25 Haziran 2011 Cumartesi

RESİMLİ TAHİNLİ TATLI

Size resimli tahinli tatlı tarıfi veriyorum belki hafta sonu için misafiriniz gelir canınız tatlı ister kolay çabuk olan bir tatli .Afiyet olsun.




Ölçü yok  tahin, toz şeker, ceviz ve yufka lakabalıksanız 4 yufka yeterli

Yufkayı tezgaha seriyoruz

Tahini  üzerine toz şekeri ve cevizi serpiyoruz

2. yufkayı üzerine

Yine aynı işlemi yapıyorsunuz

Resimdeki gibi rulo sarıyorsunuz

İstediğiniz büyüklükte kesip

Yağlanmış tepsiye diziyorsunuz


Üzerine biraz suyla yumuşattığınız yumurta sarısını sürüyorsunuz

Kıtır olup üzeri kızarınca fırını kapatıyorsunuz.

Belki de tatlı yerine elmayı tercih edersiniz ben yine de yazayım dedim afiyet olsun canlar .

10 yorum:

  1. Elinize sağlık yapımı kolay kısa zamanda deneyeceğim.Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. daha önce sende görüp yapmıştım mevdoş.çok güzel oluyor, herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  3. PİNKY BEĞENECEKSİN GARANTİ VERİYORUM
    BUKET DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM AMA BUGÜN RRSİMLİ VERDİM DAHA KOLAY ANLAŞILSIN DİYE

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ablacım ellerine sağlık canım :)Elmalara bayıldım yalnız:))

    YanıtlaSil
  5. Harikasiniz, hemen deneyecegim... Bu arada bir siteye denk geldim gecen de belki size ilham verir
    http://www.shebbodesign.com/tas.html
    Sevgiler
    Olcay

    YanıtlaSil
  6. Mevdoşcum ellerine sağlık, çok hoş görünüyor. Döktürmüşsün yine yaw :)

    Ben aynısını milföy ile yapıyorum. Milföy hamurununun karesini merdane ile inceltip içine aynı malzemeleri koyup sarıyorum. Rulolar ince oluyor, ince uzun olacak şekilde kesiyorum. Dene bak :)

    YanıtlaSil
  7. Şu aralar ben elmayı tercih edeceğim.Ama evin diğer fertleri ve konuklarım için mutlaka deneyeceğim.Çok pratik ve birbirine uyumlu tatlar.Elinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ben her gün (evdeysem) kahvaltıda tahin yemeden duramam. ama bu fotolardakinden değil elbette :) konyada bozkırda tahin yapan yerler var, tahin değirmeni desem uygun olur. orada kabuğu alınmış veya alınmamış farketmez tahin koyu renk olur, asla açık renk olmaz. tr'de tahin başka nerede yapılır bilmiyorum ama, bence gerçek tahin bu bizimki :) bir de onu deneyin derim. etrafa yağının bulaşmayacağını bilsem size hemen gönderirdim sevgili çılgın mevdoş :) çünkü tahin seven, tahin yiyen insanlara hemen kendimi yakın hissederim, genelde yemezler ya pek..
    bu tatlılardan ceviz alınca bir gün yapmalıyım :)) teşekkürler anlatım için

    YanıtlaSil
  9. Defne merhaba. Sen de benim gibi Konya tahinini seviyorsun (Konyalılar belli oluyor hemen :) Konyada susamı kavurup yapıyorlar ya tahini, aroması daha kuvvetli oluyor. Diğer yerlerde kavurmadan yapınca açık renk ve az aromalı oluyor. Annem tahin, ceviz ve kavrulup dövülmüş haşhaşla bir kömbe yapar, akıllara zarar :))

    YanıtlaSil
  10. hımm, kavurunca mı oluyor :) evet konyalı olunca tahinle büyüdüm gerçekten de :)
    mevdoş hanımın blogunu işgal ettik ama :)

    YanıtlaSil