19 Şubat 2011 Cumartesi

Tiyatroda Uyunurmu

Gurupanyayı duymuş olanınız vardır muhakkak şu birkaç aydır indirimlerle ilgili e-posta  alıyorum .Bana uygun olanları da değerlendirmek istiyorum.Önceleri hiç farketmemiştim ama şu son zamanlarda dikkat ettim tiyatro biletleri numaraları hep kenardan veriliyor.Daha sonra teyzem spor salonunda acaip bir indirimli zayıflama paketi almış 1500 tl den 89 tl  diyordu.Kalkmış gitmiş aman allahım diyor :(.Eski bir daire gayri ciddi bir personel aletleri yazamıyacağım o kadar kötüymüş .İndirimli programa gelenlere  çalışanlar diğer müşterilerden farklı davranıyorlarmış kendisi haksızlığa dayanamaz hemen sinirlenmiş ve çıkıp gitmiş.Bir dahamı tövbe diyor .Buda bir anıydı arkadaşlar siz benim neden yazdığımı anladınız zaten hepiniz cin gibisiniz biliyorum .Bizim tiyatro biletleri de öyle oldu işte 35tl yerine 17 tl ye gidersen yandan seyredersin bu bizim tercihimiz ama bana yanlış gibi geliyor belide ben yanlış düşünüyor olabilirim.


Canım kardeşim biletlerimizi aldı ama şu son günlerde grip salgınına o da yakalandı hasta hasta bizi kırmamak adına tiyatroya geldi .

Gece keyifli başladı ben her zaman sinema  ve tiyetro veya herhangi bir etkinliğe giderken aynen çocuklar gibi heyecanlanırım .

Hava soğuk diye semacığım saleplerimizi aldı bol tarçınlısıcak salep te kışın çok güzel olur






OYUNCULAR:Hakan Gerçek,Bülent Şakrak.,İlker Ayrık,Makbule Akbaş

Tiyatro sevgisi hergeçen gün artıyor tıklım tıklımdı sizbakmayın boş sandalyelere hepsi doldu

Oyuncular acaip bir performans sergiliyordu


En son sahnede nihayet bir bayan oyuncu görebildik


 Oyunu ENDA WALSH yazmış Çeviriyi Mehmet Ergen yapmış Mehmet Birkiye de yönetmiş.broşüründe oyun hakkında yazılan .Tahminen Kuantum Mekaniğinin tarif ettiği şey.Herkesin aynı anda 4 değişik yerde olabildiği,tuhaf mekan .

Kısacası oyundan hiç ama hiç bir şey anlamadım. Oyun bana hiç ama hiçbir mesaj vermedi beni ve ruhumu resmen yordu.Oyunun yarısında seyircilerin dörte bir salondan çıkıp gitti.Bende dahil olmak üzere yanımdakiler arkamdakiler baktım resmen uyuyoruz gönlüm geçmiş valla  .Ben oyuncular adına üzüldüm acaip bir enerji gereksiz bir hareket koşturmaca arasında havada uçuşan kelimeler .

İşte böyle sıkıcı zevksiz bir oyundu  neden yazdım belki merak edip gitmek istersiniz bir bilginiz olsun diye .Ben acaba bende bir arıza var derken insanlar da salonu terk edince anladım ki bende bir anormallik yok . Oyuncular için yanlış bir şey yazmak istemem onlara hayran kaldım ama oyun yanlıştı bence .Ben ben tiyatroda uyudum inanamıyorum ve utanıyorum aman allahım.

6 yorum:

  1. TAMAMEN KATILIYORUM YA GÜLMELİYİZ YA DA DÜŞÜNMELİYİZ TİYATRODA YA DA HAYATTAN BİR PARÇA OLMALI HER UYARLAMA BİZE UYMUYOR AMA VAZVGEÇMEK YOK TİYATROYA DEVAM

    YanıtlaSil
  2. Grupanya ile ilgili daha önce de çok şikayet duydum.Demek ki insanları resmen kandırıyorlar.
    Tiyatrodan kızlar doğduğundan bu yana uzak kaldım maalesef ve özlüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aslında üzücü bir durum, oyuncular için, her nekadar iyi oyuncular da olsa oyun kötü olunca böyle olabiliyor =( Kardeşiniz de hasta hali ile gitmiş ancak buna değmemiş sanırım üzüldüm =(

    YanıtlaSil
  4. Ben tiyatroda değil de sinemada 2 kere uyuyup kalmıştım :)

    Ama Haluk Bilginer ile Vahide Gördüm'üm tiyaro oyununda (adını silmişim hafızamdan) uyuyamadığım için ''Allahım biri beni vursun da bu azaptan kurtulayım'' demiştim :D

    YanıtlaSil
  5. dün bende eşimin israriya sinamaya gittik.aşk tesadüfleri sever.sankı bizi anlatti mubarek.beni ağlatti ya birde eşimle evlenmeseymişim ne olurdum Allah bilir.biz insanlar çok komiyiz ya.mevdoşki komiklerin komiyi .sen ciksaydın ya sahneye mevdoş.çekilin bakem şurdan diyip herkesin uykusu dağılırdı ve güzel bir gün olurdu.hepiniz hepimiz çok iyi yaşayalim dostlar.emi.hayırlı günler.ayşe

    YanıtlaSil
  6. İyi haftalar Mevdoş Teyzecim,

    Ben de cilt bakımı satın almıştım..Hem de bu konuda çok iyi olarak ün yapan bir firmadan ancak verilen hizmet vasattı..Bir çok arkadaşımdan da aynı şikayetleri aldım.

    Tiyatrodaki duruma ise üzüldüm..En çok da oyuncular adına..Gördüğüm kadarıyla hepsi değerli insanlar..Bazen böyle olabiliyor işte..

    Size güzel bir hafta diliyor,yanaklarınızdan öpüyorum

    YanıtlaSil