27 Aralık 2010 Pazartesi

İSTEK ÜZERİNE

                  MEŞHUR İNGİLİZ TATLIM
MALZEMELER,
2 BÜYÜK PORTAKAL
250 GR TOZ ŞEKER
6 YUMURTA
KABARTMA TOZU
250 GR İRİ ÇEKİLMİŞ BADEM
PORTAKAL LİKÖRÜ


2BÜYÜK PORTAKALI DİLİMLE 2 BARDAK SUYLA YUMUŞAYANA KADAR PİŞİR.PORTAKALLARI ÇIKAR PÜRE YAP .

6 TANE YUMURTAYI ÇIRP 1 SU BARDAĞI  ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE ET 10 DAKİKA ÇIRP

BLENDIRDA PURE YAPTIĞIN PORTAKALI İLAVE ET

SONRA İRİ ÇEKİLMİŞ BADEMİ İLAVE ET KABARTMA TOZUNU DA KOYDUKMU İŞ BİTTİ.
160 DERECE TURBO FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİR


DİĞER TARAFTA 250 GR ŞEKERİ 1 BARDAK SUYLA(PORTAKAL SUYUNU KULLANIN)

 3-4 DAKİKA PİŞİR,2 KAŞIK LİKÖRÜ KOY . FIRINDAN ÇIKARTTIĞIN TATLININ ÜZERİNE DÖK AFİYET OLSUN. DONDURMA İLAVESİYLE SERVİS YAP.

DİKKATİNİZİ ÇEKERİM UN VE YAĞ OLMAYAN BİR TATLI BU.

AFİYET OLSUN

Bugün başka konulara değinecektim  birilerine veryansın edecektim ama sevgili arkadaşlarımın ricası üzerine  tatlı tarifi  öne geçti.
Bilen biri varsa  bana şu yurt dışına çıkarken alınan konut fonu parası ne için alınır allah aşkına izah etsin ve bu paralarla devlet ne yapar biz sizden bu parayı alıyoruz ama bak sizin iyiliğiniz  için sizlere de şunu yapıyoruz bu paraları buralarda  kullanıyoruz desin ya .Açıkladılar da ben o arada uyuyormuydum duymadım.

 Sabahtan beri bankadayım hava yağmurlu kirli sevimsiz ama 3 günüm kalmış tabana kuvvet çalışmam lazım ama .Ah şu belim robot gibiyim garç gurç ediyorum .Ama ben ne yaptım hemen kafayı çalıştırdım bu halle gidermiyim ben nonimin yanın.

Doktorun verdiği bu iki karşım beni şu an zımba gibi yaptı
Nonim tedbirimi aldım bomba gibiyim bütün gün gezeceğiz gecelere akacağız dedikodu yapıp sabahlayacağız ooooo neler var programda neler .Niloşum senle de yapacağız şubatta aynı şeyleri bitanemmm sakın ola üzülme olurmu canım  Aşk meyvem benimmm.:))

10 yorum:

  1. Oyyyy canım annemmm sen zımba gibisin zaten senin takviyelere ihtiyacın yok ki ;) ayrıca sen de benim vitaminimsin güzel annemmmm :) ay çok heycanlıyım 2 gün kaldı yuppiiiii :)

    YanıtlaSil
  2. Canım annem çok üzülüyorum ağrılarına... Ama şimdi iyi olmana sevindim... Sen rahat ol!! Nonişko ve sizler icin çok mutluyum ama bi dakka bi dakka Şubat mı dediiiiiiiiin?????? :))))))))))

    YanıtlaSil
  3. Mevdoşcum ben Voltaren ve Novalgin ampulleri meyve suyuna karıştırıp içiyorum. Sende dene bak. Enjeksiyonla uğraşma. Ben nefret ederim zaten :)

    YanıtlaSil
  4. ben de çok merak ediyorum, ana kız neler yapacaksınız,nerelere gideceksiniz:))sevgili mevdoş,sağlıcakla gider gelirsin inş..Benim ilham kaynaklarım Noni ve D.Latte size de iyi yeniyıllar şimdiden...

    YanıtlaSil
  5. sibelim üzülme ağrılarıma bitanem iğne çok iyi geldi çok heyecanlıyım şu havaalanları da açılırsa tutmayın beni öptüm


    evet şubat ortası gibi istiyorum çünkü mart ortası dönerim diye plan yapıyorum martta işlerim var csnım kızım

    ay depresif neler biliyorsun sen ya zehirlenmem değilmi iğne parasından yırttım ozaman yarın öyle yapayım iyi olur yanıma da alırım giderken bari sağol arkadaşım

    buketçiğim hergün olmasa da gezdiğimiz yerleri yazacağım buraya senin de yeni yılını kutluyorum canım

    YanıtlaSil
  6. Mevdoş ben FMF hastası olduğum için ayriyeten 11-12 kere böbrek taşı düşürdüğüm için bu tür şeyleri o dönemlerde kullanmam gerekiyor. Çantamda taşırım ampülleri, meyve suyuyla karıştırır içerim. Meyve suyu ne kadar fazla olursa o kadar iyi, çünkü tadı alışkın olmayanlar için bi garip olur ilk başta onu söyleyeyim.En yoğun meyve suyu olduğu için şeftali suyunu kullanırım ben.

    YanıtlaSil
  7. yazık sana yaaa bende iğneden nefret ediyorum ondan atladım hemen geçmiş olsun bira iç böbreklere iyi geliyor kayısı suyu iyi fikir yarın yazarım ben sana içtikten sonra canım

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Mevdoş Teyzeciğim
    çok geçmiş olsun...
    hersabah işe gelince seni ve noniyi okumadan işe başlamıyorum inan...umarım birlikte çoook güzel bir yeniyıla girişiniz olur ve devam eder...
    moskovadada bizi kendinden çok mahrum etme...
    çok öpüyorum...
    sevgilerimle
    D.ece

    YanıtlaSil
  9. D.ece bizi izlediğin için teşekkür ederim yavrum .Moscowadan yazarım ben fırsat buldukça mutlu seneler herşey gönlünce olsun sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  10. Resimleri bekliyoruz tatlı komik yazılarınıda bizin de ruhumuz yelpazelenir sayende sağlıkla keyifle iyi eğlenceler

    YanıtlaSil