25 Mart 2010 Perşembe

yagmurlu bir gun

Bugun hava limoni disarida soguk ve yagmur var.
Hava boyle sevimsizken bize ne iyi gider tabiki bir kap sicak corba .Bende oyle yaptim mutfaga girdim benim meshur mevdosun patlicanli corbasindan yaptim ogunmek gibi olmasin corba uzerine rakip tanimam.Ozgurlugume bu kadar duskun olmasam bir corbaci acmayi cok isterdim .
Kapali alan beni bogar onun icin bankaciyken bile istifa ettim sabah gir ayni masada aksam cik ay anlatirken bile boguluyor gibi oldum .
Her neyse biz gelelim su meshurrrr patlican corbasina.















Patlicanlari uzun seritler halinde kesiyoruz. Minik minik kup kup kesip tuzlu suya atiyoruz.















Buyukce bir kasenin icine;
1kase yogurt,1yumurta,1paket krema,2-3dis sarimsak,2-3 corba kasigi un ve yarim limon suyunu koyup blendirla cirpiyoruz .

Tencereye 2bardak su koyuyoruz. Tuzlu sudan cikarttigimiz patlicanlari icine atip yumusayincaya kadar kaynatiyoruz .4 Bardak su ilave ediyoruz diger tarafta hazirladigimiz malzemeyi icine katip 10 dakika kaynatiyoruz. Istege gore icine sarimsak sirke ve pul biber karisimi koyunca iskembe corbasi gibi oluyor vejeteryanlar icin harika bir yalanci iskembe corbasi.













AFIYET OLSUN

5 yorum:

  1. mmmmmm nefis harikasın sennnn..ilk fırsatta mevdoş çorbası soframızdaaa.. içerken kulaklarını çınlatacağım işallah...kocamannn sevgiler nur

    YanıtlaSil
  2. ben de deneyecegim ellerinize saglik..cok guzel gorunuyor eminim tadi da cok lezzetlidir.daha once hic duymamistim..sevgilerle Ayca

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküooo denicem:)
    eşim işkembe sevio ama bn içemidom işkembe sevmedğmden bnm için gzl bi alternatif:)
    burcu..

    YanıtlaSil
  4. Bu çorbayı ilk içtiğimde annişle inatlaşmıştım bana işkembeyi patlıcan çorbası diye yutturuyorsun diye... hatırladın mı annişim :)
    Çoook güzel bir çorba ay olsa da içsem!!!
    Bu arada annişim senin çorbalarında favorilerimi sıralıyorum:
    1. Karalahana çorbası
    2. Patlıcan çorbası
    3. Artık ben içemesem de nohutlu mantı çorbası

    Ellerine sağlık güzel annemmmmm!!!

    YanıtlaSil