15 Mart 2011 Salı

NTV HABERİ SANSÜR KALKIYOR








2 Gündür yine blogla başım dertte tamamen gitti bu sefer ne yapsam olmadı.Belki hepinizin bu haberi duydunuz ama ben yine de yazmak istedim bilgilenin diye.
Sevinmedim değil  çok sevindim çok mutlu oldum  hepimizin eski enerjisi yerine gelir inşallah.


Blogspot sansürü kalkıyor


Digiturk'un şikayetiyle tümden erişime kapatılan dünyanın en büyük blog platformu, savcılık kararının iptal edilmesiyle yeniden açılacak.

İLGİLİ HABER

TÜSİAD: Sansürlemeyin, çözüm bulun

Digiturk için suç duyurusu

Milyonlarca blogcu şokta!

Blogculardan sansüre karşı bildiri

Digiturk: Tek suçlu Google

Google'dan Blogspot açıklaması

1 milyar nüfuslu dünya
Sansüre karşı ses yükseliyor!
Türkiye'de internet sitelerine uygulanan sansür politikası Beyoğlu'nda büyük bir yürüyüşle protesto edildi.
ntvmsnbc

Güncelleme: 17:42 TSİ 14 Mart. 2011 Pazartesi

Dünyanın en büyük blog barındırma platformlarından Blogspot’a Türkiye’den erişimi Digiturk’ün şikayeti üzerine tümden engelleyen Diyarbakır Cumhurityet Başsavcılığı, bu kararını kaldırdı. Kararın geri çekilmesinde bu yöndeki bilirkişi raporu rol oynadı.

Edinilen bilgilere göre karar, internet servis sağlayıcı firmalara tebliğ edildikten sonra uygulanmaya başlayacak. Bunun da 4-5 gün alabileceği belirtiliyor.
Cyber-Rights.Org.tr'ın kurucusu Doç. Dr. Yaman Akdeniz'in yaptığı açıklama şöyle:

"Kamuoyuna duyurulur: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun bu akşama (14.03.2011) doğru almış olduğu karar ile Blogspot.com ve ilgili IP adreslerine uygulanan erişim engelleme uygulamasına son verilmiştir. Savcılık tarafından alınan karar sonrasında bu karar ilgili ISSlere tebliğ edilecek ver Blogspot’a erişim tekrardan sağlanacaktır.




"Digitürk tarafından mahkemeye sunulan belgeler kapsamında şikayet edilen bloglar olan goltvnet.blogspot.com, sportrhd.blogspot.com, trgoals2.blogspot.com, freesoccertrhd.blogspot.com ve izleligtvblog.blogspot.com artık yayında olmadığı ve Google tarafından bu bloglar kapatıldığından dolayı erişim engellemeyi gerektirecek sebepler ortadan kalktığı için erişim engelleme kararı kaldırılmıştır.



"Blogspot gibi Web 2.0 tabanlı platformlara ilişkin olarak verilen erişim engelleme kararlarının, blogspot.com ve Türkiye’deki diğer benzerlerinde olduğu gibi ciddi yan etkileri bulunmaktadır. Engelleme kararları sadece hukuka aykırı olduğu iddia edilen (genelde sadece bir dosya ve sayfadan ibaret olan) içeriğe değil, bu sistemlerin tümünün çalıştığı tek bir alanın içeriğinde bulunan milyonlarca yasal sayfa ve dosyaya da erişimi imkânsız kıldığı unutulmamalıdır. Temennimiz mahkemelerin veya savcılıkların bundan sonra web 2.0 tabanlı platformlara erişim engelleme kararı vermemesidir."





5 yorum:

  1. isoon evet ya sinir oldum düzeltene kadar yapmadığım şey kalmadı böyle rezillik olurmu resmen özgürlüğümüze tecavüz gibi

    YanıtlaSil
  2. cok sükür.
    hakkımız olan buydu.
    rezilliğimiz diz boyu.

    YanıtlaSil
  3. kova kadınım evet ya çok rahatladım bende

    YanıtlaSil