4 Ocak 2011 Salı

NOSTALJİ VE HÜZÜN


Güne karlarda yatarak başladım.

 Dün kendime yüzük aldım  geldiğimden beri tek içime sinen şey bu yüzük oldu.Bir yandan da türkiyeden getirdiğim yufkalardan sigara böreği yapıyorum .Burada çarşıda ne gördüysem hepsi  Türkiyede mevcut  benim de gözüm mü doymuş ne hiç öyle gözüme güzel  görünen ilginç  bir şey görmedim güzelmiş alayım demedim.Ama bu yüzüğü beğendim.
5 sene önce  KUDUZOSKİDE  bu STALİN evlerinde 2 sene oturdum.Karşıda görünen çanak antenli daire bizimdi  mutfak balkonuydu orası yanındaki cam salonumuzdu .Masa cam önünde bilgisayarım üzerinde hem dışarıyı seyreder hem maillerime bakardım evde olduğum zamanlarda.
İnsan garip duygulara kapılıyor benim çok güzel zaman geçirdiğim  anılarımın olduğu bu dairede  şu an kimler  oturuyor acaba.
Etrafı çok iyi bilirim bugün oraya gitmek istedim .Herşey hemen hemen aynıydı tek değişen evin altındaki market kapanmış .
Şimdi sibel için hello kitty mağazası aynı yerindemi duruyor ona bakıp küçük bir yeni yıl hediyesi alacağız.
Heyooo kapanmamış mağaza


1. Dünya savaşında Fransızlar bu heykelin olduğu yere kadar geliyorlar ve donuyorlar bu heykel onların anısına yapılmış bir benzeri de fransada varmış.
Kuduzoski caddesi
savaş müzesi
Alt geçitten geçince karşı bina

Caddeler alabildiğine geniş

Eski evimizin altındaki Kafe hausa girdik
Altın çilekli çizkek ve nescafe
Alt geçitte adamın biri kedilerini satiyordu bakarmısınız şunların güzelliğine
Hava -10 lardaydı bugün  dışarıda bayağı üşüdük eve gelince hemen sıcak sıcacık bir çay demledimdinlendim kendimi şımartma işinden sonra epeydir niyet edip deneyemediğim etsizçiğ köfteyi  denedim .Yanına da bolll yeşillik fena olmadı .

8 yorum:

  1. Mevdoş, ablam Amerikaya dönerken paket paket yufka, gevrek ve boyoz götürüyor. o geldi aklıma.

    YanıtlaSil
  2. Altın çilekli kek kahve şahane görünüyor afiyet olsun ama karlar içimi donduruyor gezginim iyi keyifler ruhumuz senle geziyor .Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mevdoş ablacımm yeni yılınız binbirtürlü güzellik getirsin size.. şahane bir yıl olsun işallah ...bir selam edeyim sevgilerimi göndereyim istedim ...okuyamadığım hergünü en kısa sürede okumalıyım..şöyle bir baktım ne fikirler ne mamalar ne elişleri harikasın birtanesin kocaman sevgilerimle mutlulukla kalın ...nur

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun öncelikle
    anı gibisi var mıç
    insan olmanın en güzel yanı bu herhalde.

    çiğ köftenın tarıfını isterım.
    bende denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. depresif amerika rusya neler götürdüğümü bir görsen şaşar kalırsın .

    semacığım heryer buz buz anlatırım gelince öptm canım

    YanıtlaSil
  6. Nurcuğum özlettin kendini nerlerdeydin bakimmm

    YanıtlaSil
  7. kova kadını etsiz çiğ köfte yazarım bir ara canım yapımı çok kolay sevgiyle kal

    YanıtlaSil