5 Aralık 2011 Pazartesi

LİMONLU JÖLE

1 bardak limon suyu 
 yarım fincan şeker ve
3 çay kaşığı bal 
2kutu karpuz (ya da herhangi bir tür kırmızı renk) jöle

 1 bardak votka
1 su bardağı kaynar su (Jöle için)
Yapılışı:Limon veya portakalları 2ye kesin ,sıkın,içini temizleyin 1bardak limon suyu .sıcak su ve votka veya likor(olmasa da olur) karıştırıp içlerine doldurun .Buzdolabına koyun .Afiyet olsun
Yeşil sarı limon farketmez portakal da olabilir yarıdan 2ye kesin sıkın sonra temizleyin limonu pütürlü olmasın.

Bir ölçü kullanarak jöle karışımı dökün. Gece boyunca buzdolabında bekletin.

 Dikkatlice (temkinli) çeyreğinde keskin bir bıçak ile yarı yarıya kesin.


Benim gibi değişik sunumu sevenlere.

Afiyet olsun 

11 yorum:

  1. selamlar,
    çok renkli ve güzel
    gözüküyor elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  3. sunum muhteşem, eminim tatda öyledir, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Süpeerr bir fikir:) Mutlaka deneyeceğim.
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Çok sevdimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)

    YanıtlaSil
  6. o nasıl güzel görüntü öyle.ellerinize sağlık.en kısa zamanda denemek gerek:)

    YanıtlaSil
  7. sunuma bayıldım... kırmızı kırmızı ne hoş... şeker yerine bal olması da ayrıca güzel...
    ellerine sağlık mevdoşcum... müthiş görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  8. görüntü muhteşem...
    deneyeceğim ama,
    yazın sıcağında mevdoşcuğum:)

    YanıtlaSil
  9. sunum çokkk güzelll ,ellerine saglık mevdoş ablam ,karpuzcuk gibi olmuşlar

    YanıtlaSil
  10. Mevdoş ablacığım jöle ile limon suyunu karıştırıp öyle mi dolduruyoruz kabukların içine?

    YanıtlaSil