Cumartesi günü yaptığım balık çorbası ve karides güveci daha önce yazdım mı bilemiyorum .
MALZEME: Kılçıksız beyaz etli her balıktan olur.Büyük balık kafalarından da oluyor.
Balık, 1Kuru soğan,1Havuç,1Patates, Maydanoz,3-4 diş Sarımsak,yarım Limon,1 paket Krema,1Çorba kaşığı un.1 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı.
NOT:Ben beyaz lahana yaprağı da koydum .
YAPILIŞI:
1-Balık ve sebzeleri tencereye koyup pişiriyoruz .O pişe dursun diğer tarafta biz diğer malzemeleri hazırlıyoruz.
2-Tereyağ sarımsak ve maydanozu biraz kavuruyoruz.
3-Kasenin içine 1 yumurta sarısı ,yarım limon suyu ,1 çorba kaşığı yoğurt ve1 çorba kaşığı unu koyup çırpıyoruz.İçine 1 paket kremayı ilave ediyoruz.
SON AŞAMA:
Pişen balıkları tencereden tepsiye alıp etlerini ayıklıyoruz.Tenceredeki sebzeleri blendırdan geçiriyoruz ayıkladığımız balık etlerini içine katıyoruz .
Ateşin altını yakıyoruz.göbek atmaya başlayınca önce sarımsak ,maydanoz karışımını ardından kremalı karışımı ilave ediyoruz 1-2 dakika daha ateşte tutup ocağı kapatıyoruz.
KARİDES GÜVE.:
Ben bunu İglo karidesten yaptım.Ayıklanmıştı.
Balıkçıdan aldığım karidesleri suyun altında tek tek kabuklarını ayıklıyorum sırtındaki siyah şeridi de bıçağımın ucuyla alıyorum.
MALZEME :Karides, 1 baş sarımsak ,1 Kase mantar ,2-3 tane Sivri biber, üzerine Pul biber.
YAPILIŞI: Önce karidesi tencereye koyup tencerenin kapağını kapatıp su salıp çekmesini sağlıyoruz .Sonra sarımsak,mantar ve sivri biberi yağını ilave edip 3-4 dakiaka daha pişirip masa üstü saca aldım masaya getirdim .
Eğer güveçte yapıp fırına atacaksanız da aynı işlemleri tencere yerine güveçte yapıp .Sarımsak ,mantar ve biberi koyup fırına atacaksınız fırındn çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendesi koyup .Kaşar eriyince fırından çıkartacaksınız.
AFİYET OLSUN
MALZEME: Kılçıksız beyaz etli her balıktan olur.Büyük balık kafalarından da oluyor.
Balık, 1Kuru soğan,1Havuç,1Patates, Maydanoz,3-4 diş Sarımsak,yarım Limon,1 paket Krema,1Çorba kaşığı un.1 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı.
NOT:Ben beyaz lahana yaprağı da koydum .
YAPILIŞI:
1-Balık ve sebzeleri tencereye koyup pişiriyoruz .O pişe dursun diğer tarafta biz diğer malzemeleri hazırlıyoruz.
2-Tereyağ sarımsak ve maydanozu biraz kavuruyoruz.
3-Kasenin içine 1 yumurta sarısı ,yarım limon suyu ,1 çorba kaşığı yoğurt ve1 çorba kaşığı unu koyup çırpıyoruz.İçine 1 paket kremayı ilave ediyoruz.
SON AŞAMA:
Pişen balıkları tencereden tepsiye alıp etlerini ayıklıyoruz.Tenceredeki sebzeleri blendırdan geçiriyoruz ayıkladığımız balık etlerini içine katıyoruz .
Ateşin altını yakıyoruz.göbek atmaya başlayınca önce sarımsak ,maydanoz karışımını ardından kremalı karışımı ilave ediyoruz 1-2 dakika daha ateşte tutup ocağı kapatıyoruz.
Balığı ayıklamak biraz oyalıyor ama sonrasında değiyor . |
Balık etleri iri olacak çok küçük olmasın çorbanın içinde dağılıyor sonra . |
Limon ve krema |
Bol karabiberle harika oluyor. |
KARİDES GÜVE.:
Ben bunu İglo karidesten yaptım.Ayıklanmıştı.
Balıkçıdan aldığım karidesleri suyun altında tek tek kabuklarını ayıklıyorum sırtındaki siyah şeridi de bıçağımın ucuyla alıyorum.
MALZEME :Karides, 1 baş sarımsak ,1 Kase mantar ,2-3 tane Sivri biber, üzerine Pul biber.
YAPILIŞI: Önce karidesi tencereye koyup tencerenin kapağını kapatıp su salıp çekmesini sağlıyoruz .Sonra sarımsak,mantar ve sivri biberi yağını ilave edip 3-4 dakiaka daha pişirip masa üstü saca aldım masaya getirdim .
Eğer güveçte yapıp fırına atacaksanız da aynı işlemleri tencere yerine güveçte yapıp .Sarımsak ,mantar ve biberi koyup fırına atacaksınız fırındn çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendesi koyup .Kaşar eriyince fırından çıkartacaksınız.
AFİYET OLSUN
Balık çorbasına oldum olası mesafeli kaldım ama karides dedim mi bitiyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım. Amaaaa... hayatımda 1 kere karides yedim minicik bir parça. Balığı da yılda 1 kere falan ya yerim ya yemem. Mevdoşcum sen bana köfte patates yap lütfennn :)))
YanıtlaSilO kadar nefis görünüyor ki.elinize sağlık valla :)
YanıtlaSilmevdoş ablacım bu lezzetlere bayılırım hemen hemen her hafta kızım için daha çok balık çorbası yapıyorum ben somon balığı kullanıyorum un ile terbiye ediyorum birde çorba servisinde sirke ile limon seninkide çok değişik bir tarif deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilikisine de bayılırım... hem de öyle böyle değil...
YanıtlaSilafiyetler olsun...