29 Mayıs 2011 Pazar

BİR ÇORBA HİKAYESİ

Bu bir çorba hikayesi aslında erkek ve kadın hikayesi.Yıllardır tartışılan konu erkeğin kalbine giden yol mideden geçer.
O kadar doğru ki anlatamam .Belki yanlış ama bizim evde bu böyle arkadaşlar.
Adam aksi mi aksi belli ki yine tepesi bir şeye   atmış ama kadın artık sarısını yutmuş derler ya yemiyor bu afra tafrayı işin püf noktasını çoktaannnn öğrenmiş.Hemen kolları sıvayıp mutfağa giriyor.:))


Başlıyor aşkla çorbayı hazırlamaya.
Önce beyaz etli Levrek Çipura bulabilirseniz İskorpit balığı tencereye koyuyor.İçine bir büyük 1-HAVUÇ,2 PATATES,1-KURU SOĞAN KOYUP sebze yumuşayıncaya kadar pişiriyorum sabırla taktım adamı yola getiricem kalbine giricem tutmayın beni. 


O kaynaya dursun .Ben diğer tarafta bir demet maydanoz ve 4-5 diş sarımsağı tereyağında goncamın beni bayılttığı gibi bayıltıyorum.

Durun daha bitmedi selvi boyumla salınaraktan arada goncaya göz kırparaktan .Bir limonu goncayı sıkar gibi sıkarak  bir kaseye alıp içine 1 yumurta sarısı 2-3 kaşık yoğurt , 1- paket krema ve 2-3 çorba kaşığı unu ilave edip bu sefer bayağı hırslı iyice karıştırıyorum çünkü goncada tık yok adam ruh gibi ruh .

Gel aşkım hayat müşterek havucu minik doğra ,ardından da patatesi aynı şekilde küçük doğra ne olur birlikten kuvvet doğar .Bende alıkların etlerini pardon balıkların etlerini diyecektim hazırlayıp süzdüğüm balık suyuna ilave edeyim ateşe koyayım bu arda sana bol köpüklü bir kahve yapayım.
Gurbanın olam aşkım yaa .Bir ara bir hamle yaptı ben sevinçle  tamam çorbanın kokusu yavaş yavaş tava getiriyor onu derken  goncam  sağından soluna dönüp masanın ucundaki gazetenin spor sayfasını aldı :((
 
Bütün bu çabalar sonuçsuz kaınca tv de 429  STANDARTS Kanalı açtım tesadüfe bakın çalan müzik LOVE ME TENDER(Beni yumuşak sev)Valla inanmıyorsunuz değilmi ama gerçekten bu  çalıyordu .




Terliği falan attım dans ederek yüzümde muzip gülücükle tabakları getirdim .Anam düştüğüm şu duruma bak ben stendap yapmalıymışım .Evet yavaş yvaş tava geliyor galiba biraz gevşeme var gibi bıyık tarafında dudakta bir kıvrım var  gülüyor mu ne.

Bunu gören ben hızımı alamadım doğru yoldasın mevdoş bir cumartesi günü mutlu sonla bitecek gibi.



SİRKE VE SARIMSAKLI SOS OLMADAN OLMAZ



Meşhur balık çorbası .Kesinlikle tavsiye ederim harika oluyor.Bu çorbanın yapımında katkılarından dolayı goncama teşekkür ediyorum.Herşey yolunda böylece erkeklerin kalbine giden yol kesinlikle midelerinden geçiyor.Balık sevmeyenler tavukla yapabilir .

Tabiki çorbayı sadece goncama içirmedim .

13 yorum:

  1. Günaydın Mevdoş'um,çok hoşsun vallahi,ne de güzel anlatmışsın''çorba''yı !

    YanıtlaSil
  2. :)))
    çok hoştu yazı...
    bayılırım balık çorbasına...
    afiyet olsun... çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Çok neşeli bir post olmuş. :)))

    YanıtlaSil
  4. Mevdoşcum anlatımına bayıldım. Komedyen arkadaşım benim :)))

    Midye dolma hariç deniz ürünleriyle aram olmadığını bilirsin. Ben bu çorbanın aynısını tavukla yapıyorum ama tavuğun yağı yeterli olduğu için ekstradan yağ/krema koymuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çok şirinsin. "Ölüyü diriltir" derler ya. O derece yani.

    YanıtlaSil
  6. merhaba çorba hikayenizi keyifle okudum ama benim ilgimi buhar makineniz çekti:)tamda bu aralar almayı düşündüğüm birşeydi benim deterjan kullanmam yasak ama temizlik yaparken deterjansız da olmuyor acaba bu makine deterjana gerek kalmadan her yeri güzel temizliyormu?markası nedir?bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  7. çılgınsın adı üstünde harikasın :) ama sonunda Noni görünce inan duygulandım ve de çok sevindim ne mutlu size :)) öpüyorum ikinizi de sevgiler :))

    YanıtlaSil
  8. Collette
    Nedret
    Ruşen
    Sanem
    Hüznün tadı
    Fikirişçisi
    Burcu
    Arkadaşlarım kusura bakmayın çocuklar olduğu için koşturmaca malum hemen yazıp kaçıyorum hepinize çok teşekkür ederim .

    NOT:Fikir işçisi arkadaşım ben çok memnunum buhar makinesinden evet deterjan kullanmıyorum onu kullanırken .Ben reinbow süpürgesi alırken yanında vermişlerdi ama piyasada satılıyor biliyorum bauhaus ta var satılıyor.

    HEPİNİZİ ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  9. mevdoş,
    bayıldım yazıya,gönlüne-eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. bu saatde bloğunuzu okuyorum.ne hoş bloğunuz var böyle :) size teyze diyebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  11. KİBRİTÇİ KIZ
    HOŞGELDİN CANIM TABİKİ TEYZE DİYEBİLİRSİN ÖPÜYORUM SENİ GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM CANIM

    YanıtlaSil