20 Ağustos 2011 Cumartesi

HAYVANLARI SEVERİM AMMAAAA


Gecemin içine den

Hani ben dinlenmek için tatile geldim ya  siz öyle sanın .Eve geldim bana yerleşmem için yardım eden kardeşim valizleri odama çıkarması ve ışık hızıyla aşağıya inmesi kaç dakika sürdü bilemiyorum.
Doğal hayat mis gibi hava  al sana doğal hayatı tepe tepe kullan  bu gece bir yarasayla yatmak zorunda olabilirim.
Hemen yukarı çıktım ışığı yaktım deli gibi siyah simsiyah bir minik kuş sandım önce ama yelpaze gibi kanatları görünce bilgiç bir ses tonuyla kardeşime dönüp evet canım bu kesinlikle bir yarasa .
Ahanda buyur buradan yak  anam beni önce doğurmuş sen ablasın demişler kardeşelrini koru da anacığımmmm ben korkarım yarasadan arkama sığınan kardeşimi tutuğum gibi ileri ittim ne kardeşi kazık kadan kadın olmuşsun birde sen beni koru ya .Dedim demesine de  yazık yazık yaaaa.
Hemen bahçıvanı aradım telefonla .Korkma dedi önce, demesi kolay 10 yılda bir görüyorum ben yarsayı senin gibi hergün değil ben adam.Git bir çalı süpürgesi al kış kış yap dedi.
Ay bu adam kafayı yemiş bana ne tarif ediyor yaaaa civciv değil bu Adem usta benim resimlerden bakıp ıykkk dediğim yarasa can havliyle bir ısırsa tahtalıköye gideceğim yarasa be adammm.Kaldır poponu gel çıkar bunuu diyemedim tabi.
Dışarıdan uzun saplı süpürgeyi alıp kapıyı yavaşça araladım önce ışıkları söndürdüm.Sonra yaradan sığınıp kapıyı biraz daha açtım ve tam karşıdaki balkon kapısı teline nişanlayıp alah alah sesiyle fırlattım kapı açıldı ben hemen yatak odası kapısını kapattım ve yemeğe gittim yemek 2 saat sürse bu kesin çıkar dedim.Geldiğimde çıkmıştı  ama gel sen bunu bana anlat odamda evde heryeri aradım tabi gitmiş  olmanın verdiği rahatlıkla yattım uyudum.

Ama dün gece ne oldu bilin bakalım  hafta sonu için kalmaya gelen goncamın o güzel sesi Mevdoşş odada yarasa var oldu tam bir korku filmi gibi .Saftiriğim benim kapıyı da kapatmamış dün gece 4 kişi 3 katlı evde yarasa avındaydık .
Tecrübeli bir olarak hemen ışıkları kapattım benimki ne o karanlık oldu diye huysuzlanmaya başladı dur bekle kaç aylıksın be adam bir bildiğim var dedim zaten tepem atmış geldiğimden beri bir yarasa muhabbeti aldı başını gidiyor.


Amannn çıkardık işte ne olacak geçen sefer kolum kalınlığında bir yılan bu sefer yarasa böyle doğal hayatın içinden zaman kalırsa tatil yapacağım.



Bunlarda hayvan bak şunun güzelliğine.

Mutlu Hafta Sonları

10 yorum:

  1. aman Movdos dikkat et, yarasalarin cok buyuk bir kismi kuduz tasiyicisidir. Ola ki isirirsa falan mutlaka kuduz asina baslaman gerekir. Neyse cikmis gitmis, gecmis olsun

    YanıtlaSil
  2. http://noraninutopyasi.blogspot.com/2011/08/sikildimmm.html

    bu yazıya bak Mevdoşum :S

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...geçen gece Biz'im evede yarasa girdi ve aynen ışıkları kapatıp çıkmasını bekledik,deli gibi sağa sola uçuşuyordu,hiç kımıldama dedi eşim,çarpmasın...ertesi gün öğrendim ki yarasalarda kuduz varmış ve çarpması ya da ısırması halinde sonucu fecaat :/ aman dikkat !!!
    Cücüklerinizle beraber Siz'e de mutlu hafta sonları...:)

    YanıtlaSil
  4. Bir petşopun duvarında dondurulmuş yarasa vardı. O bile ürkütüyordu beni. Kanatlı bir fareye benziyordu.

    YanıtlaSil
  5. Bizim ev de yarasaların uçuş sahasında,akşamları bahçeye bir çıkıyoruz yarasa sürüsü pike yaparak tepemizden geçiyor 1 Geçmiş olsun Mevdoş'um ben de severim hayvanları ,haşereleri değil ama...

    YanıtlaSil
  6. kızım bebekken onun odasına da girmişti. şehrin göbeğindeydik, 5.katta oturuyorduk ama arkası portakal bahçesiydi. sanırım oradan geldi. odadan seslere gidip bir baktık ki yarasa. yeni doğan bebeklerinde ağzına gelip ısınmaya çalışırlarmış o arada da bebek ölürmüş. çok şükür farkettik çocuğu kurtardık. aklımı oynatacaktım, yarasayı nasıl kovaladığımızı hatırlamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. herkesin yarasayla ilgili bir anısı varmış, ben hiç görmedim, görmemde inşallah .) çok geçmiş olsun ablacığım..

    YanıtlaSil
  8. mevdoş, bütün maceralar da seni buluyor :))

    YanıtlaSil
  9. Adsız :arkadaşım sağolasın öyle birşey olmadı çok şükür.

    Ezgiciğim :baktım sayfaya sağolasın bitanem.

    Sedo kız: bende aynen öyle yapıp çıkarttım bir daha gelmedi.

    Hüznün tadı: dediğin gibi iğrenç bir hayvan yaaa .:((

    Colet:evet bahçede otururken geliyor karanlığı seviyor onlarında bir yararı vardır herhalde doğaya ama sevimsizler.

    Hülya:ay inanmıyorum allah korumuşş geçmiş olsun size de.

    Atolye not:görme zaten öyle anı olmasın aman kış kış .

    Buket:hiç sorma ya aksi biri de değilimdir ama nedense üst üste geliyor bazen allah beterinden korusun.

    YanıtlaSil
  10. Yarasa iğrenç bir hayvan. Hilkat garibesi bence. Yazlıkta okey falan oynarken neredeyse kafamızın üstünden uçup gidiyorlar vızır vızır. Evlerden ırak olsun :)

    YanıtlaSil