5 Ocak 2012 Perşembe

SADECE BİR GÜN

Ne neden niçin.
Garip bir başlangıç.
Size de olmuştur kesin.Bazen sakin bir anınızda ve yanlızken şöyle  koyu bir kahve yapıp uzaklara bakarak bu koşturma nereye kadar neden böyle diye .
Hiç bugün bütün sorumluluklarımı bir kenara bırakıp kendim ne istersem onu yapacağım  .Canım yemek yapmak istemiyor mesela yapma akşam ev halkı eve doluşunca  yemek nerede dediklerinde canım istemedi yapmadım cevabını kaçımız verebilir acaba.Acep bunun adı özgür olmak veya sorumluklardan kaçmak gibi mi adlandırılır.
Şimdi normal bir ev ve bir ev kadının  veya ona evin direği olan annenin yapması gereken görevi olan şeyleri şöyle bir sıralayalım.
1- Hızlı bir şekilde yataktan fırlamak bak kalkmak demiyorum fırlamak .
2-Beyninin çok hızlı çalışması şart  iş programını hızlı bir şekilde  yapman  ve hemen işleri sıraya koman lazım.
3- Doğruca duşa veya lavaboya yüzünü yıkamaya hızlı hızlı ağırdan almak yok .
4-Çocuğu küçük olanların vay haline okula gidiyorsa servise yetiştirmek ayrı bir dert.
5-Kahvaltı için hemen ya sahanda yumurta ve portakal suyu ,yada hemen bir tost .
6-Herkes gitti biraz mola çay kahve enerji lazım gün yeni başlıyor .Daha yapılacak çok iş var.
7-Oda havalana dursun kahvaltı dağınıklığını topla.
8- Bulaşık makinesi yerleşecek akşamdan tezgah dağınık kaldıysa o toplanacak ocak silinmediyse o silinecek.
9- Doğru odalara  yatakları toplamaya.Bittimi 
10-Şimdi banyo temizlemeye .
11- Evi süpürmek gerekiyorsa ev süprülecek.Ben haftada bir yaparım bu işi sizi bilemem.
12-Ütü varsa ütü yapılacak.
13-Bir kahve molasına ne dersiniz daha alışverişe gidilecek.
14-Kahve bittiyse akşam yemeği düşünülecek malzeme yoksa tedarik etmek için markete gidilecek.
15-Alışveriş yapıldımı şimdi yemek yapmak için mutfağa.
16-Çocukları küçük olanlar  onları servisten almak için kapı önüne servis beklemeye hadi bakalım.
17-Çocuklar geldi onlara  bir bardak süt ve kek verilecek.
18 - Günün özetini almak derslerine yardım etmek için çocuklarla ilgilenecek.
19-Bu arada akşamı ettik masa hazırlanacak.
20-Kapı çaldı gonca karşılanıp hoşgeldin öpücüğ alınacak gonca  üzerini değiştirirken siz  masadaki son eksiği tamamlayacaksınız.
21- Yemekte 3 kelimeyi geçmeyen. Günün nasıl geçti...  İyi ... den öteye geçmeyen kısa net cevaplar .
22- Masa toplanacak
23- Bu arada  yemek sonrası  kahvesi ocağa konulacak .Masa toplama işi bitince kahvede telvelendi kahve içerken gonca gazeteyi alacak.
24- Siz çocukarı yatıracaksınız .Benim yaşımda olanlar tv zaplayacak çünkü adamda tık yok duvarlamı kouşacaksın.
25- TV den sıkılıp anlatsana muhabbeti.. Ne anlatayım aynı şeyler gibi abuk bir cevap.
26-Gonca gazeteye devam bir süre sonra kafa gazetenin üzerine düşecek ama  sen TV deki başkaların yaşadığı hayata ah vah demeye devam.Allahtan ben bu sene dizi izlemiyorum.Çok rahatım çok bol bol elişi yapıyorum.
27-Hele TV de o gün maç varsa yandınız .Yemek masasında tek başınıza yemek yemeye hazır olun maç önemli çünkü.
28-Gonca uyuklamaya devam birazdan tumba yatak. 
29-Ortalık toplanacak.
30-Şimdi kendinize  biraz zaman ayırabilirsiniz.
31-Şimdi en önemli soru  siz bu evliliğin hangi kısmındasınız? bütün kadınlar adına soruyorum bunu .Hemen hemen üç aşağı beş yukarı  türkiyedeki kadınların durumu bu.
Hepimizin yaşadığı bu ve bunun gibi değilmi.Ben uç noktaları yazmadım .Hergün kadın alanlar ütüsüne bile kadına yaptıranlar  var .Şimdi az önce yzının başlangıcında yazdığım gibi bütün bu yaptıklarımızı bir gün sırf biz istemediğimiz için yapmasak diyorum .Yani isyan bayrağını kaldırsak sırf biz istiyoruz diye o günü canımızın çektiği gibi herşeye kulak kapatıp görmezden gelip yaşasak SADECE BİR GÜN yaaaa nasıl olur acaba.
Biz burdayız ve bizi de görün demeliyiz .
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM BUYRUN


20 yorum:

  1. Şimdi ablacım eşimle aynı yerde çalışıyoruz, dolayısıyla evden birlikte çıkıp akşam birlikte dönüyoruz. Alışveriş gibi dışarı işlerinin tamamını beraber yaparız. Evde ben yemek yapıyorsam o soyulacakları soyar, salatayı hazırlar falan. Bulaşık makinasına yerleştirmekten de toplamaktan da nefret ederim, eşim yapar bunu. Temizlikte ben istemesem de o duramaz, ağırları kaldırma ya da perde takma işleri ona emanet. Kendi kıyafetlerini kendi ütüler, çok zorda kalırsa yardım ister, yaparım. Diğer ev işlerine onu karıştırmam. Benim izlediğim dizileri o da izler, o maç izliyorsa ben hobilerimle ilgilenirim. Sonra her akşam istisnasız bilgisayarlarımızın başına geçeriz ikimizin de düzenli oynadığı oyunlar var, onları oynarız. Köpeğimiz var bi de, biraz da onunla debeleniriz, oynarız falan. Benim canım mesela temizlik yapmak ister ama o gel bugün dursun gezmeye gidelim der ya da akşam ne yicez derim, bugün dışarda yiyelim boşver der:)Canıma minnet:) Bizim evde işler bu şekilde.

    YanıtlaSil
  2. Siz anlatırken ben yorumdum. zavallı kadınlar değilmi, o kadar koşuşturma içinde eline sağlık bugün de yoruldun diyen varmı acaba, düşünebiliyormusunuz birde bütün gün evdesin ne yaptın diyenler var. Allahtan ben çalışıyorum da bu sözlere maruz kalmıyorum. tabi bizimki de ayrı bir koşuşturma.
    Kabak tatlısı da konuşuyor yani. elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Bahar006 :Sizin evi iyiki yazdın herkese örnek olmalı paylaşmak bu canım ne güzel eşini tebrik ediyorum damatlarım gibi oda .

    YanıtlaSil
  4. Nuran:Ben genel ev kadınlarının bir günün yazdım keşke bütün kadınlar da çalışsa da kocalar yardım etse.Ama bazıları da hazıra bekliyor mallesef.Bir tatlı söz sadece bir teşekkür takdir edilmek ama kaç tane erkek bunu düşünüyor ki.

    YanıtlaSil
  5. Okurken yoruldum yaparken ki halimi hiç düşünemiyorum.
    Ben de hamaratım diye geçinirdim: )

    YanıtlaSil
  6. tam isabet, ne güzel yazmışsın bir de bunlara işe gidip, çalışmayı eklersen....

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşım bak duramamışsın bir de tatlı yapmışın ki yeme de yanında yat :) Biz iflah olmayız boşuna kendini yorma ! Aman ben yardımdan geçtim biraz daha derli toplu olsa eşim ona bile razıyım. Evde 3 hayvan bir de sevgili eşim akşama kadar koşturup duruyorum ,şikayet edemem çünkü hayvanları eve dolduran benim :D

    YanıtlaSil
  8. 24 yıldır mecbur kalmadıkça hiç ütü yapmadım.. ütü kesinlikle eşime ait... bu senin bu benim diye ayırmasak da ikimizin de ayrı ayrı yaptığı işler var evde...e bi de yetişemediğim anda bulabileceğim bi destek söz konusu... çizdiğin tabloya uzağım neyse ki... hatta çok sık olmasa da, bütün gün evde olup da bu akşam için yemek yapmadım dediğim günler de olmuştur... halime bin şükür! :)

    YanıtlaSil
  9. Bu bir çığlık galiba.

    YanıtlaSil
  10. Benimkide temizliğe kalkıştığımda ondan bir yardım talep ederim korkusuna hemen toz olur ortadan. Banada giderken "boş ver ev tertemiz"der. Ne pişirsem ? desem "boşver idare ederiz"der. Ama akşam herkesten önce oturur sofraya.

    YanıtlaSil
  11. NOBLESSE:SİZİN İŞİNİZ DAHA ZOR HEM EVDE HEM DIŞARIDA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

    RUŞEN:NE ŞANSLI KADINSIN SEN BENDE GONCANIN SADECE GÖMLEK KISMIYLA İLGİLENİRİM GENELDE ÜTÜ BENDE AMA EV İŞİNE EVDEYSE ALLAH İÇİN ÇOK YARDIM EDER SAĞOLSUN.

    DİLEK:YOK BU BENİM ÇIĞLIĞIM DEĞİL BENİM EŞİM ÇOK YARDIM EDER ALLAH İÇİN BEN GENEL ANLAMDA BÜTÜN KADINLARIN HEMEN HEMEN AYNI OLAN DERDİNİ YAZDIM KENDİMİZE ZAMAN AYIRAMADIĞIMIZI DİLE GETİRMEK İSTEDİM CANIM BEN ÇIĞLIK ATMAM DAĞITIRIM ORTALIĞI KODUMU OTURTURUM CİNSİNDEN :)))))


    HÜZNÜN TADI :BÜTÜN ERKEKLER HEMEN HEMEN AYNI İŞ YAPMAYI YANLARINDA İŞ YAPILMASINDAN HOŞLANMIYOR DAHA İYİ GİTSİN AYAĞINA DOLANACAĞINA.BENİMKİDE DIŞARDAN YEMEK SÖYLEMEYE BAYILIR KİLOSUNDAN DA BELLİ ZATEN AMA BEN SAĞLIKSIZ DİYE YÜZ VERMEM ALIŞTIK ARTIK 40 SENE BU DİLE KOLAY YAPIYORUZ BİRŞEYLER MAKSAT KARIN DOYURMAK OLSUN GİDECEĞİ YER BELLİ

    YanıtlaSil
  12. Aslinda tüm yazilanlar eksigi yok fazlasiyla gercek,ama benim esimde yardimcidir,maaesef her isten anlar,bazen bozuluyordum,yeni evliyken camasirlari bile asmaya kalkiyordu! O benden daha iyi ev isinde sanki,gücülü,bende her isimi kendim göreyim isterim,onunda yükümlülükleri var ve cok sükür evde nelerle cebellestigimin farkinda,birde bulasiklari makinaya nasil yerlestirdigimie karismasa süper olacak!sevgilerle...

    YanıtlaSil
  13. Doğru söze ne denir bilmem de ben şu eyleme taktım ena halde ve de buldum,8 mart kadınlar gününde yapın böyle bir eylem yapılacaksa, hiç olmazsa mazur görülür bir de surat çekilmez:))

    YanıtlaSil
  14. Mevdoşum ben okurken yoruldum. Ama bu anlattıkların zaten bizim jenerasyonun yaptığı şeyler genelde. Genç bayanlar maşallah prenses gibi şimdi. Hatta bizim buradan bir bayan eve gelen kadına 1 haftalık yemek yaptırıp dondurucuya atıyor, her akşam birini çıkarıp yiyorlar kocasıyla.

    21 maddeden sonrası genelde her evli çiftte geçerli bence sağdan soldan duyduğum kadarıyla. Ama biz gay ler öyle değiliz. Heterolar biraz sıkıcı oluyor naparsın :))))

    YanıtlaSil
  15. aynen ,bende bazen yataktan hiç çıkmadan bir gün geçirmek istiyorum,yiyim içiyim,yatıp uyuyayım istiyorum.Yemek yapmasam benimkiler hemen aman canım üzülme hazır alırız deyiverirler nasılsa.

    YanıtlaSil
  16. mevdoşum ...
    çalışsın,çalışmasın genel olarak kadınların hali bu ülkemizde...
    ben...
    yardımcı kadınım sayesinde rahatım,
    şükür halime diyorum:)

    YanıtlaSil
  17. Aaa benim yorumum gelmemiş :( Şimdi aynı şeyleri yazamam ama kısaca biz kadınlar iflah olmayız ! Ben eve 2 kedi 1 de köpek alıp sonra da bütün gün sil süpür yoruldum diye şikayet etsem ne yazar ki ? Haftada 1 ev süpürmek bana hayal ... Amannn olsun varsın ,kızlarla hayat güzel beğenmeyen gelmesin !

    YanıtlaSil
  18. ben çalşıyorum kurulmuş saat giibiyim eve gelince direk mutfağa geçer yemekle uraşırım haftasonu yapmamışsam hafta içi yemekle uraşmak çok zor oluyo eşim hiç bi şekilde yardım etmez kendi içtiği bardağı bile kaldırmaz yıkamaz ütüsünüde ben yaparım ben haftasonları hariçhçiçi tamgün çalışırım eşim 12 saat çalşıp 24 saat izinlidir buna rağmen evde olduğu halde asla yapmaz çok zorlanıp isyan edersem perde asar okdr bazen dayanacak gücüm kalmıyor hem iş hem evle ilgilenmek çok ama çok zor geliyo

    YanıtlaSil
  19. ben çalşıyorum kurulmuş saat giibiyim eve gelince direk mutfağa geçer yemekle uraşırım haftasonu yapmamışsam hafta içi yemekle uraşmak çok zor oluyo eşim hiç bi şekilde yardım etmez kendi içtiği bardağı bile kaldırmaz yıkamaz ütüsünüde ben yaparım ben haftasonları hariçhçiçi tamgün çalışırım eşim 12 saat çalşıp 24 saat izinlidir buna rağmen evde olduğu halde asla yapmaz çok zorlanıp isyan edersem perde asar okdr bazen dayanacak gücüm kalmıyor hem iş hem evle ilgilenmek çok ama çok zor geliyo

    YanıtlaSil
  20. Agziniza saglik güzel paylasim olmus.! Çogu bayanin çektigi sorunlarin basinda geliyor. Tesekkürler

    YanıtlaSil