6 Haziran 2012 Çarşamba

TURUNÇ REÇELİ

Aslında hastalık olmasaydı bu yazı daha önce yazılacaktı ama bu güne kısmetmiş.Marmarise gittiğimizde bahçemizdeki portakal ve turunçları toplayıp getirmiştim .Portakalllar hemen tüketildi .Turunçlarda reçel yapıldı.


Her eve lazım İsmaille bahçeden turunçlar toplandı



Turunçlar yıkandıktan sonra kabuklarını rendenin ince kısmıyla dış kabukları rendelendi.Bir kavanoza koydum keklerde kullanılmak üzere buzdolabına  kaldırdım.

Turunçların suyunu sıkıp dilimlere böldüm .

İçindeki etli beyaz kısmı bıçağın ucuyla sıyırıp çıkartıp rulo yaptım  iğneyle   kolye gibi     ipe dizdim .  Tencereye soğuk su koyup içinde 3 gün suyunu değiştirip beklettim.3. Günün sonunda şekerli şerbetini yaptım içine koyup  kıvamı olunca limon tuzunu da ilave edip   biraz daha kaynatıp ateşten indirdim 

Reçel soğuyunca iplerini kesip çatalın ucuyla ipi sıyırdım turunçları esaretten kurtrdım .

Kavanozlara doldurdum Niloşuma ayırdım.

Az şerbetli şekerleme kıvamında bir reçel oldu .

20 yorum:

  1. SÜPER GÖZÜKÜYOR.......
    GÜL SAİM

    YanıtlaSil
  2. Mevdoşcum çok güzel görünüyorlar.Ben bunları dondurmayla tatlı yerine yerim.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canancığım ifi fikir yaa ama şekeri tavan yaparız o zaman .Ama çok severim bende dondurmayı.

      Sil
  3. çok severim ben bu reçeli. Ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek Üzere

    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim blogunuza baktım izlemeye aldım .

      Sil
  4. Turunç reçelini çok severim. Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.

    İsmail'i de arada bize yollasana, ağaçlar erik dolu ama toplayan yok :)

    YanıtlaSil
  5. Valla ismailden fotokopiyle çoğaltmak lazım her işi yapıyor erikte toplar ya neden olmasın.:)

    YanıtlaSil
  6. Mevdoşcum, sıktığın suları kaynattın mı? Harika bir ekşi oluyor, bütün kış limon yerine onu kullandım ben. Eline sağlık reçel harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAAAAA İYİKİ YAZDIN DOLAPTA DURUYOR KAVANOZDA KAYNATAYIM HEMEN SAĞOL BİTANEM

      Sil
  7. Ay Mevdooş, ne de güzeldir turunç reçeli, ama yapması çok zahmetli, Finikede yaşarken yapardım ben de ama seninki bi başka olmuş, cam gibi, maaşallah... Kabuk rendesini kurutup çok az çaya katıyordum ara sıra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yapması zor biraz uğraştırıyor ama yemesi çok güzel yaaaa kilomdan da belli değilmi.Bergamutu yapıyorum ben kurutup çaya koyuyorum turunçta iyi fikir sağolasın.

      Sil
  8. Kıbrısta kahvenin yanında verirlerdi.Ellerinize sağlık.Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvenin yanında lokum yerine güzel olur iyi fikir sağolasın

      Sil
  10. nefis görünüyor zahmetli ama lezzetli afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. Ahh ne güzel olmuş kehribar gibi ellerine sağlık çılgınım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  12. turunç reçeli,bergamut reçeli...
    şekerleme gibi yemeye bayılırım:)
    eline sağlık......

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık. Ne güzel olur turunç reçeli de.Ama piyasada kolay kolay bulamıypruz malesef.

    YanıtlaSil
  14. Annisim...
    Bana ayırdığını okuyana kadar içim rahat degildi valla...
    Becerikli annem, eline saglık!!!
    Öperim mis mis!

    YanıtlaSil