21 Temmuz 2011 Perşembe

GÜNLER UZUN OLUNCA



 Yazın günler uzun olunca birde erken kalkıyorsanız çok iş kaçırıyorsunuz.Bugün benim de verimli günlerimden bir günümdü.Perşembe günleri bizim semtin pazarı oluyor akşamdan kızlarla kahvaltıda simit ,domates salatalık beyaz peynir yiyelim hafif olsun  dedik .
Sabah erkenden kalkıp pazara gittim anam benim gibi erken kalkan  ne çok kadın varmış hepsi pazara akın etmişti.  Kalabalığı oldum olası sevmem helede pazarsa ben alacaklarımı aldım eve döndüm.
Nihayet kızlarımdan ayrılmayı başarıp kuaföre gittim.Onlarda sinemaya çocuk filmine gittiler .kızlara geçenlerde KAHVE DÜNYASIndan kaşık çikolata almıştık bitince bende fırsat bu fırsat deyip evde ne kadar kalıntı çikolata varsa onları topladım.
Benmari usulu erittim

içindeki fındıkları bademleri süzgeçten süzdüm tekrar yumuşatıp

Kahve dünyası kalıbına döktüm buzluğa attım.

Evi toparlayıp semizotunu ayıklayıp hemen evden çıktım kuaföre gittim saçımı boyattım.Araya da  biraz renklenelim dedim kuaföre mor renk attırdım.Yok yok doğru duydunuz mor renk .
Kızlarım sever diye kabak çiçeği dolması yaptım.Normal zeytinyağlı dolma içi hazırlıyorsunuz benim minikler kuş üzümü sevmiyor diye koymadım .

Metrodan aldım çiçekleri okadar güzel ve tazeydi ki
İçi çok rahat açılıyordu


İçini doldurması rahat oldu

Daha bitmedi bir bölümünü çektim.


Kızlara kaplumbağa aldım .Çok şirinler onlara aldım çok heyecanlandılar delirdiler ama bana kalacak biliyorum.




11 yorum:

  1. Yine yapmışsın çılgınlığını. Mor perçemli çılgın arkadaşım :)

    Kabak çiçeğine bayılırım ama sabahın esselatında pazara üşüşen hatunlar bitirdiği için bulamıyorum. Hasret kaldım anlayacağın.

    YanıtlaSil
  2. siz gerçekten çılgınsınız. mor renk attırmak benim bile aklıma gelmez :) kabak çiçeği dolması henüz yemedim sanırım. kadıköydeki çiyada varmıs...

    YanıtlaSil
  3. saçlarını güle güle kullan mevdoşcum, çok yakışmış...
    dolmalar bir harika görünüyor... afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. ne hoş kadınsın sen ya.yaşına bakıyorum enerjine bakıyorum okumaya izlemeye doyamıyorum.kızların çok ama çok şanslı hele ki torunların.Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın.

    YanıtlaSil
  5. süpersin mevdos ablaamm:))

    YanıtlaSil
  6. DEPRESİF valla perçemime de 2 tel at dedim ama yok olmaz dedi kuaför yapmadı.Şu ara tam anane modundaydım birden silkelen kendine gel dedim ben sıkılıyorum bu ağır oturaklı miskin hallerden.

    ZEYNEP ÖZMEN benim bile derken ki kelimeden anladığım sende bizdensin hafif çılgınlık var gibi haaaa.Sıcaklardan ablacığım fazla sıcak demekki adamı böyle yapıyor:))

    RUŞEN sağol canım beğenmene sevindim dolma güzel olmuştu gerçekten.
    SİTARE teşekkürler sözlerin için torunlar zaten kafayı yiyor benle benim çılgın mevdoş kulubüm var zannediyorlar ne olur anane senin kulube al bizi diyorlar dün boyalı görünce susturmak zor oldu benim kulube girmeleri için yaşları daha küçük onlar büyüyüyncede benim kulup hala açık olurmu onu bilemem:)))BENCE AÇIK OLUR YAAAA


    ZOİTSA SAĞOL CANIM KARDEŞİM BENİM.

    YanıtlaSil
  7. Dolmanız çok güzel görünüyor.Çikolata kaşıklarda öyle.Saçta yapılan değişiklikler insanı mutlu ediyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Yemekler nefis, kızlar torunlar yanınızda.. aman nazar değmesin.. keyfiniz bol olsun..

    YanıtlaSil
  9. harikaaaa ben saçlarımı bir dönem penbe yaptırdım diye hava atardım gördüm sustum saygıyla eğiliyorum :) çok yakışmış efenim güle güle kullanın bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
  10. Ama haksızlık buu hep sevdiğim şeyleri yapmışsınız hem de bir günde. Özellikle o kahve dünyası kutularını tekrar değerlendirmek aklıma gelmiyordu alıp alıp atıyordum. Sonra kabak dolmasını çok severim ve üzümlü veya üzümsüz çok iyi yerim:) Semizotu ise her türlüsü favorim. Vee o kaplumbağalar ben kara kaplumbaası besledim ama nasıl şirinler öyle bayıldım.

    YanıtlaSil
  11. Ah ah ahhhh kabak çiçeği dolmasına bayılırım :) elinize sağlık

    YanıtlaSil