Aslında hastalık olmasaydı bu yazı daha önce yazılacaktı ama bu güne kısmetmiş.Marmarise gittiğimizde bahçemizdeki portakal ve turunçları toplayıp getirmiştim .Portakalllar hemen tüketildi .Turunçlarda reçel yapıldı.
Her eve lazım İsmaille bahçeden turunçlar toplandı |
Turunçlar yıkandıktan sonra kabuklarını rendenin ince kısmıyla dış kabukları rendelendi.Bir kavanoza koydum keklerde kullanılmak üzere buzdolabına kaldırdım. |
Turunçların suyunu sıkıp dilimlere böldüm . |
Reçel soğuyunca iplerini kesip çatalın ucuyla ipi sıyırdım turunçları esaretten kurtrdım . |
Kavanozlara doldurdum Niloşuma ayırdım. |
Az şerbetli şekerleme kıvamında bir reçel oldu . |
SÜPER GÖZÜKÜYOR.......
YanıtlaSilGÜL SAİM
Teşekkürler canım .
SilMevdoşcum çok güzel görünüyorlar.Ben bunları dondurmayla tatlı yerine yerim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilcanancığım ifi fikir yaa ama şekeri tavan yaparız o zaman .Ama çok severim bende dondurmayı.
Silçok severim ben bu reçeli. Ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim.
YanıtlaSilGörüşmek Üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Geldim blogunuza baktım izlemeye aldım .
SilTurunç reçelini çok severim. Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilİsmail'i de arada bize yollasana, ağaçlar erik dolu ama toplayan yok :)
Valla ismailden fotokopiyle çoğaltmak lazım her işi yapıyor erikte toplar ya neden olmasın.:)
YanıtlaSilMevdoşcum, sıktığın suları kaynattın mı? Harika bir ekşi oluyor, bütün kış limon yerine onu kullandım ben. Eline sağlık reçel harika görünüyor...
YanıtlaSilAAAAAA İYİKİ YAZDIN DOLAPTA DURUYOR KAVANOZDA KAYNATAYIM HEMEN SAĞOL BİTANEM
SilAy Mevdooş, ne de güzeldir turunç reçeli, ama yapması çok zahmetli, Finikede yaşarken yapardım ben de ama seninki bi başka olmuş, cam gibi, maaşallah... Kabuk rendesini kurutup çok az çaya katıyordum ara sıra :)
YanıtlaSilEvet yapması zor biraz uğraştırıyor ama yemesi çok güzel yaaaa kilomdan da belli değilmi.Bergamutu yapıyorum ben kurutup çaya koyuyorum turunçta iyi fikir sağolasın.
SilKıbrısta kahvenin yanında verirlerdi.Ellerinize sağlık.Sevgiler.. :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilKahvenin yanında lokum yerine güzel olur iyi fikir sağolasın
Silnefis görünüyor zahmetli ama lezzetli afiyet olsun
YanıtlaSilAhh ne güzel olmuş kehribar gibi ellerine sağlık çılgınım afiyetler olsun.
YanıtlaSilturunç reçeli,bergamut reçeli...
YanıtlaSilşekerleme gibi yemeye bayılırım:)
eline sağlık......
Ellerinize sağlık. Ne güzel olur turunç reçeli de.Ama piyasada kolay kolay bulamıypruz malesef.
YanıtlaSilAnnisim...
YanıtlaSilBana ayırdığını okuyana kadar içim rahat degildi valla...
Becerikli annem, eline saglık!!!
Öperim mis mis!