14 Eylül 2011 Çarşamba

ANNEM ve Kitaplarım


Goncayla Migrosa gittiğimizde o alışveriş yapa dursun ben kitap bölümüne konuşlandım .3 tane kitap aldım. Önce Lilly den başladım.
Annem yanımda nefesini duyuyorum ,orada olduğunu biliyorum .Ama bu kitap biraz ağır geldi şu ara .

Şu ara annemle dolu dolu geçen günlerime bu kitap cuk oturdu .

Çocuklarından biri konumunda olan yazar annesinin gençliğinden.
İstanbul'un şaşaalı altmış ve yetmişli yıllarından bahsediyor.
Üç dinin yüzyıllardır birarada var olduğu İstanbul'da bir yahudi ailesinin ülke sevgisi,din,arkadaşlıkaşkve kardeşlik konularında neler yaşadıklarını okuduğunuzdabelki gülecekbelkide ağlayacaksınız ama mutlaka şaşıracaksınız.
Diyor yazar kitap arkasındaki kısa açıklamasında
EDDI ANTER    1961 Yılında İstanbulda doğuyor Üniversiteyi yurt dışında bitiriyor.Evli 3 çocuklu Makale ve öyküleri birçok gazetede yayınlanmış
.5Lisan biliyor Kumbara ve Lilly adlı romanı aylarca en çok satanlar listesinde .
Sahilde oltalarımı atıp şezlonga uzanıp gözümün biri oltalarda diğeri kitapta ağır gitmeye başladı Serenad'dan sonra bayağı ağır geldi ölüm cenaze  birde işin içine anneler gelince bayağı sıkıldım ama sonraları sarmaya başladı .Şimdi baş ucu kitabım bitirmeye az kaldı.


2. Sırada 

Bu kitabı herhalde İstanbulda okumak kısmet olacak.


Geçen yaz boyamıştım bu deniz taşını diğer adıyla çakıl taşı .









.Bugün nihayet duvara yapıştırdım göz taşımı
Annelerimizle sağlıklı güzel günler geçirmek dileğiyle.Hasta olan yalnız  yaşayan annelerimize de allah daha nice sağlıklı yaşlılık geçirmeleri dileğiyle.

4 yorum:

  1. Günaydın Mevdoşcuğum. Kitapları özellikle de Lily alacaklarım listesine ekledim. Anneler konusundaki dileğin içinde amin diyorum. Aaa unutmadan göz taşın çok güzel olmuş. Sizlere heveslendim bende taş topladım boyamak için bu yıl tatilde.

    YanıtlaSil
  2. Dilek:Kitap önce ağır gidiyor ama okudukça o ince detaylar sarıyor insanı.Bazı şeylere daha bir dikkat eder oldum.Hemen kızmıyorum anneme mesela :))

    YanıtlaSil
  3. bendende kocaman bir amin ve merhaba :)

    ne seker bir blog ve siz nekadar sekersiniz böyle :) coskunuz, hayata bakisiniz, hayattaki degerleriniz.. masAllah size! Rabbim eksikligi hic göstermesin insAllah..

    almanyadan sicacik sevgi ve selamlarla.. hasret

    YanıtlaSil