14 Haziran 2011 Salı

BENİ KOLONLAMALARI LAZIM

Evet başlık yanlış değil ben artık öyle düşünmeye başladım.
Akraba günü bugün bende son 2-3 kişi işleri olduğu için gelemiyor ama ben onlarda gelecekmiş gibi hazırlandım.
Akşamda teyzoşla Saroza gideceğim oradaki işlerimi de yoluna koymam lazım ev temizlenecek yataklar hazırlanacak burası tamam dün hallettim sadece son gün yemeklerimi yapacağım taze taze o kadar .

Benim bu telaşım haftaya bugün canım kızım ve torunlarım geliyor.Çok heyecanlıyım herşey çok güzel ve düzgün olsun istiyorum onlar gelince her dakikamı onlara ayırmak başka birşey yapmak istemiyorum tabi bu yüzden de koşturmaca diz boyu.

Şu an belimi rahatlatsın diye  sıcak su torbasını koydum  oturdum blogumu yapmaya çalışıyorum.Dün öyle böyle değil bayağı yoruldum.
Bir taraftan temizlik bir yandan günüme mamalar hazırladım biraz da abarttım gibi.Tatlılarım pek göz doldurucu değil diye sabah kalktım Limonlu pelte yaptım misafirlerim gelmeden iyice soğusun diye .Biraz dan da tepsi böreği yapacağım baklavalık yufkadan son dakika sıcak olsun diye .


Şimdi sizlerle de paylaşayım yaptıklarımı

Baklavalık yufkayı bir kat koyup üzerine Tahin.Toz şeker ve Ceviz  serpiyoruz .2. Yufkayı üzerine koyup aynı işlemi bir daha yapıp rulo sarıyoruz  .Büyüklüğünü kendi arzunuza göre kesin ben alttaki gibi kestim üzerine yumurta sarısı sürü fırnda pişiriyorsunuz.Sizin ellerinizi benim ayaklarım bağlayıp yiyeceğiz bunu
 

Harika bir lezzet ah şu kilolar olmasa da 4-5 ane atabilsem ağzıma :((

Zeytinli ekmek

1Kase çekirdeği ayıklanmış siyah zeytin

Beyaz ve Kaşar peynir  ben her çeşit kalıntı peyniri ziyan olmasın diye koyuyorum. 1 Baş kuru soğan ince çentilecek,Ekmek mayası Nane ,tuz ,1fincan süt.Ekmek yapacak gibi hamuru mayalandırıyoruz ve içine malzemeleri koyup tekrar mayalandırıp fırına atıyoruz. 

ŞIHIL MAHŞİ DOLMASI

Kabakları temizleyip

Biraz nar ekşisi konmuş suda bekletiyoruz ve yağda kızartıyoruz

Akşamdan ıslatılmış nohutu haşlıyoruz  kabuklarını soyup ikiye ayırıyoruz

Kıymayı yağsız kavuruyoruz bir tane çentilmiş kuru soğanı ilave ediyoruz .Nohutu ,kimyonu,karabiberi salçayı.tuzu ilave ediyoruz ben 2 çorba kaşığı iri bulgur koydum en son ateşten alınca ceviz ilave edip kabakları doldurdum.Diğer tarafta nar ekşili ve domates salçayı sulandırıp tencereye dizilen dolmanın üzerine gezdirip 25 dakika pişirdim.Bu dolmayı ilk defa yaptım bir yanlışım varsa bilenlerden özür dilerim ben star tv den yazdım bunu .Ama tadı harika

Sebzeli mufin değişik bir tat kekin sebzelisi gibi

4 Yumurta -1Su bar Yoğurt-2su bar un 4 yem kaş zeytinyağ-ince dilim beyaz peynir-dereotu-2 tane çarliston biber haşhaş tohumu -Kabartma tozu.Çok kolay bir tarif hepsi karışıyor kaplara dökülüyor.bukadar

Yorgunluktan içim yandı PEPİNO  dilimledim soğuk soğuk iyi gitti.

Tahinli kurabiye

Kabak içlerini mücver yaptım
Şimdi kalkıp sütlü peynirli böreğimi yapayım maydanoz koymuyorum birde baklavalık yufkadan yapınca su böreği gibi oluyor.BELİM İYİ İYİ VALLA DİNLENDİM BURAYA OTURUNCA

10 yorum:

  1. Amanin anniş bunlar ne böyle!!! Ama ben sana kendini yorma demiştim beni hiç dinlemiyorsun sen :(

    YanıtlaSil
  2. Mevdoş Teyze'cim ne çok çeşit yapmışsın böyle..Eline sağlık hepsi güzel görünüyor ama bu kadar yormasaydın kendini keşke..

    Yurdanur

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık mevdoşum hepsi çok iştah açıcı görünüyor :) Kendine dikkat yorulma çook :*)

    YanıtlaSil
  4. mevdoş neler döktürmüşün yine.yeni tatlar öğrendim sayende. daha okumadığım postlarında var. dur şöyle elimde dondurmam biraz gezineyim..çok çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Of of of! Yeme de yanında yat bunların.. Ah kızların ne şanslı.. Ben olsam dizinin dibinden ayrılmazdım senin yalnız:)

    YanıtlaSil
  6. Ablacım ellerine sağlık ne kadar güzeller yakın olsak bende gelebilirmiyim derdim:)
    Çok yorma kendini bel ağrın umarım daha iyidir canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Harika şeyler hazırlamışsın Mevdoş. Bu hızlı hayatınla nasıl başediyorsun? Bu güzel enerjin hiç eksilmesin inşallah. Ama arasıra uzat bacaklarını da bir otur:)))

    YanıtlaSil
  8. GERÇEKTEN KLONLANMANIZ LAZIM

    YanıtlaSil
  9. Mevdoşcum ellerine sağlık vallaha. O mamalardan oluşan bir servis tabağını hayal ediyorum şu an. Bunlar güzel de senin belin de koptu tabi yorgunluktan. Tezcanlı hamarat arkadaşım benim kaç çeşit şey yapmış yine.

    YanıtlaSil
  10. Mevdoş bunlar ne güzel ne lezzetli şeyler...Eh artık düğünü de yaptım,diyete son,yemeğe geliyorummm!!!

    YanıtlaSil