4 Şubat 2011 Cuma

Basit Bir Ev Kazası

Eğer kocanız onbeş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını 15 yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa,hele bir de evliliğinizi Eh artık zamanıdır diye yapmışsanız emin olun siz de ziyan   ve zebil olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz.
Aslında songül,hepimiz kadar cesur ama hepimiz kadar ürkek.

Doğal olarak aşksız bir hayatı  yaşanmış saymayan Songül.savrulduğu Brezilya dizilerinden bizi,yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp,kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor.

Evet başlıktan da anlaşıldığı gibi oyunun adı bu.
Aileden kadın olduğu için hep dışlanan sevgi görmeyen bu yüzden sırf ailesinden kurtulmak için   aşık olmadığı bir adamla evlenen ama 15 yıllık evliliğinde de sevgi bulamayan kendini ev işlerine veren ve sırf sevgi ilgi görmek için  çeşitli yolları deneyerek intihar eden ama bunu bir türlü beceremeyen   her intihar ettiğinde tutanaklara basit bir ev kazası diye geçen  bir kadının komik  ve eğlenceli bir dille   anlatıldığı tek kişilik bir oyundu.
Günay karacaoğlu da oyunun hakkını çok güzel vermiş 2008 den beri oynanıyormuş bu oyun salon yine hafta içi olmasına rağmen tıklım tıklımdı.Oyun sonunda herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm vardı izlemeyenler için tavsiye ederim.
Aslında çok güzel göndermeler vardı ama anlayanlara tabii.Uzun yıllar evli kalınan evliliklerde herşey monotonlaşıyormu ne?
Bir gece öncede geç yatan goncama tam bir eziyet oldu uyumamak için zor tuttu kendini affet beni goncam
Geceyi marmaris büfede birer tost yiyerek noktaladık.

13 yorum:

  1. sırf evlilik değil uzun süren ilişkilerde de ilk heyecan olmuyor ve bu son derece normal bence. çünkü sonuçta insan, doğası gereği uzun süreli şeylerden sıkılabiliyor; sırf kişiler değil yaşam tarzımız yada kullandığımız eşyalar için bile geçerli bu. onun için karşılıklı saygı önemli. saygı varsa monotonluk olsa bile önemli değil bence.

    YanıtlaSil
  2. evlilik insanı monotonlaştırıyor ama doğru insanla birlikteysen o monotonluğu böyle tiyatroyla değiştirebiliyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  3. Günayıdn, bu oyuna ben de çok gitmek istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam C.K.M. 'de sahne alıyor. Bu arada tebrik ederim sizi tiyatroya giden insanları görünce çok mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil
  4. Fotoları kim çekti merak ettim!

    YanıtlaSil
  5. depresifçiğim tabi uzun süren ilişkilerde monotonlık olabiliyor ama bu kişilerin hayata bakışıyla ilgili insanlar monotonluktan kendi çabalarıyla kurtulabilir canımi

    zoitsacığım vavvvv diyorum valla çok güzel bir yorum bu öptüm seni.

    istanbulcuğum sinema tiyatro bayılırım ben ,bu oyuna gitmeni tavsiye ederim KOZYATAĞI KM KOZZY AVM DE OYNUYOR TEL:0216 658 00 15 ÖPTÜM CANIM

    YanıtlaSil
  6. NONİciğim fotoları kim çeker aşkol bebğim ya bendeniz çekti tabiii flaşsız çektim bitanem.ÖPTÜM SENİ CANIMIN İÇİ

    YanıtlaSil
  7. her seye alısan insa oglu evliliğe de alısıyo ve sıkılıyo tabiki
    monotonlaşması cok normal bence hiç bir cözumude yok
    belirli zaman dilimlerinde kacımılmaz durum bu .

    ne kdr hareket katarsan kat.
    bekar olunca böyle koca boşamak kolay tabiki :))

    YanıtlaSil
  8. Uzun evliliklerin kaderi bu deniliyor ama bence eşlerde bütün iş özellikle de ne yazık ki her zaman ki gibi kadıınlarda. Bu oyunu hep duyuyorum ama gidemedim şimdi görünce eh artık gitme vaktidir dedim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Tiyatroyu çok severim,bana 1 saat uzaklıkta ama yinde her ay gitmeye çabalıyorum.selamlar MEVDOŞ..

    YanıtlaSil
  10. Mevdoş Teyzee!

    O oyunu ben de merak ediyorum ama. Bakalım gidebilecek miyim :)

    Ben Selen. Sanırım buradan daha rahat görebilirsiniz adresimi :)

    Blog adresim de:

    www.addictiveistanbul.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Günay Karacaoğlunu çok sever ve başarılı bulurum sizin için ne güzel bir gün olmuş

    YanıtlaSil
  12. görmek isterdim bu oyunu:)

    YanıtlaSil