Size resimli tahinli tatlı tarıfi veriyorum belki hafta sonu için misafiriniz gelir canınız tatlı ister kolay çabuk olan bir tatli .Afiyet olsun.
Ölçü yok tahin, toz şeker, ceviz ve yufka lakabalıksanız 4 yufka yeterli |
Yufkayı tezgaha seriyoruz |
Tahini üzerine toz şekeri ve cevizi serpiyoruz |
2. yufkayı üzerine |
Yine aynı işlemi yapıyorsunuz |
Resimdeki gibi rulo sarıyorsunuz |
İstediğiniz büyüklükte kesip |
Yağlanmış tepsiye diziyorsunuz |
Üzerine biraz suyla yumuşattığınız yumurta sarısını sürüyorsunuz |
Kıtır olup üzeri kızarınca fırını kapatıyorsunuz. |
Belki de tatlı yerine elmayı tercih edersiniz ben yine de yazayım dedim afiyet olsun canlar . |
Elinize sağlık yapımı kolay kısa zamanda deneyeceğim.Afiyet olsun:)
YanıtlaSildaha önce sende görüp yapmıştım mevdoş.çok güzel oluyor, herkese tavsiye ederim..
YanıtlaSilPİNKY BEĞENECEKSİN GARANTİ VERİYORUM
YanıtlaSilBUKET DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM AMA BUGÜN RRSİMLİ VERDİM DAHA KOLAY ANLAŞILSIN DİYE
Çok güzel ablacım ellerine sağlık canım :)Elmalara bayıldım yalnız:))
YanıtlaSilHarikasiniz, hemen deneyecegim... Bu arada bir siteye denk geldim gecen de belki size ilham verir
YanıtlaSilhttp://www.shebbodesign.com/tas.html
Sevgiler
Olcay
Mevdoşcum ellerine sağlık, çok hoş görünüyor. Döktürmüşsün yine yaw :)
YanıtlaSilBen aynısını milföy ile yapıyorum. Milföy hamurununun karesini merdane ile inceltip içine aynı malzemeleri koyup sarıyorum. Rulolar ince oluyor, ince uzun olacak şekilde kesiyorum. Dene bak :)
Şu aralar ben elmayı tercih edeceğim.Ama evin diğer fertleri ve konuklarım için mutlaka deneyeceğim.Çok pratik ve birbirine uyumlu tatlar.Elinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilben her gün (evdeysem) kahvaltıda tahin yemeden duramam. ama bu fotolardakinden değil elbette :) konyada bozkırda tahin yapan yerler var, tahin değirmeni desem uygun olur. orada kabuğu alınmış veya alınmamış farketmez tahin koyu renk olur, asla açık renk olmaz. tr'de tahin başka nerede yapılır bilmiyorum ama, bence gerçek tahin bu bizimki :) bir de onu deneyin derim. etrafa yağının bulaşmayacağını bilsem size hemen gönderirdim sevgili çılgın mevdoş :) çünkü tahin seven, tahin yiyen insanlara hemen kendimi yakın hissederim, genelde yemezler ya pek..
YanıtlaSilbu tatlılardan ceviz alınca bir gün yapmalıyım :)) teşekkürler anlatım için
Defne merhaba. Sen de benim gibi Konya tahinini seviyorsun (Konyalılar belli oluyor hemen :) Konyada susamı kavurup yapıyorlar ya tahini, aroması daha kuvvetli oluyor. Diğer yerlerde kavurmadan yapınca açık renk ve az aromalı oluyor. Annem tahin, ceviz ve kavrulup dövülmüş haşhaşla bir kömbe yapar, akıllara zarar :))
YanıtlaSilhımm, kavurunca mı oluyor :) evet konyalı olunca tahinle büyüdüm gerçekten de :)
YanıtlaSilmevdoş hanımın blogunu işgal ettik ama :)