24 Eylül 2011 Cumartesi

NAZARMI ? DİKKATSİZLİKMİ ?

Güneşli bir güne merhaba dedik bu sabah.Güzel de bir program yaptım annemve kardeşim için.2Gün sonra dönüyorlar.
Geldikleri günden beri buraya takıldık kaldık.Hiç bir yere gitmedik son gün bari bir Selimiye yapalım bugün dedim.
Uzun bir süre önce buraya su kaplumbağalarını koymuştum.Çok güzel yorumlar aldım.
Hele bir tanesi beni çok etkilemişti.Su kaplumbağaları dar alanda bir süre sonra ölürler yazık gibi yazı yazmıştı.Ozaman bilmeden kötü bir iş yaptım diye çok üzülmüştüm kafaya takmıştım.
 Bende internette uzun süre aradım sordum tatlı suda yaşayabiliyorlar .
Burada onlara uygun tek yer buldum ve bugün özgürlüklerini verdim.İçim çok rahat çok mutluyum bıraktığım yerdeki insanları da tanıyorum benim gibi bırakan çok olduğu için daha da bir rahatladım.
Bu konu böyle bitti şimdi gelelim daha sonrasına .Evin eksiği için markete uğradım arabayı park ettim işim bitti bindim geri vitesine taktım ve güm diye bir ses.
Benim haraket etiğimi görmeyen benimde  son anda fark ettiğim koca bir kamyona tosladım .Ama iş işten geçti.Arkamdaki araba tabana kuvvet  kaçtı gitti.Ama abiciğim benim sigorta için tutanak tutturmam lazım . Hemen  polisi çağırdım bizim sivri abilerimiz adamlar kaçtığı için tutanağı biz tutamayız Jandarmayın çağır demezlermi.Ben kendi kendime sakin ol sakin ol sinirlerine hakim ol demeye başladım.Jandarma geldi tutanak tutuldu .
Goncam cana geleceğine mala gelsin sözleriyle neşemi yerine getirdi.Bende Selimiyeye gitmek üzere o moralle kontağı çevirdim.


Bu küçük kaptan kurtuluş anı.








Nasıl mutlu oldular bu güzel tatlı suda .


Kaçma abiciğim diyemedim PLAKASINI almak için arkasından resmini çektim jandarmaya verdim. 

Evet durum bu

Ardından bu güzel manzara herşeyi unutturdu ne yapalım olmasa iyiydi ama oldu.

Herşeyi hemen atlatan annem perde derdine düştü. Yolumuzun üzerindeki TURGUT KÖYE  uğradık.Denizliden gelen emekli öğretmenin sergisinde perde derdine düştük.

Aklım kazada hiç çekmiyor nedense bu kumaşlar beni ama emir demiri kesiyor bazen.

Selimiye bu yörede en sevdiğim yer.

20 yorum:

  1. öncelikle geçmiş olsun yanlız arkadan hemen nasıl resim çektiniz valla helal olsun:)
    alış veriş deyince kadınlar herşeyi unutuyor dmi:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun.cana geleceğine mala gelsin tabi.kaçanı fotolamakla iyi yapmışın.kime tosladığını görsün.

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun... Allah (c.c.) beterinden korusun... hızlı davranıp kamyonetin fotoğrafını çekmekle çok iyi yapmışsınız...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun yanına kalmayacak, sorumsuzluğunun cezasını çekecek.Kaplumbağaların mutlu olmasına sevindim, oğlumda(küçük zannetmeyin liseye gidiyor)kaplumbağa isteyip, duruyor, almamalı mıyım sizce?

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş oolsun sevgili Çılgın Mevdoş, ne dikkatsizlik ne de nazardır, bence o kamyoncu kaçtığına göre başka bir şey vardır ki o da gelip seni bulmuş ne yazık ki. Belki ehliyeti yok belki de çocuktur, inşallah sürücüyü görmüşsündür. Kaplumbağaların uzun ömürlü olsun inşallah doğada, ben de evde kara kaplumbağası besledim ve maalesef öldü, halen üzülürüm ben ona ki çok bağlanmıştım.

    YanıtlaSil
  6. Akıllı Mevdoş'cuğum benim:)) Nasıl hızlı düşündün de çektin o resmi. Bravo sana. Madem kaçtı, kökünü sök sen şimdi o adamın.Geçmiş olsun. Canınıza birşey olmamış ya ona şükür.

    YanıtlaSil
  7. buununla gecmış olsun.
    tutanak tutturmakla iyi yapmıssın.
    sonrasında iyi yapmısssın
    ah vah deyip uzulmekten iyidir.

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun mevdoş hanım, neyse ki fotografını cekmıssınız.
    bulurlar en kısa sürede.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun... Fotoğraf çekmek çok iyi fikirmiş, aklınıza sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun arkadaşım, mala gelsin boşver. Ama nasıl da ajan gibi çalışıp hemen fotoğraf çekmişsin yaa süpersin ;)

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsuuun, gelen mala gelsin gerçekten...
    Çantanıza takıldı da gözüm, onun için fazla birşey yazamadım :))

    YanıtlaSil
  12. Sevgili arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum sağolun .İnternet berbat bu ormanda tek tek yazamıyorum kusuruma bakmayın.

    YanıtlaSil
  13. çok çok geçmiş olsun.. size bişiy olmamış ya.. çok şükür..

    YanıtlaSil
  14. geçmiş olsun mevdoşcuğum!

    YanıtlaSil
  15. yeni gördüm bu postu... çok geçmiş olsun mevdoşcum... Allah beterinden saklasın...

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun.
    Kaplumbağalara çok sevindim.
    Resim çekmeyi akıl ettiğinize inanamasım. pes, bravo.

    Hayret etmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  17. mevdoşcum oluyor böyle şeyler, küçükmüş, sizlere bişey olmamış iyiki, geziye devam etmişsiniz, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  18. Selamlar,

    Blogunuza yazın yemek yapmayı öğrenirken denk gelmiştim.

    Yazın kaplumbağalar ile ilgili yorumu ben bırakmıştım blogunuza.Tabii şu(http://cilginmevdos.blogspot.com/2011/08/mevdos-yollarda.html) link ise bahsettiğiniz.

    O tür kaplumbağaların doğal ortamlarına bırakılınca yaşayabildiklerini daha doğrusu doğal ortamları tam olarak neresi gibi soruları ben de pek bilmiyordum. Lakin siz yazınızda epey araştırdığınızdan bahsetmişsiniz. Madem küçük kaplumabağalar yaşayabiliyorlarmış beni çok mutlu etti bu yaptığınız. :)

    Aslında güncenize yorum bırakırken aklımda olan belki birileri denk gelir de bu kaplumbağalara yaşatılan eziyet bir nebze son bulur olmuştu.

    Çünkü ne yazık ki ben de siz gibi bilmeden bir adet kaplumbağa almıştım. Plastik kap içinde yaşatmıştım onu epey uzun süre! Öğrendiğim günden beri, insanların benim yaptığım hatayı yapmamaları için size yolladığım linki ve birkaç başka deneyimi çevremdekiler ile paylaşıyorum.

    Herkes siz gibi duyarlı oluyor mu bilinmez tabii.

    Özün sözü bu ayın 28'i sevgili kaplumbağamı almamın üzerinden bir yıl geçmiş olacak. Gerçi ben onu 9 ay yaşatabilmiştim. Uzun süre hastalık içinde geçirmişti bu süreyi tabii. :( Yine de epey güzel bir arkadaşlığımız oldu diye düşünürüm Kapluş ile.

    Yeni açtığım güncemde bu konu ile ilgili bir yazı yazmak istiyorum onu alışımın 1. yılında. Kim bilir belki birileri denk gelir, tıpkı sizin tutumunuz gibi hayvanlara gayet insancıl davranır belki denk gelenler.

    İzniniz ile yazacağım yazının içerisinde sizin iki yazınızdan alıntı yapmak istiyorum. Önerileri ciddiye alıp, yaptıklarınız ile ilgili geri bildirim yapıp, güncenize bir şeyler karalamanız da epey hoşuma gitti zira.

    Uzun bir yorum oldu. O vakit izin ile ilgili düşüncelerinizi merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  19. lipsum:Canım benim gerçekten ben kaplumbağaları almadan önce çok araştırmadan direk duygusal aaa ne güzel torunlarım sever mutlu olur duygusuyla pazardan almıştım kaplumbağaları ama ne zaman siz yorum bıraktınız araştırdım yaptığım yanlışı anladım.Onları bıraktığım yer tanıdığımızın yeri su harka havalarda çok sıcak oralarda şimdi huzurluyum .Yazabilirsin canım müsade ediyorum sevgiler.

    YanıtlaSil