23 Ocak 2012 Pazartesi

MUTLU HAFTALAR


Güne şöyle güzel bir videoyla başlayalım dedim güneşi görünce yine denizim geldi aklıma .Sevgili arkadaşlarım benden ayva tatlısıyla Zeytinli ekmeğin tarifini rica etmişti.
Yorumlara cevap yazamadım şu ara hepdışardayım okullar tatile girdi ya bende taile girdim gibi geldi .Sinema çarşı pazar günlerim başladı.Arkadaş ziyaretleri sohbetler yemekler yazamadım kısacası gelemedim kusura kalmayın.Şimdi gelelim tariflerimize.
ZEYTİNLİ EKMEK:Normal ekmek mayalar gibi hamur hazırlıyoruz ,benim gibi zamanı az olanlar  fırından 2 tane hazır ekmek hamuru alabilirler prtik oluyor.
1Kuru soğan [küçük kuşbaşı]doğranacak
1 Bardak çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 Kase beyaz peynir,lor olabilir .Kalıntı kaşar ,beyaz karışımı da kırık peynir.
Nane
Hamur mayalandıktan sonra bu karışımı katıp fırında pişireceksiniz.
Bu kadar kolay basit yani.
AYVA TATLISI:
1 Kilo ayvayı soy kuşbaşı doğra
Tencereye  1 bardak suyla koy çekirdekleri minik çıkına koyup içine atın renkvermesi için.[Ben bitki çayı poşetini boşaltıp kullandım sallanan ipiyle de çekirdekler çıkmasın diye diktim.
Yumuşayanayvaları el blendırıyla eziyorsunuz içine bir bardak toz şeker .Tadını siz damak zevkinize göre az veya çok gibi ayarlıyabilirsiniz.
5Dakika da böyle pişirip dondurma kadehlerine koyup üzerini süsleyin .DEĞİŞİK FAYDALI HAFİF BİR TATLI OLUYOR.



6 yorum:

  1. Sesi sonuna kadar açtım, büyük ekran seyrettim ,harikaydı, çok teşekkürler paylaşımınız için, müthiş bir hafta başı motivasyonu :)

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu sana Mevdoşcuğum. Tarifleri paylaşım için teşekkürler. Seninde haftan mutlu bol gülücüklü ve tabii ki de sağlıklı olsun emiiiiiiiiiii.

    YanıtlaSil
  3. Sana da iyi haftalar Mevdoşcum.

    Zeytinli ekmek yaparken soğan çiğden mi konuluyor?

    YanıtlaSil
  4. SERPİL:Bende çok beğendim filmi.
    DİLEK:Teşekkürler canım
    DELİANNE:Sağolasın inşallah güzel olur dişçi var bu hafta:((
    DEPRESİF:EVET BİR TASIN İÇİNDE HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUM HAMURA İLAVE EDİYORUM SOĞAN ÇİĞ OLACAK.

    YanıtlaSil
  5. Dondurucuya ekmek hamurları koymuştum, çoktandır da zeytinli ekmek yapmamıştım, ne güzel olur sıcak sıcak, hafta sonu arkadaşım gelecek, çayın yanına iyi gider, sağol Mevdoşummmmm :)

    YanıtlaSil