13 Ocak 2011 Perşembe

Hüznün Tadı ve Mim

Evet başlıktan anladığınız gibi hüznün tadı beni mimlemiş ama kibarlık yapmış canım benim isterseniz diye de belirtmiş ama ben istedim canım .Çünkü bana eski deyince ben bitiyorum ya  dolup dolup taşıyorum.
Benim eşyalarla bir bağlantım yok ta bana eskiyi hatırlatan beni can evimden vuran KURU FASULYE :) Gülmeyin ama darılırım bak .Evet ne zaman kuru fasulye yapsam çocukluğuma giderim.Pekçocukluğumu sevmem aslında .
Neden demeyin insan çocukluğunu  nednen sevmezki ,benim zamanımda öyle şimdiki gibi değildi çocukluk ve gençlik belki farklıydı da ben bilemiyorum.Haberim olmadı aman neyse dedim ya sevmem cocukluğumdan konuşmayı baskıcı ayıplarla yasaklarla geçen bir cocukluğun neyini hatırlamak ister ki insan. Belki onlarda öyle gördüler gördüklerini bildiklerini bize uyguladılar onları da suçlamıyorum.Babacığım öldü gitti allah rahmet eylesin anacığıma allah uzun ömür versin.
Şimdi belki de bu yüzdendir deliyim çılgınım asiyim biraz .
Bakırköy taraflarında otururduk çocukluğumda çok güzel bahçe içinde bir evimiz ,evimizin bahçesinde sarmaşıklarımız çiçeklerimiz vardı.Ozaman sobayla ısınırdık

Ama böyle son moda bir soba değil

Tam aynen böyleydi sobamız




Annem sabah işlerine başlamadan  yemeği tencereyle sobanın üzerine koyar biz oyun oynardık sobanın yanında.Öyle şimdiki gibi heryer sıcak değildi soba neredeyse sıcaklık orada biz oynarken annem diğer işlerine dalmışken  kuru fasulye ağır ağır pişer  bizde biran önce pişsede mideye indirsek diye beklerdik soba üzerinde ağır ağır  pişen kuru fasulyenin tadına doyum olmazdı.
İşte ben bu yüzdendir ki her kuru fasulye gördüğüm ve pişirdiğim zanamhep çocukluğuma giderim  o sobanın sıcaklığını annemin iş yapışını hatırlarım.Her kaşıkta dalar dalar giderim o tabağın içindeki anılarıma .Onun için senede bir pişer bizim evde onun yerine nohut pişiririm .
Evet HÜZNÜN TADI bir mim yaptın bak neler oldu.Döküldüm böyle işte iyide oldu rahatladım gibi.Ben kimseyi mimlemiyeceğim gerekte yok çünkü .Zaten anılarımız hep içimizde ve bizimle helede yaş ilerleyince anılar kitap olacak kadar çoğalıyor .

Kuru olurda turşu olmazmı valla soğana da yumruk vuracaktım ama  mide olayı işi bozuyor malesef.


Kendi yaptığım pul biber nasıl acı anlatamam


İnanmıyacaksınız ama bizim burada gece hala eskisi gibi Bozzzzzzzzzzzzzzzzzzza diye bağıran bozacılarımız var.Ben kaçırırmıyım 10. kattan çağırıyorum ve gecenin geç saatlerinde bozamızı da içiyorum.

16 yorum:

  1. o sobanın üzerinde kızaran ekmek benim çocukluğum bu işte.o ekmeğe sürülen yağ kızarmış ekmek kokusu.nostaljik mim olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Harikasın çok doğal ve neşelisin!Seviyorum seni:)Kuru fasulye ağır ağır pişmeli haklısın çocukluğumdaki gibi,belki sobada değil ama tencerede pişmeli düdüklüde 5 dakikada değil.Bak beni de aldın götürdün...

    YanıtlaSil
  3. Serpilciğim evet biraz nostalji yapalım dedik bugün.Ufff bayılırımkızarmış ekmek tereyağ harika valla.

    Coletteciğim çok tatlısın sen ya bende seni seviyorum görünmez ve görmediğim arkadaşım .

    YanıtlaSil
  4. kuru fasulye,turşu...
    muhteşem ikili benim için:))
    o sobadan pek çok evde vardı:))

    YanıtlaSil
  5. ne güzel anlatmışsınız, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kuru fasulyeden çok o sıcacık soba aldı götürdü beni. Onun o sıcaklığı soğuk günlerde etrafına toplanışımız. Annem sobayı hiç elletmezdi bana. Ne zaman "sobaya odun at kızım" dese sönerdi çünkü.

    YanıtlaSil
  7. Karnım acıktı MEVDOOŞŞŞ

    YanıtlaSil
  8. eski anılaraı dinlemeye, ve okumayı cok sevıyorum. guzel hisler, bende sızınle o gunlerı yasamıs gıbı oldum. cok derın anlatmısınız.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir yazı olmuş.burada da var bozacılar hala Mevdoş Teyzecim.:)))

    YanıtlaSil
  10. AAA AFİYET ŞEKER OLSUN YANINDA PİLAV DA VARMIYDI

    YanıtlaSil
  11. Canım kuru istedi, elinize sağlık Mevdoş Abla..

    YanıtlaSil
  12. eski anılarınızı sevmesenizde çok güzel anlatmışsınız.sizi ve kızlarınızı hergün takip ediyorum allah huzurunuzu mutluluğunuz hiç bozmasın ben birde sizin geçlik fotoğraflarınızı görmek istiyorum şimdi çok güzel bir kadınsınız acaba gençken nasıldınız merak ediyorum paylaşırsanız bizimle sevinirim :)

    YanıtlaSil
  13. Ay canım annem beni de çocukluğuma götürdün şimdi, anneannemde yaptığımız sabah kahvaltılarını hatırladım, sobada ekmekleri kızartır üstünü yağlar ve kahvaltılık tozunu serper afiyetle yerdik, o ekmeklerin tadını şimdiki tost makineleri vermiyor valla, ne güzel günlerdi, özledim annem seniiii :(

    YanıtlaSil
  14. Ben de ne zaman kızarmış ekmek kokusu duysam böyle oluyorum Annisim ve noniiiiim! Özledim kizlaaaar!

    YanıtlaSil
  15. KIZLARTEK TEK YAZMADIM CEVAPLARI AFFEDİN BENİ
    EVET KURUNUN YANINDA PİLAV VARDI
    HEPİNİZESEVGİLERİMİ YOLLUYORUM CANLAR

    YanıtlaSil
  16. ben kurdum eve kuzine sabahları üstünde ekmek kızartıyorum çocuklara tadına doyum olmuyor

    YanıtlaSil