13 Nisan 2011 Çarşamba

LALELER

 Herkese günaydınlarr sisli puslu bir İstanbul sabahına merhaba dedim bende bu puslu kapalı iç karartıcı havayı Kamuran Akkor eşliğinde biraz da renkledireyim dedim .Yandaki videoya tıklayın  eskilere bir uzanın diyorum


ACABA HOLLANDAYA BİZDEN Mİ GÖTÜRDÜLER LALE SOĞANLARINI MERAK ETTİM



















9 yorum:

  1. ay sabah sabah içim açıldı....çok yaşayın siz....

    YanıtlaSil
  2. günaydın mevdoşcum... gelibolu da şakır şakır yağmur var bu sabah... gökyüzü kapkaranlık... ama paylaşımın içimi açtı gerçekten de.. laleler bizden gitmiş, tarih uzmanlarının tv kanallarındaki programlarda yaptıkları anlatımlarda duymuştum... ne acı di mi, bizim umursamadığımız her şey birilerine mal olmuş... baklavamız, hacivat ve karagözümüz vesaire derken yunanlar şimdi de "üsküdar a gider iken" şarkımızın patentini almaya kalkıyorlar... üzülüyor insan...

    YanıtlaSil
  3. Laleler şahane !Fotoğraflar da öyle...Teşekkürler canım ve iyi sabahlar...

    YanıtlaSil
  4. Mevdoşcum, renkli şeylere bayılırım biliyorsun. Lalelerin renklerine hele de yukarından çekilen fotoların güzelliğine bayıldım.

    Bildiğim kadarıyla lale bir Osmanlı çiçeği ve 16. yy'da Hollandalı bir akademisyene lale soğanı hediye edilmesiyle başlıyor Hollanda serüveni.

    YanıtlaSil
  5. Burada da heryere lale ektiler çok güzel oldu içim açılıyor dışarıya çıktığımda oldum olası açan çiçeklere bayılırım zaten teşekkürler paylaşım için sevgiler dostçakal..

    YanıtlaSil
  6. Karanlık bir İzmir gününde içim açıldı karelere bakarken.Ne kadar güzel görüntüler:)

    YanıtlaSil
  7. Aynen öyle, Osmanlı zamanında diplomatik jest olarak armağan edilen bir tek lâle soğanı ile Hollandalılar lâle ülkesi olmuşlar. Onlarca çeşidi olan Türk lâlesinin esamesi okunmuyor. Turlarda İspanyol turistlerim lâle mevsiminde geldiklerinde ağızları açık kalıyorlar, armağan soğanı anlatınca daha da çok şaşırıyorlar.

    YanıtlaSil
  8. çokk güzeller,içim açıldı Mevdoşummm :)

    YanıtlaSil
  9. laleleri bir de gelincikleri çok seviyorum.

    YanıtlaSil