22 Mayıs 2011 Pazar

KOYUN GİBİ OLMAMAK

 Bugün İstanbula dönmeden denize girmek için sahile indik aşağıdaki resimler beni okadar etkiledi ki anlatamam.

Önce bir gurup geldi belliki susamıştı birkaç tanesi.

Önce gelenleri arkadan gelen diğer gurup takip etti. Onlar susadığı için değil öndekiler geldi diye geldiler .Nihayet son gurup ta ikinci gurubu  takip ettiler amaçları su içmek değil sürüyü bozmamak.

Ve nihayet en  son gurup katıldı ve sürü de tamamlanmış oldu .Aa şimdi ne alaka demeyin ben baktığım her resimden kendime bir pay çıkarırım acaba diyorum bizler şu son zamanlarda  bu koyunlar gibi mi olduk diye düşünmeden edemedim.Biraz kendimize dönük biraz başkalarına göstermek için birileri ne yapıyorsa bizde yapalım alalım gibi ne bileyim işte karman çorman bir duyguydu benimki.Yat güneşlen değilmi yok illaki herşeyden bir ders almam lazım .
Belki de bu koyunlar gibi olmak ta mı lazım ama iyi yapılan birşey varsa bizde katılıp o gurubu çoğaltmak mı lazım .

Bu yol 2 sene öncesine kadar çıplak sevimsiz toprak bir yoldu.Ama isimsiz bir kahraman çıktı ve o sevimsiz yolu aşağıdaki gibi yürünesi sevimli bir hale getirdi .Ama kimse o koyunlar gibi arkasından gitmedi.katkıda bulunmadı aslında koyunlar bir örnek bana göre .Koyunları iki yönde örnek verebiliriz hem iyi yönde hem kötü yönde hepimiz hangi yönü kullanıyorsak biraz düşünmek lazım galiba.
İşte bu ağaçları diken de o koyunlar gibi olmak  istemeyen baş kaldıran isyan eden duyarlı biri adını bilmiyorum 3 defa gördüm onu 1.sinde bu fidanları ekiyordu tek başına iki büklüm ter su içinde kalmıştı 2. gördüğümde diplerini havaldırıyordu.3. ve son gördüğümde de yanında bu sefer 2 kişi vardı fidanlara damlama sulama hortumları koyuyorlardı.Bildiğim  tek şey ressam olduğu bizim sitede oturduğu 450 hanelik sitede tek bir kişi çıkmış ama onu kimse takip etme duyarlılığını göstermemiş .

O küçük fidanlar şimdi harika bir ağaç olma yolunda .

 
Çok değişik bir akasya ağacı ben bu rengini ilk defa görüyorum



Şu güzelliğe bakarmısınız .Gelde bunu ekenin  ekmeyi düşünen o duyarlı arkadaşımızın elini öpme .İsmini bilmediğim komşum sana buradan sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum bende dahil olmak üzere biraz çevremizle ilgilenelim daha duyarlı olalım diyorum

5 yorum:

  1. koyun gibi olmamak sözü nüze katılıyorum.Ancak bizler bir çarkın içine çeliliyoruz ve o çarktan çıkamıyoruz.böylece amaçlarına ulaşıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. ah evet koyunluk hem olunası, hem de olunmayası... isteyen istediği yönü seçiyor... ortada kalmak da en zor olan sanırım... bir sürüye dahil olmayanın hali çoğu zaman nice... günümüzde bir söylem var; bir taraf olmayan bertaraf olur diye... belki de insanoğlunun en büyük korkusu yalnızlık ve aidiyetini kaybetme... o yüzden kendine yakın bulduğu sürünün peşine takılıp gidiyor ilk fırsatta...
    tek başına bu güzellikleri gerçekleştiren kişinin durduğu noktayı görebilmek de ayrı bir güzellik... gören gözlerin için teşekkürler mevdoşcum, bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için de.

    YanıtlaSil
  3. güzel olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel keşke herkes çevresine böyle duyarlı olsa...

    YanıtlaSil