5 Haziran 2009 Cuma

balik corbasi

kirlangic baligi
balik corbasi
Tereyagli sarimsak karides
Bugun cuma bizim icin cok ozel oluyor Raki balik gecesi cunku bu gece menude balik corbasi ve tereyagli karides var .Icenler tadini bilir cok guzel olur .
BALIK CORBASI TARIFI;
1-kuru sogan
1-patates
1-havuc
1 paket krema
1-yumurta saris
1-limon suyu
2-corba kasigi un baharat-maydanoz-sarimsak
YAPILISI;
kuru sogan,patates,havuc balik tencereye koyup haslanir,sebzeleri tencereden bir tahtaya alip minik zar gibi kesilir baligin kilciklari ayiklanir tencereye balik suyuna ilave edilir minik zar gibi kesilen sebzeyle. Diger tarafta tereyaginda maydanoz ve sarimsak kavrulur corbaya ilave edilir.Diger tarafta 2kasik un yumurta sarisi limon suyu ve krema cirpilir kaynayan corbaya ilave edilir 3-4 dakika kaynatilir alti kapatilir kaselere konur uzerine karabiber serpilip icilir afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder