25 Aralık 2011 Pazar

Sıcak Ispanak ve Enginar Dip





Malzemeler:
  • enginar 
  • dondurulmuş ıspanak, çözülmüş ve sıkılmış
  • 1 orta boy doğranmış  soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 / 2 bardak yağsız yoğurt
  • 1 / 2 su bardağı light mayonez
  • 2 / 3 su bardağı Parmejan peynir veya kaşar peyniri
  • 4 oz parçalanmış parça yağsız mozzarella peyniri
  • tuz ve taze biber
  • zeytin yağı,
  • YAPILIŞI:
  • ENGİNAR ve ıspanak  haşlanır bir tasa alınır .İçine kuşbaşı doğranmış  soğan ,sarımsak ,yoğurt peynir ,tuz ,kara biber az zeytinyağ karıştırılır .
  • Yağlanmış payrekse konur .Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  • Önceden 250 derecede ısıtılan fırına konur 25,30 dakika pişirilir çıkarmadan üzerine rende kaşar serpilir tekrar fırına atılır peynir eriyince çıkartılır.
  • AFİYET OLSUN
    ŞARAP AÇACAĞINIZ KAYBOLDUYSA  BUYRUN BÖYLE AÇIN

7 yorum:

  1. Nefis görünüyor, yapabilirim belki de ama doğranmış arpacık ne hiç bir fikrim yok:)

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş görünüyor ama ben bunu dip sos olarak değil de etlerin yanında garni olarak yemeyi tercih ederim.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Çok lezzetli olduğuna eminim...

    YanıtlaSil
  4. görüntü çok güzel mevdoşcuğum,eline sağlık...
    şarap açma işine de şaşırdım kaldım,öğrencilikte şişle mantar itip,süzerek şarap içtiğimiz günler geldi aklıma...keşke bu yöntemi bilseydik:))

    YanıtlaSil
  5. Müveddet hn. merhaba

    Sevgi dolu kartınız ulaştı elime. çok teşekkür ederim. En kısa sürede kolye ucuyla bir poz vericem... sevgiler

    YanıtlaSil
  6. şimdi saat gece 11. resimleri görünce nasıl karnım acıktı:)

    YanıtlaSil
  7. mevdoscum ben izleyemedim vallahi ...neyse canım sitemde kampanyam var katılırmısın tatlım ..

    YanıtlaSil