16 Ağustos 2011 Salı

TRAKYA USULÜ PATLICAN KAPAMA

Yarın kısmet olursa SAROZa gidiyorum gitmeden goncaya yemek yaptım.Yeşil Fasulye,Zeytinyağlı Biber Dolması ,Trakya usulu Patlıcan Kapama.
Patlıcanları alacalı soyup altta görüldüğü gibi 3e bölüp  ama sapından ayırmadan yelpaze şeklinde olacak aralarını tuzla ovuyorsunuz .
 Acı suyu çıkana kadar bekletiyorsunuz.
Sonra yıkayıp kurulayıp zeytinyağda kızartıyorsunuz.Üzerine dilim domates aralara acı sevenler için acı sivri biber sevmeyen tatlı sivri biber koyup kızık ateşte domates suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz.Afiyet olsun.



Patlıcanlar  nar gibi kızartılır aynı şekilde sivri biberlerde.

Üzerine dilim domates .

Yanına ince kıyım gavurdağ salatası yaptım

Domatesi kesince gördüğüm
Sanki gözlerini açıp bana bakan bir yüzdü bu bir işaret olabilirmi tırstım resmen


Zeytinyağ ,Nar Ekşisi ,tuz ve Limon .Minik el blendrım çok pratik onunla çırpıyorum.

bol cevizi de ilave edince harika bir salata oluyor.Bu salatanın özelliği kaşıkla yiyeceksiniz daha küçük kesen çok becerikli arkadaşlarımız var mümkün olduğu kadar küçük kesiliyor .
Evde nescafeden kapiçino  nasıl yapılır.Kahvenizi koyun.


Arzu edilen kadar Süt konur

Minik el blendrıyla iyice çırpılır.Kaynamış suyu çok yukarıdan fincana dökeceksiniz kii







Böyle bol köpüklü olsun.



15 yorum:

  1. Annisim su malzemeleri boyle incecik dogramayi bana da ogretsene, ozellikle benim soganlar papuc kadar kaliyor yemegin icinde :(

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanın her türlüsünü severim.kısa zamanda deneyeceğim. dometesinde gerçekten korkunç bakıyor:)

    YanıtlaSil
  3. patlıcan yemeğini ilk duydum benim eşim patlıcanı yemediği için kendime kadar yapıp yiyorum bunuda merak ettim ellerinize sağlık güzel görünüyor.
    domatesede çok güldüm:))

    YanıtlaSil
  4. Oooo Goncana ne çok yemek bırakıyorsun. Şanslı valla. Benim Konca ızgara tipi şeyler sevdiği için ben pek bırakmam bir yere giderken.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık mevdoşcum nefis görünüyorlar...
    yolun açık olsun bu arada...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Hepsi birbirinden nefis:)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Mevdoşcum, gavurdağına bayılırım.

    Patlıcan kapaması bir İzmir (Bergama) yemeğine çok benziyor. Bunda patlıcanları pijama şeklinde soyup bütün olarak kızartıyorsun. Biberleri de kızarıyorsun. Üzerine bol domates, birkaç diş sarımsak, tuz, bir fiske şeker ekleyip kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyorsun.

    Canım çekti bak. Yarın akşama yapayım bari :)))

    YanıtlaSil
  8. yemek çok güzel görünüyor, anne tarafım trakyalı ama hiç duymadım. konuşunca sorucam merak ettim. bizde kapama olarak, tavuk kapama yapıyorlar. o da lezzetlidir.
    kaşık salatası çok severim ama senin gibi doğrayamam :( iyi tatiller, iyi yolculuklar, sevgiler .))

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık yemekler harika .El blendırını nerden aldığınızı sormak istiyorum.sevgiler ..

    YanıtlaSil
  10. EVET GENÇLER BENİM GİBİ GENÇ KALANLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER CEVAP BİRAZ GEÇ OLDU KUSURA KALMAYIN PATLICAN HARİKA OLMUŞTU DENEYİN HEPİNİZ .
    MÜZİK HOBİ ARKADAŞIM BLENDIRI AMERİKADA ALMIŞTIM AMA BURADA DA GÖRDÜM .TCHİBO DA VAR HEPİNİZİ ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
  11. aa dün gece iftarda annem bu yemeği yaptı, çok lezzetliydi..

    YanıtlaSil
  12. Süper Tchibo danmı aldınız bu minik çırpıcıyı. Eğer öyleyse bu minik marifetli şeyi bende alacağım.

    Sevgiler
    Kopyacı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  13. hımmmmmmmm ellerinize sağlık
    sevgiler dostçakalın

    YanıtlaSil
  14. slm...bir trakyalı olarak patlıcan kapamanızı sizin tarifinize (bir kaç ekleme ile)göre denedim...gerçekten görünüşü de lezzeti de çok güzeldi...elinize emeğinize sağlık ablacım...Ayrıca bloğum da da belirttim...sevgilerle...

    YanıtlaSil
  15. Awesomе isѕues hеre. I'm very glad to look your post. Thanks a lot and I am looking ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

    My homepage - electronic scrabble flash game
    Also see my site: flash video

    YanıtlaSil