11 Haziran 2011 Cumartesi

1-2 YENİ TARİFİM VAR

Dünkü yoğunluktan sonra kafamı dışarı çıkarmadım bu gece çocuklarım gelecek diye gündüzden yine bir dolu iş yaptım.Sabah mahmurluğum geçtikten afyonum patladıktan sonra evi bir güzel süpürdüm ,sildim .
Aslında pazartesi temizlik günüm ama hafta sonum temiz geçsin sabah ta 3numara kızım da Selinim kahvaltıya gelecek ortalık derli toplu olsun istedim.
Çocuklarım geç uçakla gelecekler ama benim içime sinmedi mutfağa girdim hafif sevdikleri birşeyler hazırladım .Bu ara sağolsun Selinim  bir sürü takı malzemesi getirdi bende işimi  bitirdikten sonra kendime  Nescayfe yaptım oturdum terapi gibi torunlarıma kolye yaptım.Daha önce de midye kabuklarından yapmıştım ama bu daha afilli janjanlı oldu .



Önce boncuklarımı malzemelerimi hazırladım

Selinimin verdiği malzemelerin arasında fimo hamurundan yapılmış bu kelebekli uçları buldum .

 Kelebeklerin içindeki renklerden boncuk ayarladım dinlenirken oturdum büyük bir zevkle ve bir yandan onlara bu kolyeleri verince yüzlerindeki ifadeyi sevinci düşünüp hafif tebessüm ederek  radyomu dinlerken kahvemi yudumlarken yaptım dedesi ve nonisi çok beğendi onlarda beğenecek inşallah.

Hediye paketi yapıldı


Bilenler bilir ben bilmeyenlere yazıyorum bu 2 sepet Selinim ve Derinim için hediye sepetidir onlar gelmeden bu sepetler oldukları yerden çıkıp onların odasına konur ve içine çocuklar için  aklınıza gelen herşey alınır ve hazırlanır.Onlarda bunu bilir ve hemen odaya masanın yanına giderler.
SEBZELİ SUFLE:Ne alaka demeyin başlıktada 2 yeni tarif dedim ya biri bu
Kendi kalabalığınıza göre malzemeyi arttırabilirsiniz ben 4 kişilik yaptım.
2 Patates-2 Havuç- biraz Kaşar Peynir -Muskat. 2 Yumurta -2Bardak süt 2 Kaşık un-tuz karabiber ben 1 diş sarımsak koydum tarifinde yoktu
YAPILIŞI:Havuç ve patates haşlanıyor Püre yapılıyor Süt ,kaşar,un muskat tuz karabiber  yumurtalar da konup  yağlanmış sufle kaplarına konuyor üzerine kaşar rendesi ve renk versin diye pul biber serpip  fırında pişiriliyor


LİMONLU  PELTE:Çok hafif
4-5 tane limon

1bardak sıkılmış limon suyu

Tencereye 3 Bardak su 1 Bardak toz şeker ,1Bardak limon suyu 1 limon kabuğu rendesini koy orta ateşte şeker eriyince bir tasın içine yarım bardak su koy  yarım bardak nişasta koyup boza gibi ez pürtüksüz olacak.
Tenceredeki karışıma ilave edin  bir taşım kaynatıp orjinal kaselere veya normal kaselere koyun ılınınca buz dolabına kaldırın .Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. hangi siteden aldıgın ı soyle de almayalım markafoniden gomlek lamıstım ben ama ya.

    YanıtlaSil
  2. Mevdoşcum ellerine sağlık. Kolye çok şirin.

    Sufle tarifi ilginçmiş ama limonlu pelteye sanki aşeriyor gibi baktım. Ateşim daha düşmediği için sanırım o peltelerin hepsini soğuk soğuk yerken hayal ettim kendimi :)

    YanıtlaSil
  3. Selin ve Derinin sepetlerine bayıldım. Annanelik Babanelik yolunda güzel yaratıcı şeyler öğretiyorsun bize. İnşallah benimde torunlarım olurda bu bilgileri kullanırım.

    YanıtlaSil
  4. KOVA KADINIM NE SORDUĞUNU ANLAYAMADIM ÖZÜR DİLERİM BU GÜN ANLAYIŞIM YAVAŞ İŞLİYOR PARDON CANIM YA.


    DEPRESİFİM ÖNCE GEÇMİŞ OLSUN SUFLE GÜZEL AMA LİMONLUYU DENE DERİM HAFİF EKŞİLİ ÇOK FERAHLATICI OLUYOR .

    HÜZNÜN TADI ARKADAŞIM VALLA ÇOK KEYİFLİ BİR DUYGU ALLAH SANA DA GÖSTERSİN SİZE BİRŞEY ÖĞRETMEK NE HADDİME HEPİMİZ BİLGİLERİMİZİ BU YOLLA PAYLAŞIYORUZ .

    YanıtlaSil
  5. hazırlıklar süper görünüyor... ellerine sağlık Mevdoşcum... ufaklıkların sepetlerinin aynısından bende de var... benim kızçem pek büyük ama ben de ona böyle bi sepet sürprizi hazırlasam bayılır vallahi... yemek, pasta, hediyelik şeyler vb. hazırlıyorum da, onları bir sepet içinde sunmak hiç aklıma gelmemişti... hemen hazırlayayım gelmeden... fikir için çok teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  6. Pelteye ve kolyelere bayildim,ellerinize saglik,tarifinizi mutlaka yapicam,yenilesi olmus,ne güzel torunlariniza hazirliklar,cok sanslilar valla,öptüm sizi iyi pazarlar dilerim...

    YanıtlaSil
  7. Sebzeli sufle harikaydı annişkom ellerine sağlık ama benim 1 numaram atom fasulyeydi onun niye fotosunu koymadın kiii? ben onu yemekten limonlu pelteye geçemedim hii hii :)

    YanıtlaSil
  8. asıl benden pardon mevdoş yorum sayfaalrı hepsi aynı anda acılınca yanlış bloga yazmısım :) özür

    YanıtlaSil
  9. Şanslı torunlar. Kolyeleri ve hediyelerin sunuluşunu görünce ben pelte gibi oldum zaten:)))

    YanıtlaSil