22 Aralık 2010 Çarşamba

Dün& Bugün Kabul Günümdü

Dün ve bugün kabul günüm 2 gündür ev doldu taştı.
Bu sabah çok sevdiğim bir arkadaşım kahveye geldi .Hergün görüşmenize gerek yok aradan o kadar uzun zaman geçmesine rağmen   yine bıraktığınız yerden hiç ayrılmamış gibi devam edebiliyorsanız gerçek dostluk bu oluyor.
Tahinli kurabiye

Çok eskidir bu ceviz ezme aletim ama çok kullanışlıdır


Beze severmisiniz? Kurabiyeden artan yumurta aklarını böyle değerlendirdim.

Miniklerim gibi bayılırım mikseri yalamaya


eveeett bezeler oldu
Öğleden sonra da  çok sevdiğim bir ablam ve arkadaşım gelecek onlarda hayatıma gireli 10 yıl oldu ama biri kardeşim gibi diğeri ablam gibi.İkisini de çok seviyorum.Bu zamanda gerçek dost bulmak o kadar zor ki ama ben kendimi şanslı hissediyorum.Onlar gelecek diye mutfağa girdim sizler de beğenecekmisiniz bakalım .Tatlı olarak aşurem var ama ben yine de dayanamadım bir kurabiye ve meşhur poğaçamı yaptım .

14 yorum:

  1. bezelerin tarifini bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. zoitsa sen iste yeterki yazarım canım

    YanıtlaSil
  3. Anaaaaaaaaa geldiğinde bana beze yapsanaaaaaaaaaaa :)

    İmza: obur minnak yavrun

    YanıtlaSil
  4. pudra şekeri ve yumurtan varsa neden olmasın bitanem yaparım ben sana

    YanıtlaSil
  5. henüz yemek yememe rağmen yaptıklarını görünce aşermemden dolayı sana kocaman bir BRAVOOO, bana da YUHHHH diyorum Mevdoşcum :)

    YanıtlaSil
  6. yok canım kendine haksızlık yapma sende benim gibi yemek yemeyi seviyorsun belli

    YanıtlaSil
  7. Bi daha acken senin blogunu okumiycam annissssss

    YanıtlaSil
  8. Mevdoş bezeleri kaç derecede pişiriyorsun ve fırının programı falan önemli mi? Bir kere yapmıştım, dandik dundik birşey olmuştu :)

    YanıtlaSil
  9. niloşum kıyamam ben sana üzme beniiii kurabiyed bir güzel olmuş uffff gelirsem yaparım size canım kızım

    depresif fırını boşken 175 derecede 25 dakika ısıtıyorum bezeleri atıp5-6dakika pişiriyorum ve firini kapatıyorum ama fırından çıkarmıyorum içinde bekletiyorum iyice kurusun diye ama bu arada rengi değişmesin beyaz olsun diye kontrol ediyorum o ayarı iyi tutturmak lazım bezemi yapıcaksın kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. zoitsa unutmadım dur yazıyorum tarifi 2-3 yumurta akı en önemli şey yumurta soğuk olmayacak oda sıcaklığında olacak 2 yumurta akıysa 2 çay bardağı toz şeker çay kaşığı ucuyla tuz 2-3 damla limon suyu ocağın üzerinde iyice çırpılacak mikserden düşmediği zaman olmuş demektır tepsiye fırın kkağıdını ser üzerine kaşıkla veya sıkma ucuyla koy pişir

    YanıtlaSil
  11. senin verdiğin tarife göre yapacağım ama malzemeleri ocağın üzerinde çırpma kısmını anlamadım. benmari usulü falan mı oluyor ki?

    YanıtlaSil
  12. kafan karıştıysa ocağa koymadan yap mikserin ucunu yukarı kaldırdığında akışkan olmayacak katı olacak ozaman olmuş demektir eğer ocak üzerinde yaparsan kısık ateşte ve katı olana kadar çırp canım bana da bildir ben meraklı mevdoşum biliyorsun aöma sen ocağa koyma ya ters birşey olur falan

    YanıtlaSil
  13. kabul günlerine bayılırım beze nefis görünüyor o ceviz ezme aletini bulsam bende alacağım

    YanıtlaSil
  14. ben de ne zaman beze yapsam bir türlü beyaz çıkaramadım fırından :)harika olmuşlar, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil