2 Eylül 2011 Cuma

Mevdoş Köy Yollarında


Sabah saat 9 gonca derin uykuda bir kahve yaptım kendime laptopumu aldım dışarıdayım şu an çardağın altında hava hafif serin tatlı bir serinlik var çok güzel bir serinlik oluyor Bencikte ormanın içindeyiz çünkü bugün Eylülün 2 si oldu bile sonbahar geliyor.

 Dün eşimin okul arkadaşına yaşadığı yeri görmek ve    bayram ziyaretiiçin gittik.

Sakar rampası ve Gökova
Olive Farm ürğnleri doğal herkese tavsiye ederim.


Dalamana giderken Sarayyanı tabelasından sola dönüp köy kahvesinden geçip Susam tarlalarının yanından  doğru gidince yol sizi portakallı köyüne çıkarıyor.3 Saat kaldık ama büyük şehirlerde unuttuğumuz insan sıcaklığını orada gördüm. 

Gökovada bir İstanbullu ressam .Herkes kaçıyor büyük şehirden inşallah buraları da oralara benzetmezler .
Yıllardır İstanbulun Bağdat caddesi gibi bir sokağında yaşayan ve arkasına bile bakmadan  İstanbuldan kaçarak insanlarının lokum tadında olan  Gökovanın  şirin Portakallık köyüne yerleşti .Köy hayatını bende çok severim ama çok uzun kalmamak şartıyla .Neyse efendim lafı uzatmayayım sabah denizi ve kahvaltıdan sonra yola çıktık .
Ben öyle evden arabaya binip gitmek istediğim yere kadar varana kadar arabada cici kızlar gibi oturan biri değilim allahtan goncam bu halimi bildiği ve beni de çok iyi tanıdığı için gördüğü her incir ağacında  ,böğürtlende durmak istedi .
Ben bu hakkımı Gökovada gördüğüm köhne binada şirin bir resim atölyesi yazan atölyede resim çekerek .
Gökovada yeni açılan Olive Farmdan yana kullandım.Şimdi gelelim resimlerle köy ve bayram ziyaretine.

Dönüşte gökovada  nadir ustada yemeğimizi yedik.


12 yorum:

  1. Eşim ve ben de İstanbul'un karmaşasından ve kargaşasından koşar adım kaçmak için gün sayıyoruz. Doğayı özledim. Sessizliği özledim. Burada ne mümkün! Her güzelliğin bir kusuru var. İstanbul'un güzellikleri kelimelere sığmaz ama kusurları da artık yaşanılmaz hale soktu güzelim şehri maalesef.
    Güzel fotoğraflar ve anlatımınız için teşekkürler:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Senin gezi bana oğlumun küçükken yumurtladığı sözleri hatırlattı:)) ''Burada da heryer önü, yanı yahu'' demişti:)) Değirmenönü, Değirmenyanı, Hisarönü, Sarayyanı''
    E haklı çocuk vallahi:))

    YanıtlaSil
  3. nedretin yorumuna çok güldüm bak hiç dikkat etmemeişim ama doğru:)

    bu arada köy olsa uzakta ama gidip kalsak vegelsek bende uzun süre kalsam sıkılaacağımı düşünürüm ama gidilesi bir köyüde olmalı insanın şöyle kafasını dinlediği :)
    ne güzelmiş oralar keşke imken olsa şuan oralarda olsam ya:)
    benim adımada gezin olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Vilco'nun karavanı varsa Mevdoş'un arabası var :) Arkadaşım Evliya Çelebi oldun sen :)

    YanıtlaSil
  5. Mevdoşcum Sakar rampasından Gökova manzarasına bayılıyorum. Marmarise giderken hep durup foto çekeriz 2 saat. Bu yıl hiç gitmedim Marmarise, benim yerime de gez arkadaşım OK?

    YanıtlaSil
  6. merhaba ablacım sitene şöyle bir göz attım bir şeyi merak ettim kızımın tokaları falan demişsin merak ettim cocuklarına bir şeymi oldu acaba merakım icin özür dilerim icim bir den cız ettide ondan lütfen beni bagışla

    YanıtlaSil
  7. ne güzel kareler mutlu gezmeler mevdoş abla sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Mevdoş'cuğum, sen benim blogdan ne beğeniyorsan söyle yaparım ben sana ayol, aşkolsun. Resin'i Marmaris'te bulamazsın, boşuna arama. Ben internetten satın alıyorum. Tahtakale Habi var, Kitap kırtasiyem var.Google'da ''Cadence 100 kat vernik'' yaz. Satıcı yerleri görürsün. Ok?

    YanıtlaSil
  9. Bak buradan alıyorum. Telefonla da sipariş verebilirsin.
    http://www.tahtakalehobi.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=265

    YanıtlaSil
  10. ben de seni merak ediyordum mevdoş nerde , ne yapıyor diye..köy hayatı çok güzel :)

    YanıtlaSil
  11. OKUYAN:iSTANBULDA YAŞAMAYANLAR ORAYA ÖZENİYOR AMA BU ŞEHİR BENİ YORUYOR RESMEN ARADA MEDENİYETE GİDECEKSİN AMA DOĞADA YAŞAMAK HEPİMİZİN ÖZLEMİ GALİba.

    NEDRET:Senin oğlana ne güldüm ama dikkat ettim çok da doğru teşhis yapmış akıllı oğlan.

    SEZOBİGO:EVET YA ORADA TANIDIK BİRİLERİ OLACAK AMA BEN SEVDİKLERİMİ DE YANIMDA İSTERİM GİDİCEZ DÖNÜCEZ ŞEHİR HAVASINI TENEFFÜS EDECEĞİZ ARADA DEĞİLMİ.

    COLETTE:HEP GİTTİĞİM YERLER YA BURASI ASLINDA ZAMAN OLSA DA DEĞİŞİK YERLERİ KEŞFETSEK NE GÜZEL OLUR .

    DEPRESİF :VALLA GONCA VE MİSAFİRLER VARKEN BENCİKTEN ÇIKIYORUM AMA YANLIZSAM DENİZ BALIK ELİŞLERİNDEN HİÇ ÇIKMIYORUM .

    MÜGEHOBİ2:CANIM YA HERZAMAN BEKLERİM SAĞOLASIN.TEMMUZ AYINDA TORUNLARIMLA GELMİŞTİM MARMARİSTEKİ YAZLIĞA ONLAR AMERİKAYA GİTTİKTEN SONRA GELDİM ONLARIN OYUNCAKLARINI TOKALARINI BULUNCA DUYGULANDIM ONU YAZMIŞTIM YOK ALLAH KORUSUN ÖZLEM SADECE SAĞOL BİTANEM.
    FİKİR PROJESİ:SAĞOL ABLACIĞIM ÖPTÜM SENİ.
    NEDRET:SAĞOL CANIM ARKADAŞIM SENİN YAPTIĞIN HERŞEYİ BEĞENİYORUM DA BEN BİRŞEY DENEYECEKTİM ONDAN SORDUM.SENİN YAZDIĞIN İNTERNET SAYFASINA BAKTIM İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOL GONCAM YARIN AKŞAM GİDİYOR YANLIZIM BİRGÜN BEKLERİM GEL DENİZE GİRERİZ .
    BUKET:BURALARDAYIM CANIM BENİM MARMARİSTEYİM KAVGA DÖĞÜŞ İNTERNETE GİRMEYE ÇALIŞIYORUM ÖPTÜM SENİ.

    YanıtlaSil
  12. Sağol Mevdoş'cuğum. Uygun olsam koşa koşa gelirdim. Ancak annemi kızıma bile bırakamıyorum. En olmayacak zamanda tuvalet ihtiyacı oluyor, benden başka kimse halledemez. Adımımı atmadım bu yaz dışarıya. Bir kez Selimiye'ye 30 yıldır görmediğim arkadaşımla buluşmaya gittiğimde girebildim denize 10-15 dakika, o kadar. Ölmez sağ kalırsak görüşürüz daha sonraki günlerde inşallah:))

    YanıtlaSil