2 Haziran 2010 Çarşamba

ispanakli kek

GELIBOLUDAN SEVGILER


300 gr ISPANAK YAPRAGI
3 YUMURTA




1 BARDAK SIVI YAG



1 BARDAK SEKER







2 BARDAK UN

Vnilya - kabartma tozu


 ISPANAGI BLANDIRDAN GECIRIYORSUNUZ .YUMURTA SEKER  CIRPIYORSUNUZ YAGI ,ISPANAGI VE UNU ,VANILYA ,KABARTMA TOZU NU  ILAVE EDIP TAHTA KASIKLA VEYA ELINIZLE COK KARISTIRMADAN  CIRPIYORSUNUZ   160 DERECE FIRINDA PISIRIN AFIYET OLSUN
SIZLERI IHMAL ETTIM  BU KEKI DE COCUKLARINA ISPANAK YEDIREMEYEN ANNNELER ICIN YAZIYORUM BAYAGI GUZEL BIR KEK  YESIL RENK OLUYOR.
KEKINIZI YEDINIZ   ARTA KALANI DA BIRAZ KURUTUP BLENDIRDAN GECIRIN KAVANOZA KOYUN MUHALLEBILERE PASTA SUSULEMELERINDE SAM FISTIGI YERINE KULLANABILIRSINIZ AFIYET OLSUN

3 yorum:

  1. Ah benim güzel Gelibolum, çocukluğumun geçtiği harika şehir.
    Havası, denizi değişmem hiçbir şeye.
    Sizi de oralarda görünce içim gitti:)
    Kızlarınızı biliyordum sizi de buldum, ne güzel oldu, çok tatlı bir annesiniz, kızlarınız da bir harika.
    Babam askerdi, çok şehir gezdik ama en güzel anılarım Gelibolu da kaldı.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canim benim uzaklarda degilsen gelmelisin buralara cok guzel heryer yesil bugun denize girdik harikaydi sevgiyle kal canim

    YanıtlaSil
  3. Gelicem gelicem kısmetse, ayın 12 inde roadayız işalllahhhhh, hamzakoy kampı ve civarında olacağız..
    Heyecan ile bekliyorum, işallah hava da iyi olur, geçen sene bnbir umutla gidip rüzgar yüzünden dönmek zorunda kalmıştık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil