15 Aralık 2010 Çarşamba

GİDECEĞİM YOLU BİLİYORUM

Uzun zamandır nereye hangi yoldan gideceğim konusunda kafamda sorular vardı ama bugun artık gidecğim yola karar vermiş durumdayım.
Evet efendimmmmm bu kararımı da sizlerle paylaşıyorum .Diyeceksiniz ki kadına bak kaç yaşına gelmiş gideceği yolu bilmiyor . Ama öyle olmuyor işte bazen insan çelişkiye düşebiliyor.Üretmeyi  seviyorum zaten günliük işler rutine bağlanmış durumda.Onlar ister istemez yapılıyor o iş değil .Zamanında bankacılığım vardı çocuklarım için işimi bıraktım.Çok gezdim Türkiyenin büyük bölümünü gezdim her yöreden sevdiğim insanlar ve onlardan öğrendiğim çok değerli bilgiler var.Zamanında yeri geldiğinde hepsini kullandım.Ama hiç maddeye dökmedim .
Pardon şimdi hatırladım birden  çok eskiden çok güzel dikiş dikerdim bu yüzden de çok iş aldım ve yaptım atladım orayı  efendim.
Yaptığım öbür işleri hiç yazmayayım.Ama son günlerde en çok zevk alarak yaptığım bir şey var ki yolum o iş üzerine .Ve kendime de Çılgın Mevdoş lakabımın yanına ilave olarak Taşlara Hayat veren çılgın diyorum veya Taşları Giydiren çılgın bundan sonra .Fazlamı megolaman oldu bu ya havaya girdim birden hahayyytttt tutmayın beni.
Taşların yanında tabi yemek te yaptım.
Mekilanın cevizli kekini yaptım
Birdemliksohbet in   şehriyeli salatasını yaptım harika oldu
kırmızı gülün alı var
sonbahar adlı taşım
Nihayet tepsiyi bitirdim

17 yorum:

  1. Cook aktifmissin sen zamaninda o zaman mevdos teyze ne guzel.Simdi bu calismalari yapiyor olman vaktini guzel degerlendirmende cok cok guzel.Tepsin harika olmus ve cok farkli.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel olmuş :) Ekmeği ekmek yapma makinesinde mi yaptınız acaba benim ekmeklerim bi türlü tutmuyor da :(

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler nihalaslıcığım zamanında yaptık birseyler şimdi sadece taşlara yöneldim.
    Mügeciğim evet ekmek yapma makinesinde yaptım birde bunu dene bakalım nasıl olacak
    2bardak süt
    1bardaktan az sıvı yağ az tuz maya 4 bardak un ayarı da 3 saate getiriyorum dene istersen beni de bilgilendirirsen sevinirim süt oda sıcaklığında olmalı soğuk koyma canım afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. Eve döner dönmez deneyip yorumumu yazıcam çok teşekkür ederim. Bloğunuza bayıldım yılların tecrbesi ile neler neler aktarmışsınız. Bloğunuza rastladığım için ne şanslıyım :) Bi çırpıda inceleyeyim hemen :)

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim canım benim aslında ben şanslıyım blog sayesinde sizin gibi genç tatlı arkadaşlarım oldu

    YanıtlaSil
  6. Bu site blog yaşam sevinci veriyor günlük hayatta o kadar yanlış, kötülük, hır gür ve renksizlikle boğuşuyorum ki .İşyerinde bu blogu açıp okumaya başladığım zaman kendimi sanki papatya tarlasında gibi huzurlu hissediyorum ne kadar sevgi dolu mükemmel bir annesiniz ve en önemlisi yazdıklarınız ne kadar içten, samimi.. Sakın yazmaktan vazgeçmeyin sizin sayenizde hayata bağlanan, yazdığınız satırlardan süzülen sevgiyle içini ısıtan birileri var bunu sakın unutmayın.

    YanıtlaSil
  7. Zeynepçiğim ne güzel şeyler yazmışsın teşekkür ederim ya mahçup oldum valla .Adım gibi bir blog burası samimi biraz özgür dik başlı içi dışı bir blog ben neysem blogumda o yani herşey var burada sevgi saygı paylaşım görmediğim ama sevdiğim çok arkadaşımın olduğu bir blog sen merak etme ben buradayım canım

    YanıtlaSil
  8. taşları taş oolmaktan çıkarıyorsunuz mevdoş teyzeciğim :)harika oluyorlar ve tepsi de mükemmle olmuş :) hayranım da bu yaşama sevinci dolu halinize maşallah diyorum nazarlar olmasın ! :)

    hep okurum pek yazmam ya, aslın da yazmama sebep tek bir cümleniz şuan.
    "Zamanında bankacılığım vardı çocuklarım için işimi bıraktım"
    annem de bankacıydı. ve gerçekten çok ağır yoğun bir meslek diyebilirim. en azından her anneme ihtiyacım olduğun da banka da olmasından dolayı hatırladığım bu. bir de devlet bankasıydı ki aman aman. merak ettiğim bu mesleği çocuklarınız için neden bıraktınız ? zamanınızı çocuklarınıza ayırmak için mi? ve çocuklar için bu mesleği bırakmak. annem de yapsamıydı acaba diyorum şuan bir çok düşünce gelip geçiyor aklımdan. çünkü annem şuan söylenen her rakamı sayıları vs aklında unutmadan yıllarca tutabilir. ama benim hala sevmediğim yemeklri unutuyor bilmiyor. ya da çocuklukta yaşadığım bir çooook anılarımdan habersiz. bazen yeni yeni duydukları oluyor çok da üzülüyor biliyorum. içim burkuldu biraz cümlenizden çok yazdım galiba aklımda düşünceler çarpıştı biraz.

    YanıtlaSil
  9. canım benim ben çocuk doğurmaya karar verdim ve bankacılığı bıraktım onlar gelmeden onları beklemek onlar için hazırlanmak ve onların her halinde yanlarında olmak için böyle bir karar aldım birde boğa burçları her ne kadar ağır bir burç gibi bilinseler de benim yükselenim hangi burçsa onun özelliklerini daha fazla taşıyorum özgürlüğüme haddinden fazla düşkünüm bütün gün geç saatlere kadar kapalı bir ortamda çalışamadım normal günlerde sabah giriyorsunuz akşam çıkıyorsunuz hele yeni yıl ve ay sonunda acaip iş yoğunluğundan eve geç geliyorsunuz evinizi ihmal ediyorsunuz o yüzden bıraktım canım sende üzülme annenin şartları öyle icap etmiş oda ona uymuş şimdi anneciğinle tadını çıkarmaya açığı kapamaya bak öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  10. mevdoşş senden ilham aldım ben de kızımla taş boyuyorum haberin olsun !!!

    YanıtlaSil
  11. ne güzel birlikte bir şeyler yapmanız için sebep belli oldu

    çok zevkli ama değilmi ama minicik elleriyle ne güzel boyuyordur öpüyorum buketçiğim

    YanıtlaSil
  12. Mevdoşcum, ben seni Alaçatı'da minik bir işyeri işletirken hayal ediyorum. Eski bir taş binanın zemin katını düşün. Beyaz boyalı duvarlar, çivit mavi pencereler.Senin ürettiğin güzel şeyleri satıyorsun. Bence orası tam senlik.

    Bu arada; bana doğum saatini söylesene :)

    YanıtlaSil
  13. gündüz12 de doğmuşum şimdi anneme sordum ::)
    ayyy ne güzel ama ticaretten anlamak lazım ben sermayeyi kediye yüklerim bende bu paylaşımcı ruhu varken

    YanıtlaSil
  14. Mevdoşcum baktım şimdi yükselenin Aslan'mış. Yükselen burcu aslan olan boğalar şöyle oluyormuş efenim: Doğal bir asalete sahiptir.İnsanları çok seven, kendileri de sevilen kişilerdir.Bir kez kalbini çalan arkadaşlarına yapamayacakları fedakarlık yok gibidir.Hayatları sevgi üstüne kurulmuştur.Zarar gördükleri zaman çok üzülürler; affedicilikleri duygu yoğunluklarından dolayı kısıtlıdır. Onlar için dürüstlük ve açıklık ön plandadır. Kendilerini orta yaş ve üstünde daha iyi tanımaya başlarlar. Lüksten ve kaliteden hoşlanırlar. (Eşlerine hükmetme çabası yüzünden sorun yaşarlar da demiş :)))

    YanıtlaSil
  15. anaaaaaaaaaaaa sen beni yazmışsın resmen yaaaa valla hepsi doğru sağol canım benim sevgili kardeşçeğizim

    YanıtlaSil
  16. Daha önce de topladığınız taşlardan bir tanesine boncuklar yerleştirmiştiniz ve ben çok güzel göründüğünü söylemiştim. Bence de doğru bir yol seçmişsiniz çünkü bu konuda gerçekten başarılısınız. Bu arada keki yapmışsınız memnun kaldınız mı? =)

    YanıtlaSil
  17. mekilacığım kek harika oldu benden çok goncam yedi kek var kaldımı daha diye başımın etini yedi bu hafta yine yapacağım .sağol canım

    YanıtlaSil