19 Kasım 2011 Cumartesi

AFİYET OLSUN

İhtiyacınız olan malzemeler:

1 1 / 2 bardak süt

3 / 4 su bardağı + 1 çorba kaşığı Şeker

1 yumurta

1 çorba kaşığı tuz

2 yemek kaşığı maya

2 bardak ılık su

9-10 hakkında bardak un

en az 1 su bardağı tereyağı



Başlatmak için: 1 .1 / 2 bardak süt, 3 / 4 fincan şeker ve 1 / 2 fincan tereyağı , bir mikrodalga güvenli bir kase içinde, yaklaşık 2 dakika boyunca. Parçalar halinde tereyağı Kesme daha hızlı erimesine yardımcı olur. Muhtemelen hala sıcak karışım içinde yüzen bazı küçük küpler tereyağı olacak, onlar eriyecek.

 Aşağı 1-2 bardak un ilave edin soğutmak için, daha sonra 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Bu sırada, bir ölçü kabı 2 bardak sıcak su ve 1 çorba kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı maya çözülür. Bir kaç dakika mayanın kabarması için bekleyin.

Süt karışımı, sadece sıcak, kaynar değil emin olun ve maya karışımı ekleyin!

Bir çatal veya tahta kaşık kullanarak, 4-5 su bardağı un (zaten daha önceden soğutmak için ekledik un sayma) yavaş yavaş karıştırın. Ben o anda 2 bardak arasında ekleyerek ve karıştırmanızı tavsiye ederim. Bu çok daha iyi söndürmeden elle karıştırılır.

Sonunda yoğun ve yapışkan bir hamur olacak ve karıştırmak için zor olabilir, gerekirse unun geri kalanını birleştirmek için ellerinizi de kullanabilirsiniz. Çok fazla un eklemek için emin olun. Hamuru kabartmaya bırakın.

Un ile hamur yapışmasını önlemek için bir çalışma alanı örtün. Hamur dökümü ve 4 top onu böler. Eyeball boyutları her topun ağırlığı, daha sonra onları yukarı kaldırın ve hissediyorum. Hatta onları yapmaya çalışın, ama mükemmel olmak zorunda değilsiniz.

Hamurlardan eşit toplar yapın.Her topu daire şeklinde açın hertarafına erimiş tereyağ yayın.hamur başına 2 çorba kaşığı tereya olacak
Dörtte bir pizza kesici kullanarak içine hamur kesin.

 Hamur her daire 12 üçgen ile bitmelidir.

Uzunlamasına hamur üçgen birşekil olacak sigara böreği gibi sarın.

Fırını 350 derece ön ısıtma yapın  . Onları mayalanmaya bırakın sıcak bir yerde  (fırının üstüne mümkünse) yerleştirin. Sonra onlar fırında pişirin (bir kerede tek bir tepsi)  Yaklaşık 10 - 15 dakika.

 Fırından çıkan sıcak ve taze iken üzerlerine  tereyağı sürün parlak olsun diye.
HAFTA SONU İÇİN LEZZETLİ BİR EKMEK .

13 yorum:

  1. ellerine sağlık Mevdoş abla çook güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Günaydın şeker kadın. Pek bi lezzetli görünüyor mamalar. Ellerine sağlık afiyet olsun keyifle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Mevdoşşş! Arkadaşım bu nasıl güzel bir ekmek,nasıl güzel kabarmış ! Ellerine sağlık. Mis gibi kokusu burnuma geldi. Benim doktor görmesin bunu hemen ister :)))

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltımı yaptım.geldim. bilgisayarı açtım. çayım elimde bundan da canım istedi. doymamışım herhalde:))

    YanıtlaSil
  5. nef-fis görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Valla hafta sonu, hafta arası farketmez, her daim yerim ben bunları, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. fabrıkadan cıkmıs gibi hepsi aynı ayarda :)
    hımmmmm hefis gozukuyor
    ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyorlar.Nefis.

    YanıtlaSil
  9. yapan olsa da yesek.hamur işlerini çok severim, şöyle güzel bir çayla :)

    YanıtlaSil
  10. enfes görünüyor...
    tarif için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  11. Bayılıyorum ben de buna ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  12. Çok leziz duruyorlar.. Canım çektii

    YanıtlaSil
  13. Off,sanki kokusunu bile duydum buradan.

    YanıtlaSil