ben iki büklümkalmamamk için o arada da hediye bunu işliyorum .

15 yorum:

  1. Hepsine ama en çok da böreğe içim gitti Mevdoş :) Evde pırasa var kalkıp yapsam diyorum . Ellerine sağlık arkadaşım,bir de sevseymişin şu işi :D

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    o kadar leziz görünüyorlar ki ellerinize sağlık, eğer bu işi sevmeyen birisi bu kadar güzel yapıyorsa, sevmiş hali nasıl olurdu acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. valla coşmuşun mevdoş.neler yapmışın bir anda. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Yemek yapmayı bende sevmiyorum yemek için yaşanlardan değil de yaşamak için yiyenlerdenim. hepsi leziz görünüyor.afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mevdoş,
    Gerçekten de yemek yapmayı sevmiyormuşsun, sevsen ne olacaktı acaba:)) Ama anladım sen de benim gibisin, ortan yok. Ya döktürüyorsun ya tamamen seriyorsun:)) Ellerine sağlık, hepsi çok güzel görünüyor ama içecek nefis olacak göreceksin. Mis gibi kokuyor hem. Beste sağolsun bir tarif verdi hepimizi gazladı.
    Şimdiden mutlu yıllar, sevgiler...
    Ha kartım ve işlemeli taşım dün ulaştı nihayet, çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Ahhh bide yemek yapmayı sevseniz ortaya neler çıkacaktı düşünmek bile istemiyorum.
    ellerinize sağlık....
    Selam ve Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. hem yemek yapmayı hem yemeyi severim. benden de belli oluyor zaten dimi Mevdoş :)

    kerevizi ben de aynı o şekilde yapıyorum. sunumu ayrı lezzeti ayrı güzel oluyor... pırasalı böreğe bayılırım. anneme söyleyeyim de haftasonu yapsın bari. ben hazır yufkayla da yapıyorum ama annem kendisi açarak yapıyor.

    YanıtlaSil
  8. Yarısını yapsam bir seferde ahçıbaşı sayarım kendimi. Boş ver yemekleri yaa. Yiyorsun bitiyor. Etamin öyle mi ama?:)))

    YanıtlaSil
  9. aynen katılıyorumm börekk süper gözküyor mevdoş abla:))

    afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Harikasın Mevdoş Abla! idolümsün vallahi, tariflerin harika, yaptıkların harika, bizlere de ilham kaynağısın, pinterest'te de takip ediyorum seni, çok zevklisin ablacım..


    sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  11. Her konuda becerikli hatunsun, yaptıklarının görüntüleri de nasıl iştah açıcı, insanın hem canı çekiyor, hem de tarifinden dolayı kalkıp yapası geliyor :)
    Bir deeeee, dinlenmek için oturduğunda elişi yapıyorsun ya, hamaratlığın böylesi yaniiii :)

    YanıtlaSil
  12. şu kanaviçe modelini tanıdım:))
    sonucunu merakla bekliyorum,becerikli hatun:)))

    YanıtlaSil
  13. ben de yemek, pasta, börek işlerine bayılırım da ah o bulaşıklar yok mu! :)
    Mevdoşcum harikasın...hem mamaların hem işlemen... hepsi mükemmel görünüyor... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. 41 kere maşallah ablam sana.Hepsi birbirinden leziz görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil