17 Temmuz 2011 Pazar

BU GÜNLERDE BİZ 1.BÖLÜM

Anacığım beni seyrederken hep üzülür sonra da başlar  o eski hikayeyi anlatmaya.Düğünümüz olacağı zaman taaa ben bir zamanlar gençken  evleneceğim zaman.
Köyden bir sürü akraba düğün için yatılı gelmişti bize ve kadın allah rahmet eylesin öldü şimdi. Herkes eğlenirken o durmadan elişi yapmış ve bütün suçlu o kadın. O el işi yapmasaymış ben şimdi bu kadar koşturmaz çalışmazmışım .Ne gülerim bu hikayeye ama anacığım hep anlatır. Üşenmemiş saymışlar bir gün 1 saat içinde kaç defa koltuktan kalktığımı.Evet dün yine o kadının kulakları çınladı.Şu an gece 3 kendime ayırabildiğim tek saatler.Bu gün de bayağı hareketliydi onu da yarına bıraktım.
Evet evet balkondayım nereden bildiniz kahve mi yapmazmıyım canım helede bu gün gazetede  faydalı haberini gördükten sonra eh dedim bilmeden galiba iyi bir iş yaptım.Uzmanlarda gazete haberine pek rağbet etmeyin der biz de kime inanacağımıza şaşırdık..
Dün babanenin  doğum günüymüş o yüzden  kızları oraya bıraktık.Oradan da evler sıcaktan sağuna gibi olduğu için kendimiz bir ümit fenerbahçeye attık.Ama ne gezer her yer yanıyor .Soğuk biralar bile yangını söndürmeye yetmedi.




Bizim gibi düşünen birçok kişi arabalarıyla romantikadaydı otopark görevlisi dolu olan parkta insanlara boş yer göstermek için tünemişti buraya.

Şu zerafete bakarmısınız.

Eeee  ambleme ne demeli

Her yer gelin ve damat kaynıyordu.Bu sıcakta evlenmek mi olur ya kışın evleneceksin soğukta sarılıp yatacaksın mis gibi.

Al bir tane daha önüm arkam gelin ve damat

Sonrada daldım gittim baktım baktım taaa eskilere gittim cıvıl cıvıl konuştuğumuz günlere .Goncama anlatsana dedim hiç değişmeyen cevabı ne anlatayım sen anlat anacığım ben hiç susmuyorum ki zaten.

Sonra kızlarımı alıp Sabiha Gökçen Hava alanına gittik noniyi karşıladık

İçerde simit sarayında dinlendik biraz dışarı çıkmaya korkar olduk sıcaktan kızlarım simit yedi soğuk birşeyler içti bende çay içtim sohbet ettik.

Akşam yemeğini de Marianın bahçesine gittik bu sefer servisi beğenmedim.Garsona Maria hanım Alaçatıda galba dedim garsona kızgın  kinayeli bir sesle  evet dedi bende belli oluyor servis biraz ağır da dedim.Mari hanım a seslenmem lazım buradan .

Asma harikaydı ama

Ben yine rahat duramadım mutluluktan şımardım durdum.

7 yorum:

  1. Mevdoş Hanım size Marianın Bahçesi nin biraz ilersinde (Maltepe ye doğru) Işıkhan Restaurant var size orasını tavsiye ediyorum. Gerek yemekler gerek servis gerekse ortam muhteşem. Şu ana kadar kime tavsiye ettiysem herkes memnun kalmıştır. Tabii yemek grubu kebap üzerine bu havalarda biraz ağır olabilir fakat Noni ve Nilüfer gitmeden gitmek isterseniz aklınızda olsun balkonu çok güzel gün batımını ailecek seyredin derim.

    YanıtlaSil
  2. Umarım hep neşeli ve birlikte olursunuz :)

    Mevdoş Teyzeceğim, bu arada çok güldüm bir cümlenize :) Kuzenler yazları evlenmeye kalkışınca hep söylenirim bende. "Yazın evlenilir mi, kışın evlenip sarılıp yatacaksın mis gibi oh" diye. :)))

    YanıtlaSil
  3. mutluluğun katlanmış mevdoş.Allah bozmasın, noniye selamlar benden.bu akşam bizde yola çıkıyoruz, dönüşte görüşürüz inş..

    YanıtlaSil
  4. Gözün aydın Mevdoş'cuğum. Hepiniz çok güzelsiniz yine:)) Taşrada her şehirde bir kırmızı İmpala vardır böyle. Sünnet, nikah kullanırlar:)))
    Bizde senin gibi yerinde duramayanlara ''kurtlu kaşar'' derler:)))

    YanıtlaSil
  5. Tam kadro toplandınız Mevdoşcum ne güzel. Günleriniz dolu dolu geçer inşallah.

    Sen sıcağı gel burada gör birde :)

    YanıtlaSil
  6. mevdoş hanım sizinle aynı düşüncelerdeyiz kışın evleneceksin soğuk havada ohh miss:)) bkz ben 13 kasım düğün arabam aynısının kapalısıydı efenim ama harikaydıı.

    YanıtlaSil