5 Ekim 2011 Çarşamba

:(( NEDEN BENDE YOK

Öğleden sonra saat 14 gibi denize gidiyorum 18.30 gibi gelip bir kahve yapıp internete giriyorum. Ben denizde balıklarla uğraşırken bakayım onlar neler yapmış diye .
Banamı öyle geliyor şu son 10 senedir  kadınlar daha mı çok üretmeye başladı .Aman allahım neler yapıyorlar neler kafayı yemek işten değil .
Onların bu çalışmalarını görünce ben hiç yaptıklarımı yayınlayasım gelmiyor resmen moralim bozuluyor.
Meleklerime dua edip onlardaki bu yeteneklerden bir nebze olsun bana da versin diyorum ve istiyorummm.
Bende 2. parti tarhana yapayım dedim.Ne yapayım bari onunla havamı atayım :D

Aslında elimde harika yemek tarifleri var benim yemek blogu yapmam uygunmuş geçmiş ola.Ama azimliyim bende elişinde bir yerden başlayacağım .
Taşlarım taşlarım.camlarım camlarım  bekleyin hele bir İstanbula döneyim .Ben yine moralimi  bozayım biraz gidip arkadaşlarıma bakayım.İnternet için mecburen dışardayım ay sivri ısırdı .





Bugün bayağı verimli bir gün oldu hava deniz harika sepetime 2 kiloya yakın balık girmiş.

Baharda toplayıp yıkayıp gölgede kurutmuştum bu kekikleri

Bugün onu da kavanozladım nasıl güzel kokuyor .Bitki çayına at,etlere tavuklara helede domates çorbasında karika oluyor.
Dantel küpelerim bitiyor .Pet şişelerinden kolye denemem var .Malzemem eksik olduğu için bitirwmiyorum bir kenara hazırlayıp koydum dönünce.Kozalak topladım mumluk yapacağım yine boyam yok yapamıyorum. Aman işte böyle aynı şeyler yani.

19 yorum:

  1. Kendine haksızlık etmemiş misin Mevdoş Abla? Sen hiçbir elişi yapmasan da -ki neler neler yapıyorsun- hayata bakışın, sevgin, 'Goncan'a ' duyduğun saygı,sevgi, aşk bile yeter de artar, öğretmen için. Keşke ben de senin kadar hayat dolu, pozitif olabilsem :))
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. balık bereketliymiş gerçekten, afiyet olsun:)
    çalışmalarınızı heyecanla bekliyorum...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. aa mevdoş, canını sıkma.senin gibisi var mı, o kadar yaratıcısın ki, her yaptığın hoşumuza gidiyor.sayen de marmariste tatildeyiz hala :)

    YanıtlaSil
  4. Bizde size bakıp imreniyoruz vallahi hiç öyle düşünmeyin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ne guzel kozalaga kdr ne yapbılırım gözuyle bakıyosun daha ne olsun mevdoşş

    YanıtlaSil
  6. Bence o kadar yeteneklisin ki.haksızlık ediyorsun.bak bana tarhana yapmaya bile cesaretim yok :)tarifleri okuyorum.vazgeçiyorum :(

    YanıtlaSil
  7. Proje çantası:Sağol canım benim yaşananlar hayat insanlarla olan mücadele sonucu belli bir yaştan sonra değmez diyorsun herşey gözüne güzel görünüyor.

    Okuyan:Valla bende senin gibi merakla bekliyorum sonucu:D Balık bol gel beraber yiyelim .

    Buket:Marmaris hala çok sıcak iyi bende 13 ekimde dönüyorum tatili bitiriyorum .

    Emelden:Valla özeniyorsunuzda biriniz arkadaş gelmedi yanıma ben ne yapayım .

    Kova kadınıyım ben:Blogları gezerken görmüştüm mumluğu hoşuma gitti burada da yer gök kozalak bende yapmak için 3-4 tane topladım .

    Hülya:Sağol arkadaşım asında çok klay tarhana yapmak anneme sataşıyorum senelerdir kandırdın beni diye .

    YanıtlaSil
  8. Aaa, olmadı şimdi. Sendeki yetenekler, enerji bende olsa keşke. Her yaptığın dört dörtlük arkadaşım. Sen bakma millete, aşmış onlar. Senin taşların çok güzel bir kere. Ben de yapacağım. İmreniyorum çok. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Nedretçiğim sağol arkadaşım moralimi düzelttin ne bileyim öyle bloglardaarasında dolaşınca moralim bozuldu birden ama senin ve diğer arkadaşların yorumları moralimi düzeltti.

    YanıtlaSil
  10. annissssssim duymiyim bir daha!!! ama evet o nefis yemek tariflerinden ve dogal urunlerle yaptigin ilaclardan, kremlerden de bahsetmelisin bence ;) seni seviyorum!!!

    YanıtlaSil
  11. :=)))
    şu gezinti ne hoş !!! :=))
    kimlerle tanışıyoruz..
    gülümsüyoruz..
    keyifleniyoruz..
    :=)))))

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. tarhana yapmak az iş mi ! elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Müveddet Hanım sizde bişey yapmıyorsanız,artık daha neler..
    Kozalaktan mumluğu çok merak ettim.Bende kozalak toplayıcılardanım.Onlarla bişey yapmayı bende çok isterim
    Selamlar,
    Gül Saim

    YanıtlaSil
  14. Mevdoş abla ben de katılıyorum yorumlara, haksızlık etme kendine... Senin de bir sürü güzel şey yapıyorsun hele ki pet şişelerden yaptıkların inanılmaz.

    YanıtlaSil
  15. BİR TERAZİ KIZI:Ne güzel güldürmüşüm seni kendimi mutlu hissediyorum.

    NİLLY:Canım benim onu düşünmedim değil de şimdi herkes yemek sayfası yapıyor boy boy resimlerle masalarda yayınlıyor.Alan var alamayan var yapamayan var .:))Ben doğallığımı burada da ben gerçekten buyum demek istedim .

    BİRDUT MASALI:Hoşgeldin canım herzaman beklerim vakit bulunca gel.Herşey var bu blogda adı gibi yani.

    NEŞELİ GÜNLER:Valla tarhanada 2. partiye de başladım bakalım güneş gitmesin diye dua ediyorum.

    GÜL SAİM:Boyalarımın bir bölümü istanbulda onun için dönünce ilerki günlerde inşallah.Bunlar eften püften işler çerezlik yani.

    CEBİMDEKİ RENKLER:Şimdi pet şişelerde kolye yapıyorum ama malzemesizlikten onlarda bir kenarda.teşekkür eiyorum hepicinize :)))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    önceleri kızınızın blogunu takip ediyordum sonra sizinkini keşfettim.. itiraf etmeliyim ki simdi sizi daha cok takip ediyorum :).. bazen canım sıkıldığında yaptıklarınızla bana yaşam enerjisi veriyorsunuz.. o yüzden asıl sizin maharetiniz kimse de yok. Hep böyle kalın ve bana ve benim gibi düşünenlere hayata güzel bakmayı öğretin..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Siz böyle diyorsanız biz ne yapalım:)Ayrıca o balıkları sizmi tutuyorsunuz !Hayatında balık tutmamış olan bana çok ilginç geldi ve hemen bende yapmak istedim.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  18. ADSIZ:ARKADAŞIM HOŞGELDİN BLOGUMA ÇOK NAZİKSİN HERZAMAN BEKLERİM BENİ İZLEMEYE DEVAM ET CANIM.SEVGİLERİMİ YOLUYORUM.

    AYLİN:EVET CANIM BEN TUTUYORUM BURADA BANA HERKES ADIMLA DEĞİL BALIKÇI TEYZE DİYE HİTAP EDER BAZEN OLTAYLA BAZEN BIRAKMAYLA BAZEN DE SEPET ATIYORUM.20 YILDIR KIZIM GİBİ HAYVANLARI SEVİYORSAN BİRAZ ZOR .O GELİNCE BENİM TUTTUĞUM BALIKLARI HEP GERİ ATAR DENİZE ÇÜNKÜ.ARADA DEĞİL HERZAMAN GEL TATLI KIZIM BENİM.

    YanıtlaSil