28 Kasım 2011 Pazartesi

BİRAZ DİKİŞ ve BOYA

Nonim dikiş dikmeye takmış vaziyette getir götür olmasın diye evin  üst köşesinde masaya dikiş malzemeleri kurulmuş durumda .Salon bir misafir gelse bomba atılmış gibi şu an.

Renk renk kumaşlar ,fermuarlar modeller tambir atölye havasında.Bende ondan ayrılmamak için yanında PİNTERESTE  gördüğüm fuları örüyorum.

Örüyordum ama makus talihim beni mutfakta maillerime bir bakayım ne var dediğimde yakaladı .Anne şuna bir bakarmısın ın sonucu minik cüzdan elime tutuşturuldu.Haaa kızçem minik bozuk para cüzdanı dikme hevesinde şu an.

Zamanında sabahlara adar oturup bir gecede bir etek bir pantalon diken ben şimdilerde elime iğne iplik almak istemiyorum Ya çok uzun süredir dikmediğimden yada çok dikip bıkkınlık geldiğinden.Belki bir başlasam yine yaprım ama .

Şu ara beni çeken tek şey boyalar .Her sahile gidişte topladığım deniz kabuklarını dün toparlamak istedim.

Ev boya kokmasın diye apartman girişinde yaptım bu işi.

Bunarda altın rengi .Bir çanağa mı koysam yooksa başka bir şekilde dizayn yapsam bilemedim hala balkonda kokusunun gitmesini bekliyorum .İşte böyle .Şimdi bunları bir çanağamı koysam yoksa nasıl değerlendirebilirim bana bir fikir verin lütfennnnn.



Uygun tabak ve mum alınca dizayn olacaklar  efemmm.

KANSERİN ÖLÜMÜ--MUTLAKA OKUYUN


Dikkat ettim uzun süredir bu tür bilgilendirme yazısı koymamışım .Bu mail daha öncede gelmişti bana yine gelince ben okudum belki arkadaşlarımın gözünden kaçmıştır diye düşünüp sizlerle paylaşmak istedim.Tabi bu bir mail doğruluk derecesi ne bilemiyorum.Zaten son yıllarda hepimizde sağlıklı beslenmeye karşı acaip bir ilgi alaka var herhalde buğdayın.kayısının bir zararı olmaz diyorum.Sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum.Kimse hasta olması dert verip derman aratmasın.





Arkadaşlar. Yeniköy Mimarlar Sitesinde komşum ve meslekdaşıma 30 yıl evvel doktorlar 6 ay ömrü kaldığını söylediler. Ailesini bu sonuca alıştırdı; evin tüm ihtiyaçlarını gördü, temin etti; kendini ölüme hazırladı. Buğday çimlenmesinin hastalığa iyi geldiğini bir yerde okumuş. Evin bir odasına toprak döşedi; orada buğday yetiştirdi; buğday çimini mikserde öğüterek her gün ve devamlı içti. 30 yıldır yaşıyor. Artık çime de gereksinimi kalmadı. Sağlıklı günler dileğiyle...

Yılmaz Ergüvenç

Kesinlikle zararı yok, sınırlı yararı olabileceği, destek amaçlı kullanılmalarında sakınca olmadığı kanaati bildirildi. Saygılarımla arz ederim. Dr.
Şimdi internete bir bakayım böyle bir doktorumuz varmı acaba yoksa balon bir yazımı.
.
Bu mercimek siz buğdayı da bu şekilde çimlendirebilirsiniz .Şırası için su katacaksınız okadar.

Buğday çimi ekiniz ve yiyiniz, Buğday şırası yapınız ve içiniz.

Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya'da içtikleri Buğday şırası geliyor.

Klasik tedavi yöntemlerini reddeden tüm doktorların ortak iddiası, buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesi Pakistan'daki Hunzakut Prensliği'nde kanserden ölüm yok. Ayrıca Hunzakutlular, acı badem ve kayısı çekirdeğini yiyorlar ve kansere yakalanmıyorlar. Türkiye'de acı badem ve kayısı tüketilen bölgelerde kanser vakalarının azlığı dikkat çekiyor.



Ödemiş'le Salihli arasında, binbir efsaneye konu olmuş Bozdağ'ın eteklerinde cennet gölcük kıyısında kanseri yenen, bu zaferi kazandıktan sonra mücadelesi herkese örnek olsun diyerek bir de kitap yazan Doktor İlhami Güneral ile sohbetimiz sürüyor.

Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir.

Buğday müthiş bir kanser ilacıdır.

Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır.

Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir.

Taze olarak kullanılan Buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır.

Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.

Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir.

Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır. (Japon Bilim Adamı Nagivara)

Japon Bilim Adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur.

- Buğday çimini evde üretebilir miyiz?

- Evde de üretilebilir, küçük bir saksıda bile üretilebilir ve olduğu gibi yenebilir, evde üretemeyenlere tavsiyemiz ise buğday şırası üretmeleri....

- Buğday şırasını herkes üretebilir mi?

- Evet herkes üretebilir.

- İsterseniz tarif edeyim.

Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur.

Üzerine 3 bardak su klorlu olmamak şartıyla ilave edilir.

Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir.

Bu ilk su kullanılmaz, dökülür.

Kavanoza yeniden 3 bardak su ilave edilir.

24 saat bekletildikten sonra oluşan yarı gazozlu su içilmek üzere bir kaba aktarılır.

Böylece bir bardak aşurelik buğdaydan kış aylarında günde 5 kez, yazın ise günde 3 kez şıra alınır.

Buğday şırasının lezzeti bazılarına itici gelebilir.

O takdirde her şıra bardağına bir C vitamini tableti eklenirse, nefis bir içecek ortaya çıkar.

- Az önce sözünü ettiğimiz 'laetril' buğday çiminden başka nelerde bulunur?

Çünkü anlaşılıyor ki, 'laetril' kanserin tedavisinde en etkin maddelerden biri...

Elmanın çekirdeğini de yiyin!

- Evet, Türkiye'de en kolay laetril'e ulaşabileceğimiz yer acı badem ve kayısı çekirdeğidir.

Ayrıca laetril elma çekirdeğinde de vardır. Elmanın çekirdeği yenilirse çok da iyi olur. Amerika'daki ilaç sanayinin maşaları bu 'laetril' adlı ilacı yasaklatmayı başarmışlardır ama Meksika'da satılan 'laetril' bu ülkeden alınıp kaçak olarak ABD'ye sokulmaktadır.

Laetril, vitamin ve minerallerle verildiğinde çok daha iyi sonuçlar alınmaktadır.

'Kanserin Ölümü' adlı kitabında Manner, laetril ile yüzde 90 başarı kazandığını söylemişti.







- Acı badem ve kayısı çekirdeği de laetril içeriyor öyle mi?

- Evet öyle. Türkiye'de acı badem ve kayısı çekirdeğinin sıkça tüketildiği yerlerde resmi bir istatistik yok ama kanser vakalarının az olduğuna inanılıyor. Resmi istatistik yapılan bir ülke var...

Pakistan'a komşu küçük bir prenslik olan Hunzakut'ta şimdiye kadar hiç kanser olayına rastlanmadı.

Hanzakut'un özelliği temel besinleri kayısı ve kayısı çekirdeği...



- Dünyada bugün kullanılmakta olan kemoterapi ve radyoterapi bağışıklık sistemini bozduğunu iddia ediyorsunuz alternatif tedavilerin bir sıralamasını yapsak en öne hangisini koyarsınız?

- Önceliği bağışıklık sistemini güçlendiren tedavilere veririm, daha sonra biyolojik tedaviler ve bitkisel tedaviler gelir.

Bağışıklık sistemi konusunda Alman doktor Issel'in tüm beden tedavisi bugün bu ülkedeki 60/70 klinikte başarı ile uygulanmaktadır.

Başarılı bir yöntem: Tüm beden tedavisi

- Tüm beden tedavisi nedir?

- Joseph Issel de bizim gibi kanseri lokal bir hastalık olarak değil, tüm vücudu ilgilendiren sistemik bir hastalık olarak ele alıyordu.

Ona göre vücutta sürekli olarak kanser hücreleri ürüyor fakat sağlıklı bir bağışıklık sistemi bu hücreleri hemen tahrip ediyordu.

Issel'in bir diğer tedavi yöntemide, ayda bir olmak üzere, özel olarak muamele görmüş bir kolibasil aşısı olan Pyrifer ile ateş şoku tedavisi idi.

Bu yöntemle hastadan bir miktar kan alınıyor, bunu ozon oksijen birleşim ile karıştırarak yeniden hastanın damarından enjekte ediyordu.

Binlerce kanser hastası bu yöntemle iyileşmişti.

Eski Sovyetler'de, şimdiki Rusya'da bu yöntem halen kullanılıyor.



Dr. Serap KIRMIZI

Uludag University

Faculty of Science and Arts

Department of Biology

16059 Gorukle/Bursa TURKEY
















27 Kasım 2011 Pazar

MİSAFİR İÇİN

Sizin ev kışın nasıl ısınıyor bilemiyorum ama bizim ev felaket sıcak bu yıl. Güney cephesi olması sebebiyle zaten sıcak olurdu bir de mantolama olunca evde resmen tarzan gibi dolaşıyoruz anadan üryan vaziyetleri.
Sabah 7 oldumu sıcaktanmı nedir biri dürtüyor resmen .
Mutfak camından bakınca gri bir gök yüzü .Kışın bu halini  sevmiyorum ben Kar yağsa canıma minnet ama güneş benim enerji kaynağım .Resmen içime kapandım yaaa.Evden dışarı sadece eksik almak için  markete gitmek  oluyor şu ara .



Ilık bir duştan sonra beni kendime getiren tek şey bol köpüklü kahve.Ohhh mis kendime geldim giyindim ve sokağa attım keni  kendimi .Onlar kalkana kadar ben ekmeği alır dönerim.

Öğleden sonra nonimin arkadaşı gelecek diye hemen mutfağa girdim.Uzun süredir kısır yapmamıştım gençler için  ve tabiki kendim için ilk aklıma gelen bu oldu.Fena da olmamış yaaa .

Ardından  erikli tart yaptım biz bunları yemeyeli yapmayalı uzun bir zaman oluyor.Hep pratik şeyler yapıyorum iyi de oldu.Bir pazar günü de böyle geçti gitti.Güzel bir hafta bizi bekliyor inşallah üretken bir hafta olur .

25 Kasım 2011 Cuma

PİNTERESTen seçmeler

Geçenlerde size PİNTERESTİFollow Me on Pinterest duydunuzmu demiştim.
Belki merak edip bakanlar olmuştur.Bugün orada görüp beğendiğim süsleri koydum sizlere.Hafta sonu benim gibi evde kalmanız gerekebilir  evdeki malzemelerden oturup bu güzel süslerden yapabilirsiniz.
Pintereste harika fikirler bulabilirsiniz .
Önce kendi adınıza bir sayfa açıyor bu sayfanın içinde ilgi alanınıza göre dosyalar açıyor ve bu dosyalar sizin defteriniz gibi oluyor .Değişik ülkelerden değişik kişilerle paylaşımlar yapıyorsunuz Hadi bakalım bugün kafanızı karıştırdım sizin bir bakın memnun olacaksınız.Ben ingilizce bilmediğim için Google CHROME den açıyorum.
MUTLU PAZARLAR












24 Kasım 2011 Perşembe

KADIKÖYÜN incisi FENERBAHÇE PARKI

Yazmadan önce aklımdayken bana moral verip güzel kalbinizle dua ettiğiniz için hepinize ama hepinize çok teşekkür ediyorum dualarımız inşallah kabul olur canlarım.
Birkaç gündür sizlerden uzak kaldım.Çok özlemişim hepinizi bulduğumvilk fırsatta tek tek neler yaptığınıza bakmaya çalışıyorum.Yorum bırakamıyorum sizi izlemediğimden değil zamansızlıktan inanın.
O kadar yoğundum ki anlatamam sizlerinde dualarıyla inşallah herşey daha iyi olacak bende allahın izniyle  rahatlayacağım inşallah.
Misafirlerim tek tek gitti.İnşallah yakın zamanda yine buluşacağız.Kısa sürede olsa evimiz şenlendi.
Salı günü de havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Kadıköy yakasının en güzel parkı olan Fenerbahçe parkına gittik . Kasım ayının ortaları olmasına rağmen harika bir hava vardı .
Yine ediyle büdü kaldık goncayla.


Bu güzellik nerede var bakarmısınız.

Güneşli havayı değerlendirenler sadece bizler değildik her yer kedi kaynıyordu.

Portakal ağacı varmış burada inanamadım .



Deniz çok berrak duruyor ama deniz anası kaynıyordu.

Bu teyzemde balık tutmaya çalışıyor .

Yürürken ayağıma takılan doğanın bana hediyesi .Bir anlamı varmı bilemem bana işaret gibi geldi  6 mı 9 sayısımı mı anlayamadım.Benden kısa da olsa haberler böyle rkadaşlarım Hava soğuk evdeyim dinleniyorum ve biraz da olsa hobilerime bugün ve hafta sonu zaman ayırmayı düşünüyorum.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Benim İÇİN DUA EDERMİSİNİZ

Siz bakmayın benim böyle gezdiğime .Bu gece hepinizin duasına ihtiyacım var benim için dua edermisiniz .Sebebini sormayın sadece iyi niyetinizle sevgi dolu kalbinizle benim için dua edin .Ben sizin için ediyorum çünkü.


Hafta sonu yine Şiledeydik.

Bu sefer seyir tepesine çıktık.Şilenin öbür tarafını da çektik

Bu gün dünürüm geldi onu da alıp Şileye geldik.Hava şansımıza okadar güzeldiki bol bol dolaşıp resim çektik.

Canlarımla sahile indik yürüyüş yaptık.Benim manzaram çocukarımı seyretmek.

Bol bol da kumlara bakıp midye deniz kabuğu araştırmak.

Balıkçı kefal tutuyor onu seyredi muhabbet ettim biraz.

Tutuğu balıkları epetine koyup tekrar denize bırakıyor bozulmasın taze kalsın diye.


Ben balık tutamıyacağım için en yakın balıkçıya gidip balığımızı aldık.

Herzamanki yerimize gidip teknede balığımızı yedik.

Evimizedönerken gökyüzü harikaydı.

19 Kasım 2011 Cumartesi

AFİYET OLSUN

İhtiyacınız olan malzemeler:

1 1 / 2 bardak süt

3 / 4 su bardağı + 1 çorba kaşığı Şeker

1 yumurta

1 çorba kaşığı tuz

2 yemek kaşığı maya

2 bardak ılık su

9-10 hakkında bardak un

en az 1 su bardağı tereyağı



Başlatmak için: 1 .1 / 2 bardak süt, 3 / 4 fincan şeker ve 1 / 2 fincan tereyağı , bir mikrodalga güvenli bir kase içinde, yaklaşık 2 dakika boyunca. Parçalar halinde tereyağı Kesme daha hızlı erimesine yardımcı olur. Muhtemelen hala sıcak karışım içinde yüzen bazı küçük küpler tereyağı olacak, onlar eriyecek.

 Aşağı 1-2 bardak un ilave edin soğutmak için, daha sonra 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Bu sırada, bir ölçü kabı 2 bardak sıcak su ve 1 çorba kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı maya çözülür. Bir kaç dakika mayanın kabarması için bekleyin.

Süt karışımı, sadece sıcak, kaynar değil emin olun ve maya karışımı ekleyin!

Bir çatal veya tahta kaşık kullanarak, 4-5 su bardağı un (zaten daha önceden soğutmak için ekledik un sayma) yavaş yavaş karıştırın. Ben o anda 2 bardak arasında ekleyerek ve karıştırmanızı tavsiye ederim. Bu çok daha iyi söndürmeden elle karıştırılır.

Sonunda yoğun ve yapışkan bir hamur olacak ve karıştırmak için zor olabilir, gerekirse unun geri kalanını birleştirmek için ellerinizi de kullanabilirsiniz. Çok fazla un eklemek için emin olun. Hamuru kabartmaya bırakın.

Un ile hamur yapışmasını önlemek için bir çalışma alanı örtün. Hamur dökümü ve 4 top onu böler. Eyeball boyutları her topun ağırlığı, daha sonra onları yukarı kaldırın ve hissediyorum. Hatta onları yapmaya çalışın, ama mükemmel olmak zorunda değilsiniz.

Hamurlardan eşit toplar yapın.Her topu daire şeklinde açın hertarafına erimiş tereyağ yayın.hamur başına 2 çorba kaşığı tereya olacak
Dörtte bir pizza kesici kullanarak içine hamur kesin.

 Hamur her daire 12 üçgen ile bitmelidir.

Uzunlamasına hamur üçgen birşekil olacak sigara böreği gibi sarın.

Fırını 350 derece ön ısıtma yapın  . Onları mayalanmaya bırakın sıcak bir yerde  (fırının üstüne mümkünse) yerleştirin. Sonra onlar fırında pişirin (bir kerede tek bir tepsi)  Yaklaşık 10 - 15 dakika.

 Fırından çıkan sıcak ve taze iken üzerlerine  tereyağı sürün parlak olsun diye.
HAFTA SONU İÇİN LEZZETLİ BİR EKMEK .

18 Kasım 2011 Cuma

FIRSAT BULUNCA GELECEĞİM

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşlarım.Çarşambaya kadar acaip yoğunum fırsat bulunca geleceğim.






Hafta sonu eğlencesi .Bahçe için güzel bir saksı elinde eski araba lastiği bulunanlara öneri böyle şirin bir domuzcuk saksı yapabilir içine de kaktüs ekebilirsiniz .



İstanbuldan sevgiler




İŞLER DURURKEN


Bugün okadar yoğunum ki aslında bugünden itibaren çarşambaya kadar çok yoğunum demem lazımdı.Bu akşam damadım geliyor hava alanına gitmem lazım .Evden çıkmadan evi düzenlemem hobi dağınıklığım almış başını gidiyor .Ben bu dağınıklığı çok seviyorum Nihalciğim gibi hertaraf malzeme dolu .Ama ben ne yaptım bütün işleri bıraktım oturdum Nonime bileklik yaptım. Biraz işten kaçmak için bir yol galiba .




SATEN KURDELE

TEL VE İĞNE

 18 TANE  BONCUK







MUTLU HAFTA SONLARI