5 Ağustos 2011 Cuma

HIZIMI ALMIŞKEN İŞ VARMI İŞ

Bugün  ırganacak halim yok .Dün çok yoruldum çok sinirlendim.Neden sinirlendim eve gelen kadının temizliyorum dediği evi temizlemediği gerçeğiyle karşılaştım herşey halı altına girmiş bende ev temizlendi diye sevindirik olmuşum.
Biz eskiden böyle değildik ya nasıl değildik dediğinizi duyar gibiyim .Kendi işimizi kendimiz yapar birde çocuklara koştururduk.Tamam yaşında önemi var ama galiba biraz kibarlaştık ve şımardıkmı ne.
Ramazan tamam hayırlı ramazanlar ama birde sorumlulk denen birşey var.Ama mallesef bizim kendi ellerimizle yarattığımız temizlikçi kadın sorunu dün de benim başımdaydı.
Gelemem oruçluyum dedi.Saygı duyarım dedim ve paçaları sıvadım.Ama ben kendimi tanıyorsam bu işin sonu temizlenmeyle bitmeyecek kazınmaya kadar uzanacak adım gibi eminim.
Evet aynen öyle oldu ne yatak altları kaldı ne dolap içleri.2 Gündür evin içinde gün ışığı görmeden kazınıyorum.
Tatile çıkarken kaçar gibi arkamıza bakmadan evi heryer heryerde bıraktık çıktık.Gözümüz görmüyor ya iş bitti.
Ne zamanki döndüm geldim ev eşyalar üzerime geliyor tam bir gün oyuncak ayıklamak ve bıdıkların dağınıklığını toplamakla geçti.
Yok şikayet anlamında söylemiyorum ama onları toplarken yanımda olmadıkları için duygusala bağlıyorum .Dünde temizlik kısmına geldim .Herkes gider mersine ben giderim tersine .Önce mutfaktan başladım .
Öğünmek gibi olmasın camlı bölmeye ben örmüştüm bunu.
Dolaplardan sonra aspiratöre gözüm takıldı onu da söktüm filitreyi makineye alttım .Kapağı da bir güzel sildim.


Kapağı sökünce acı gerçekle karşılaştım aman allahım bu ne .Bütün yemek yağları burada.
 
Güç bende artıkkk iyiki varsın .
Sonra salona geçtim dedim ya tersim diye .Evi süpürüp sonra silince kumaş iplikleri yine ortalıkta cirit atıyor.Bende önce toz alıyorum sonra siliyor sonra kalan tozları süpürüyorum gıcığım yani tersim ben ters.İçimin dışarda olmasından belli değilmi bu ters olduğum.

Elim ayağım bu süpürge 2 satte süpüreceğim yeri yarım saatte hallediyor .Toz alma aparatıyla da yutar gibi mobilyaların tozunu alıyor.Sonra da cilalıyorum.Eskiden annem ispirtoyla sildirirdi.Yerlerde muşambaydı cila yaptırırdı bana ya böyle eziyet ederlerdi bana :))
İşleri bitirdim duşumu aldım yemek faslını geçtik kahveye geçtik.TV de  dans yarışmasına bakarken sıkıldım .Bende boncuklarımı aldım Selin ve Derine kolye ucu kaplumbağa işledim.Daha önce  annesine ve Noniye yapmıştım şimdi onlarda olacak bir araya gelince takacaklarmış.
Selinde bir kaplumbağa aşkıdır gidiyor bu onun kaplumbağası ve kolyesi.Korkudan ayaklarını altına topladı garibim.
Bu da Derinimin kaplumbağası
İşte arkadaşlar bir günümde böyle ev işi ve el şiyle geçti gitti. Birazdan Hondadan müşteri temsilcisi gelecek müşteri memnuniyetini veya memnuniyetsizliğini anlamak için söyleşi yapacak  .

12 yorum:

  1. Tatilden sonra bu kadar detaylı bir temizliğin altından iyi kalkmışsınız .Perdenize bayıldım.Kolye uçları da çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Sizi o kadar iyi anlıyorum kiİ yaşadıklarınızı aynısı bende geçen hafta yaşadım.Çalıştığım için eve temizliğe biri geliyor.Ben de evim temiz diye düşünüyorum:(Geçen gün bir şey düştü yere elimi uzatıp alayım dedim bir baktım ki elim simsiyah.Kaynar sular başımdan aşağı indi.Her şeyi indirdim aşağı sildim sildim sildim.Ama o kadar üzüldüm ki;bende çalışıyorum aldığım parayı hak etmeye çabalıyorum.Evini emanet ediyorsun ama sadece görünen yüzü temizleniyor:(
    Ne kadar dertliymişim bende meğer :)
    Bu arada camlı bölmedeki dantele bayıldımmmmm.. Ellerinize sağlık..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar hamaratsın canım Mevdoşum sana nasıl özeniyorum,inşallah bende senin gibi bir ev kadını olurum :) Nazar değmesin sana :*)

    YanıtlaSil
  4. ''Dinlenmek'' denen birşey vardır Mevdoş'cuğum. Herşeye boşverir uzatır ayaklarını keyfine bakarsın. Sen bunu neden öğrenmedin bakayım?:))

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık ama ne acaleniz vardı yavaş yavaş yapsaydınız desem biliyorum içiniz tez dayanamazsınız. o kadar yorgunluğun üstüne ben olsam akşam koltukta uyuklardım, elişi nasıl yaptınız maşallah diyeyim nazar değmesin. bizde güle güle kirlenin derler, sevgiler .)

    YanıtlaSil
  6. MAŞŞALLAH diyelim size:)birde bir öneri ben aspiretörümü amway fırın içi temizleyici bir ürünü var bu ürünleri duymuşusnuzdur onu mutlaka deneyin derim,bütün market ürünlerini siler süpürür :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel tertemiz olmuştur şimdi her yer.Allah banada bir güç versede şöyle dip bucak temizlensem. Yaz geldi geleli yayıldım ben.

    YanıtlaSil
  8. Bu tatlı telaşların üzerine dinlenmeyi hakettiniz. kuşlu dantelinizde güzel olmuş.iyi dinlenmeler:)

    YanıtlaSil
  9. Mevdoş okurken ben yoruldum. İnsan arada dinlenir yani atom karınca arkadaşım :)

    Kuşlu dantel perdeye bayıldım. Çok hoş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Hamarat annemmmm yorma kendini ama :(

    YanıtlaSil
  11. hamarat hanım mevdoş ablam ,su kaplumbagaları biraz ,biraz beni tedirgin ediyor ,bir internette araştırsan mevdoş ablam muhakkak yapmışsındırda bir hastalıkları var çocuklara bulaşabiliyor ,internette bir gez istersen

    YanıtlaSil