10 Nisan 2012 Salı

İLLET AĞRI

On günlük tatili sırtıma bir ağrı yükleyerek döndüm nihayet.Bu ne yaaa nasıl bir ağrı bu anlamadım.Şu an sırtımda sıcak su torbası otur kalk iş yapmaya çalışıyorum.Ağrı hareketlerimi kısıtlayınca sinirim bozuluyor.



Bunlar bir bölümü son kullandıklarım ama  iyi geldi  .

Mucize yastığım Amerikadan almıştım mikro dalgada ısıtıp ağrıyan yere koyuyorum  mucize gibi.

Sırtımı halleden taşlarım sıkılınca  teyzoşa hediye  nihale yaptım.

Bunu da bugün kendime yaptım.

Yeni merakım peynir yapmak .Malatya usulu peynir yapıyorum son 1 aydır.Yapımı  çok kolay .Ben 2 kilo sütten yapıyorum. Sütü  kaynatıyorsunuz bir küçük kase yoğurdu kaynayan süte boca ediyorsunuz .3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alıp bez torbada süzüyorsunuz.Üzerine ağırlık koyup 1-2 saat bekletip  süzdüğünüz suyun bir bölümünü bir kaseye alıyorsunuz içine koyup buzdolabına kaldırıyorsunuz.

Tuz koymuyorum tam diet peynir oluyor ben çok sevdim sizin de seveceğinizi tahmin ediyorum.

Ayırdığım suyun içine koyup buzdolabında muhafaza ediyorum.

8 yorum:

  1. Tekrar geçmiş olsun Mevdoşcum. Sıkı bir masaj da iyi geliyor o tür tutulmalara. İnsanın canı yanıyor o an ama masaj kasları açıyor.

    Nihaleleri çok sevdim ama kendine yaptığın daha güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun 1 ay kadar önce aynı ağrı benimde başıma geldi sauna ve kremler masaj haplar derken 3 hafta sonrasında anca iyileştim.Peynir tarifini paylaşmanız iyi oldu muhakkak yapacağım bakalım nasıl olacak.Nihaleyi çok beğendim bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun,kendinize dikkat edin..
    Gül Saim

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun, tez zamanda geçsin gitsin inşallah.
    Taşlardan nihale pek hoş olmuş. Taşlardan paspas da yapıyorlar, onu da çok beğeniyorum. Aslında siz onu da çok rahat yaparsınız.
    Peynir yapımını kaydettim, mutlaka denemek istiyorum. Teşekkürler.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun canım.Ağrıları iyi bilirim.İnsanını yaşam enerjisini çalarlar.Ağrı kesicileri içmiş olmakta cabası.Acil şifalar diliyorum.Nihalelerin de çok hoş olmuş.Emeğine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun mevdoş. ağrı olunca insanın nasıl canı sıkılyor biliyorum. inşlhh geçer. ben ençok nihaleyi beğendim. keşke yapılış aşamalarınıda gösterseydin..

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Nihalelere bayıldım, peynire gelince diyecek söz bulamadım. Ellerinize sağlık. Bende peynir yapmayı hep istedim ama nedense zor diye cesaret edemedim.
    Hamaratsınız vesselam.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun o sırt ağrısı ne melundurr çok iyi bilirim.hareket bile edemediğim nefes alışta bile zorlandığım.bunun için dr şart tekrar geçmişolsun nihalelere bayıldım.

    YanıtlaSil