25 Şubat 2010 Perşembe

hadi yemek yapalim

evde yaptiginiz tursuyu ince dograyip biraz soguk suda bekletin eksili olsun istiyorsaniz sadece soguk suda yikayin

sogani piyazlik dograyin domates veya lahana veya biber tursusunu ince kiyin biraz pirincle atese koyup pisirin

yiyemediginiz buzluga attiginiz durumleri ani misafiriniz geldigi zaman eger kenarda yufkaniz yoksa markete gidecek zamaninizda yoksa borek yapabilirsiniz

sut yag ve yumurta karisimini cirpin her bir durumu icine batirip islatin tepsiye bir durum gibi doseyin aralarina yine sutlu karisimdan kasikla yaydirin 3 durumden sonra harcini koyun yine 3 durum ve en uste kalan sutlu karisimi dokun firina koymadan once bicakla karelere kesin


arasina bende pazi kavurmasi vardi ve peynir karisimi katip dosedim



firina koyup pisirin harika oluyor ve durum ekmegi oldugu anlasilmiyor ta ki siz soyleyene ve borek hapur hupur yenene kadar (: afiyet olsun




HAYIRLI KANDILLER

4 yorum:

  1. oncelikle kandilizi kutlar
    sonra da su enfes boregi canimin nasil cektigini tarif bile edemem :)
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Super fikir annis yaaaaa! Uff!

    YanıtlaSil
  3. Siz hakikaten çılgınsınız mevdoş teyzecim...harikaaa ,şahaneee,...çook güzel olmuş...vallahi süper fikir ellerinizden öperim nur

    YanıtlaSil
  4. Ay ablam duymasın ama o börekten ben yedim şahaneydi gerçekten ellerine sağlık annişim!

    YanıtlaSil