Malzemeler:
- enginar
- dondurulmuş ıspanak, çözülmüş ve sıkılmış
- 1 orta boy doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 / 2 bardak yağsız yoğurt
- 1 / 2 su bardağı light mayonez
- 2 / 3 su bardağı Parmejan peynir veya kaşar peyniri
- 4 oz parçalanmış parça yağsız mozzarella peyniri
- tuz ve taze biber
- zeytin yağı,
- YAPILIŞI:
- ENGİNAR ve ıspanak haşlanır bir tasa alınır .İçine kuşbaşı doğranmış soğan ,sarımsak ,yoğurt peynir ,tuz ,kara biber az zeytinyağ karıştırılır .
- Yağlanmış payrekse konur .Buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Önceden 250 derecede ısıtılan fırına konur 25,30 dakika pişirilir çıkarmadan üzerine rende kaşar serpilir tekrar fırına atılır peynir eriyince çıkartılır.
- AFİYET OLSUN
ŞARAP AÇACAĞINIZ KAYBOLDUYSA BUYRUN BÖYLE AÇIN
Nefis görünüyor, yapabilirim belki de ama doğranmış arpacık ne hiç bir fikrim yok:)
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor ama ben bunu dip sos olarak değil de etlerin yanında garni olarak yemeyi tercih ederim.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Çok lezzetli olduğuna eminim...
YanıtlaSilgörüntü çok güzel mevdoşcuğum,eline sağlık...
YanıtlaSilşarap açma işine de şaşırdım kaldım,öğrencilikte şişle mantar itip,süzerek şarap içtiğimiz günler geldi aklıma...keşke bu yöntemi bilseydik:))
Müveddet hn. merhaba
YanıtlaSilSevgi dolu kartınız ulaştı elime. çok teşekkür ederim. En kısa sürede kolye ucuyla bir poz vericem... sevgiler
şimdi saat gece 11. resimleri görünce nasıl karnım acıktı:)
YanıtlaSilmevdoscum ben izleyemedim vallahi ...neyse canım sitemde kampanyam var katılırmısın tatlım ..
YanıtlaSil